Program:   ·       J. S. BACH Sonata BWV 1023 ·       A. PART Fratres ·       E. YSAYE Sonata No. 3 „Ballade” ·       QUEEN (arr. Maistorovici) Bijou ·       W. A. MOZART Sonata in Do major K 296 ·       G. TARTINI Trilul Diavolului Dress: casual elegant Duration: 60 minutes, no interlude Doors open at 10:45h Children below 7 are not allowed Vlad Maistorovici ‘As bandleader, ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
agriculture for life, life for agriculture, artă, știință și viață, universităţii de știinţe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamvb
USAMV BUCURESTI Conferinţa Internaţională a Universităţii de Știinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București "Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură" O VIAȚĂ PENTRU AGRICULTURĂ A avut loc între 7 - 9 iunie 2018, Bucureşti, România O VIAȚĂ pentru Agricultură. Ce ziceți? Merită? Cu siguranță că merită. La o adică, e ...
Read More
AVINCIS
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
MALTA TRAVEL
Program:   ·       J. S. BACH Sonata BWV 1023 ·       A. PART Fratres ·       E. YSAYE Sonata No. 3 „Ballade” ·       QUEEN (arr. Maistorovici) Bijou ·       W. A. MOZART Sonata in Do major K 296 ·       G. TARTINI Trilul Diavolului Dress: casual elegant Duration: 60 minutes, no interlude Doors open at 10:45h Children below 7 are not allowed Vlad Maistorovici ‘As bandleader, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

Cel mai bun tratament pentru pacient

La Hotelul Pullman din București, a avut loc conferința ”Rolul farmaciei cu laborator modern în personalizarea tratamentului pacientului”. În cadrul evenimentului găzduit de CRISIA FARM a fost lansată prima platformă online de preparate magistrale din România, dedicată exclusiv medicilor.

Prescripția magistrală reprezintă cel mai eficient și modern mod de îngrijire  personalizată a pacientului. Aceasta are rolul de a pune în acord diagnosticul medical cu nevoia de tratament individualizat.  Produsul de receptură, adresându-se unei nevoi punctuale, permite creșterea gradului de eficiență și reducerea efectelor adverse, comparativ cu anumite medicamente de serie largă. Totodată, în cazul multor preparate de receptură, nivelul prețurilor devine foarte atractiv, prin comparație cu o schemă de tratament obișnuită. În funcție de evoluția patologică a pacientului, recomandarea  unui preparat magistral de către medic permite farmacistului ajustarea substanțelor active încorporate.

CRISIA FARM – farmacie cu laborator, lansează o platformă unică în România, ca mediu informatic modern și rapid de comunicare specializată în formularea preparatelor magistrale, dedicată exclusiv medicilor prescriptori. Platforma online a fost gândită ca instrument de lucru profesionist și modern; în strânsă colaborare cu farmaciștii, medicii prescriptori stabilesc cea mai bună formă farmaceutică, concentrație de ingrediente active, calea de administrare, asocierile terapeutice și durata tratamentului. Prescripția magistrală  personalizată oferă multe beneficii, nu numai pentru pacienți, ci și pentru medic – prin specificitatea ei, crește calitatea și eficiența tratamentului oferit. Totodată, îmbunătățește conformitatea cu medicația ideală și este compliantă pentru pacient, adaptată vârstei și/sau unui eventual teren alergic al pacientului, element ce diminuează semnificativ posibilele efecte adverse.

  • Prescripția magistrală, locul de intalnire dintre diagnosticul medical si nevoia individului

“Preparatul magistral poate fi personalizat printr-o formă de dozare alternativă, o concentrație individualizată sau o terapie combinată. Compoziția de receptură, creata în laboratorul modern Crisia Farm, conform standardelor farmaceutice RBPF, oferă si o soluție în situația lipsei temporare a unor medicamente sau poate reprezenta o variantă eficientă în tratarea unor arii terapeutice noi. Cheia abordării conceptului este colaborarea strânsă medic – farmacist – pacient. Medicii prescriptori au un rol decisiv în stabilirea formulei optime de tratament farmaceutic personalizat al fiecarui pacient.” a precizat Cosmina Bengescu, farmacist  responsabil tehnici laborator și manager CRISIA FARM.

Dr. Oana Clătici, medic primar dermato-venerolog, a evidențiat importanța preparatelor magistrale în farmacia și medicina modernă: “CRISIA FARM  realizează în laboratorul propriu preparate magistrale individualizate în funcție de afecțiunea pacientului, la recomandarea medicului prescriptor. Conceptul este unic în Romania, iar performanța acestuia este validată de funcționarea cu succes în 60 de țări din întreaga lume”.

Dr. Gabriela Dincă, medic primar obstetrică-ginecologie a subliniat importanța tratamentului individualizat: “Medicina personalizată începe să câștige teren în specialitatea noastră. Accesul la tratamente eficiente, inovative înseamnă un câștig pentru pacienți și un prilej de mulțumire pentru noi, medicii”.

”Formulările magistrale personalizate reprezintă o necesitate. Știm cu toții că preparatele disponibile pe piață au limitări. Din păcate, în ultimii zece ani,  farmacia cu laborator a început să dispară, marea majoritate a farmaciilor care preparau fie s-au închis, fie și-au restrâns foarte mult activitatea. Pentru mulți pacienți, tratamentul personalizat este vital, preparatele magistrale topice sunt, de cele mai multe ori, superioare comparativ cu anumite produse standardizate”, a subliniat farmacist Amalia Apostol, director de dezvoltare laborator CRISIA FARM.

În Europa, conceptul de îngrijire farmaceutică personalizata modernă a fost implementat pentru prima dată în Olanda, în anul 1990. Strategia de succes a acestei soluții este axată atât pe optimizarea, cât și pe inovarea asistenței farmaceutice personalizate, lărgind opțiunile terapeutice pentru medicii prescriptori și îmbunătățind calitatea vieții pacienților. Investițiile în inovarea și dezvoltarea produselor au condus la răspândirea conceptului de combinare farmaceutică la nivel mondial, fiind activ până la acest moment în 34 de țări din Europa, în total peste 60 de țări din întreaga lume.

echipa Crisia

CRISIA FARM implementează acest concept în România, ajungând să fie a 35 -a țară europeană în care atât medicii prescriptori cât și  pacienții se pot bucura de o lejeritate și o inovație în domeniul farmaceutic.

  • ”Dematocosmetologie – cu profil farmaceutic”, autor Prof. univ.dr. Anca Dragomirescu

Conferința a marcat si lansarea volumului ”DERMATOCOSMETOLOGIE – cu profil farmaceutic”, autor Prof. univ.dr. Anca Dragomirescu.

Volumul  DERMATOCOSMETOLOGIE – cu profil farmaceutic  este un  valoros instrument de studiu pentru farmaciștii practicieni, dar și pentru medicii rezidenți  din domeniul esteticii, pentru studenții farmaciști și masteranzi. Nu în ultimul rând, toți specialiștii din vastul sector de beauty își pot găsi în acest tratat răspunsurile la întrebările și neclaritățile consumatorilor lor de servicii de frumusețe. Azi, cuvinte precum: ceramide, acid hialuronic, keratină, colagen, toxină botulinică ș.a. sunt pe buzele tuturor, de la simpli consumatori de produse, la comentatori acizi ai lumii mondene, jurnaliști și bloggeri. Fie că aspirăm la un standard ridicat de estetică personală – justificat în lumea actuală, grăbită și dispusă să judece totul pe bază de aparențe – fie că suntem profesioniști ai domeniilor de sănătate–frumusețe, această terminologie ne este intrată ireversibil în uz.

preluat de pe magnanews.ro

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN