Consiliul Concurenței a deschis pentru dezbatere publica angajamentele anuntate de Unilever South Central Europe SA pentru a alunga îngrijorările cu privire la loialitatea concurențială, dupa cumpararea companiei Betty Ice. De aceea, Unilever doreste sa retragă un număr de vitrine frigorifice aflate in locurile partenerilor Unilever sau Betty Ice din partea ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
PRIAevents, organizează și în aceast an cea mai importantă reuniune a toamnei - conferința PRIA Agriculture, însoțită de Gala PRIA – Romanian Farmers – la a 3-a ediție în România - în cadrul căreia va recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit resurse, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, ...
Read More
AVINCIS
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
MALTA TRAVEL
drd ing marin marian sorin, stațiunea de cercetare-dezvoltare pentru viticultură și vinifcație pietroasa
USAMV BUCUREȘTI/GHID DE MATERIAL SĂDITOR ÎN VITICULTURĂ STAŢIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU VITICULTURA SI VINIFICATIE  PIETROASA / USAMV BUCURESTI Pietroasa este renumită, după vorba marelui scriitor Nichita Stănescu, ca fiind locul unde  ,,Aici la Pietroasele, inima noastra de piatră s-a transformat într-o inimă de inima”. La Pietroasa, știut este, ca se ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

A fost descoperit un nou “Triunghi al Bermudelor”

Sateliții se invat in mod continuu în jurul Pământului pentru a supraveghea si transmite date despre diferite fenomene, chiar si cele meteorologice. Cu toate acestea, ar fi interesant sa afli ca este o zona din America de Sud, in care orice sisteme ale satelitului sau telescopului se opresc din operatii, perturbați fiind de radiații.

Cercetatorii au dat si un nume acestui tip de turbulente: Anomalia Atlanticului de Sud deoarece este o zona foarte neobisnuita, in care planeta nu lasa radiațiile cosmice care se lovesc de Terra sa iasa din zona gravitationala, iar acest lucru nu poate fi oprit in niciun fel.

Anomalia Atlanticului de Sud este un efect al Centurii de Radiații Van Allen care inconjoara Pământul și care nu poate trece de altitudine de 200 de kilometri deasupra solului de câmpul magnetic al planetei.

E un fel de capcana naturala produsa de radiații care conduce la majorarea fluxului de particule în această zona din Atlanticul de Sud si care influenteaza negativ sateliții care se intalnesc pe axa ei.

Știința ne ajuta sa intelegem felul in care se creeaza și influenteaza această anomalie, insa nu poate arata încă și motivul.

Singurul lucru de care suntem siguri este ca exista o concentrație atât de mare, încât poate distruge total, fara posibilitate de reparare, aparatele electronice și chiar să omoare celulele biologice.

Radiațiile din Centura Van Allen pot afecta si altitudini mai mari, cu toate acestea ele obisnuiesc sa se disperseze în celalate zone geografice, motiv si pentru care nu suntem afectati de ele aici si in majoritatea locurilor de pe Pamant. În America de Sud totusi, cei 200 de kilometri sunt tot ce trebuie pentru ca sateliții și orice alt sistem electronic sa fie distrusi.

Anomalia este cunoscuta de NASA și alte societăți științifice si este o problema care nu a putut fi remediata nici pana acum, dar care este de o importanta majora pentru acestia, intrucat ei trebuie sa trimita pe orbita Pământului sateliți. NASA a si pierdut multe componente electrice din dotare tot din aceasta cauza, iar cel mai important telescop cu raze X al japonezilor a fost facut praf, efectiv, de Anomalia din Atlanticul de Sud.

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN