domeniile anastasia, soiuri de struguri
Crama de la Domeniile Anastasia este, poate, una dintre cele mai mari realizări ale lui Marin N. Constantin din ultimii ani. Acum un an, când am intrat pe poartă la Domeniile Anastasia, primul lucru de care proprietarul (the owner) mi-a vorbit a fost CRAMA. Și, drept lucru, crama arată foarte ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
BROȘURA DE ADMITERE LA USAMV BUCUREȘTI În rezumat, am preluat oferta de la admitere la USAMV București, convinși că multă lume urmărește să se informeze la timp despre aceasta. BROSURA POATE FI CONSULTATA APASAND AICI ...
Read More
AVINCIS
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
MALTA TRAVEL
ARC    Formatia canadiana l-a denumit pe David Bowie „un adevarat artist, ce a luminat industria muzicala cu al sau talent”. Arcade Fire sustine un concert, in premiera, in Romania, peste doar doua saptamani! Fara indoiala, intre David Bowie si Arcade Fire a existat o relatie muzicala deosebita, muzicianul englez fiind ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cum să faci bere brună

In ultimul articol am publicat prima reteta de bere de facut in casa (CLICK AICI PT A VEDEA), dar am si reamintit ca, cu doua zile in urma, terminasem ultimul articol al nostru despre elementele esentiale de facere a berii. In alte cuvinte, cum fir-ar ea se face berea? Adica gustul, aroma, culoarea si toate cele (CLICK AICI PT A VEDEA). 
Fara alte introduceri, haideti sa vedem reteta!
Cea de-a doua reteta pentru bere de berari amatori! 🙂
De data asta, haideti sa vedem cum face o bere bruna de calitate!
In prima parte, trebuie sa luati un recipient (la fel ca in articolul trecut, de altfel, prima parte este si asemanatoare), in care turnati 10 l de apa fiarta, apoi adaugam urmatoarele: 50 de gr. hamei, 150 gr. de orz prăjit, 500 gr. zahăr. Toate acestea se lasa la fiert la foc nu mare aprx. 55 de minute. Dupa ce ati fiert bine, se pune sa se raceasca in jur de 4 ore.
In a doua parte, mai punem si urmatoarele: 40 de gr. de drojdie de bere, 300 de zahăr ars şi topit în lichid de bere; in final, toate se lasa la indeamana naturii, adica fermentarii vreau sa spun, in jur de 5 zile (plus, minus). Dupa ce ati vazut ca a fermentat bine (atentie, verificati, caci ar putea fi si doar 4 zile), se ia lichidul si se pune in recipiente. Atentie sa nu se tulbure. Luati o pilnie cu doua straturi de tifon si incepeti sa strecurati. Dupa ce ati termina si aceasta operatie, bagati niste dopuri sau capsule si se lasa intr-un loc racaros, pentru a se raci.
Dupa care, voila! Gata berea. Incepeti sa beti, pentru ca cea de casa nu tine mai mult de o saptamana.
De asemenea, va puteti si dezvolta, exista foarte multe firme care ofera produse pentru fabricarea berii in casa, cu preturi incepand de la 3 milioane de lei vechi. In acelasi timp, orzul trebuie prajit pana capata culoarea maro cam la mijlocul intre închis şi deschis.
Alte articole despre bere:

http://beeruniversity.ro/2017/04/10/berea-lupta-cu-diabetul-si-cancerul/

http://topwines.ro/?p=9345&preview=true

http://topbrands.com.ro/motivele-pentru-care-chiar-ar-trebui-sa-incluzi-berea-in-dieta-ta/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN