Multe dintre proiectele marete au ramas si raman (inca) necunoscute publicului larg. Asa ca, tocmai de aceea, ne-am decis sa scriem un articol despre inventii ale unor oameni foarte inteligenti. Poate nu sunt singurul care, atunci cand era mic, se gandea cum ar fi sa traga cu un tun in ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
HiPP este o afacere locala de familie, care a inceput acum 120 de ani si este, in acest moment, la a 4 a generatie. Stefan Hipp, actualul proprietar, a trebuit sa promita, la fel ca si ceilalati predecesori ai lui, ca se vor plia intotdeauna pe gusturile consumatorilor de azi, ...
Read More
AVINCIS
Cel mai important festival pe plajă din Europa, NEVERSEA, ar putea deveni, in curand, un cuvant de inlocuit cu "TENDINTA", caci atrage ca un magnet tinerii, numai anul acesta au participat peste 210.000 de iubitori de muzica si festivaluri. Pentru 4  zile plaja Modern, din Constanța, a fost absolut plin, ...
Read More
MALTA TRAVEL
Multe dintre proiectele marete au ramas si raman (inca) necunoscute publicului larg. Asa ca, tocmai de aceea, ne-am decis sa scriem un articol despre inventii ale unor oameni foarte inteligenti. Poate nu sunt singurul care, atunci cand era mic, se gandea cum ar fi sa traga cu un tun in ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cum și de ce trebuie să știm ce fel de apă bem

Ah! Eterna lupta intre persoana care spune ca apa de la robinet e buna si cealalta, care bea intotdeauna numai apa cumparata (plata si minerala). De asta am si putea spune ca sunt 2 tipuri de oameni…nu credeti? Azi aflam raspunsul! Inginerul Alex Manea a aratat, la antena3.ro, care este cea mai “buna” apa si de ce e important sa cunoastem aceste aspecte. 

Un prim lucru explicat de Manea este faptul ca legea din Romania permite ca acea cantitatea de nitrați sa fie de 5 ori mai mare decat alte state din Uniunea Europeana.

  • Fierberea apei nu e cea mai buna solutie, nu mereu

”Este această legendă, dacă fierbem apa scăpăm de tot. Nitrații, prin fierbere, se transformă în nitriți. Sunt și mai periculoși când fierbem apa. Prin fierbere se elimină reactorul și bacteriile. Dacă fierbem apa nu vom mai avea bacterii, pentru că se evaporă. Dar, dacă vorbim de nitrați, este și mai rău. Mai bine instalăm un echipament care să ne scape de nitrați”, a explicat Manea.

Cel mai recomandat este, deci, ca acestia sa utilizeze filtre speciale pentru eliminarea nitraților. 

  • Pretul analizelor pentru apa bauta

”Ca să fim corecți și să ne asigurăm că ceea ce scrie pe buletinul de analiză este real, e bine să ne adresăm unui laborator de stat. (…) Prețul variază de la 300 de lei până la zeci de milioane”, a zis inginerul, dar fara sa uite sa mentioneze ca se testeaza in functie de aspectul pe care dorim sa-l analizam: mai intai miros, culoare, gust, conductivitate, duritate, fier, amoniu, cantitatea de nitrați, neapărat să se facă și un buletin bacteriologic.

  • Electrocasnicele au o durata de viata mai scazuta cu o apa “proasta”

”Un aparat electrocasnic sau o centrală termică nu or să explodeze din prima zi în care băgam apă cu calcar în ea. Dar, în timp, se va degrada. În momentul în care calcarul se depune pe rezistența acestor aparate, pe lângă faptul că le deteriorează, intervine și un consum mai mare de energie. E bine să facem prevenție”, a mai explicat Manea.

  • Nitratii, periculosi pentru sanatate?

”Cei mai periculoși sunt nitrații. Sunt compuși cancerigeni. Toată lumea vrea să aibă apa de calitate superioară, însă toate țările din UE au limita la 10mg/L, la noi limita este de 50mg/L”, a mai adaugat inginerul.

 

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN