Multe dintre proiectele marete au ramas si raman (inca) necunoscute publicului larg. Asa ca, tocmai de aceea, ne-am decis sa scriem un articol despre inventii ale unor oameni foarte inteligenti. Poate nu sunt singurul care, atunci cand era mic, se gandea cum ar fi sa traga cu un tun in ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
HiPP este o afacere locala de familie, care a inceput acum 120 de ani si este, in acest moment, la a 4 a generatie. Stefan Hipp, actualul proprietar, a trebuit sa promita, la fel ca si ceilalati predecesori ai lui, ca se vor plia intotdeauna pe gusturile consumatorilor de azi, ...
Read More
AVINCIS
Cel mai important festival pe plajă din Europa, NEVERSEA, ar putea deveni, in curand, un cuvant de inlocuit cu "TENDINTA", caci atrage ca un magnet tinerii, numai anul acesta au participat peste 210.000 de iubitori de muzica si festivaluri. Pentru 4  zile plaja Modern, din Constanța, a fost absolut plin, ...
Read More
MALTA TRAVEL
Multe dintre proiectele marete au ramas si raman (inca) necunoscute publicului larg. Asa ca, tocmai de aceea, ne-am decis sa scriem un articol despre inventii ale unor oameni foarte inteligenti. Poate nu sunt singurul care, atunci cand era mic, se gandea cum ar fi sa traga cu un tun in ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

DEALU DORULUI – ATRACȚII TURISTICE

Poate că n-ați văzut niciodată locul de care vorbim. Dealul Dorului, Buziaș. Dar puteți să vi-l închipuiți Și eu am să ajut să vi-l închipuiți. Să spunm că ieșiți din Timișoara și vă îndreptați spre Sud. La douăzeci de kilometri și mai bine, se desfășoară un loc care ar putea avea, din start, potențial, turistic. Este drumul înconjurat de vii pe ambele părți.
Și dacă ați vedea panta de coborâș în vie, ați încremeni, în primul minut, de emoție. O curbă atît de admirabilă, pe care noi am coborât, demonstrează, inestricabil, că Pământul este rotund 🙂 .

Înconjurată de vii, pe o parte și pe alta. Gata să te impresioneze chiar din primul moment.
Sala de degustare se găsește chiar în vie, este antecamera/preludiul tehnologiei. Să tot stai acolo și să deguști generații de vinuri 🙂 .
noi-vin-rosu-demisec

DEALU-DORULUI-1

ÎN PANTHEONUL DE LA VINVEST/ÎN 2015, DEOPOTRIVĂ CA ȘI 2014
Așa cum ne-a obișnuit – în ultimii ani, Crama Dealul Dorului a participat la VINVEST 2015Timișoara. VINVEST 2015 Evaluare. Editia a XII-a a Salonului International de vinuri. La finalul salonului, DEALU DORULUI a cucerit noi sufragii. Și a fost prețuit la evaluarea care s-a făcut după ce ultimele ecouri ale salonului s-au stins. Timisoara, 7 Aprilie 2015: numele eroului/Dealu Dorului deja se clasicizează. MUSCATUL și BURGUNDUL sunt deja primite în  PANTHEONUL de la VINVEST.

DEALU-DORULUI-2

Vinurile de la Dealu Dorului au făcut senzație la Timisoara/VINVEST, Capitala vinului in 2014.
Timp de 12 ani publicul timisorean a fost educat sa iubeasca vinul și să-l înteleagă, așa că atunci când a fost pus în fața unei oferte mature, cum e cea a vinurilor de mare calitate de la Dealu Dorului, a dovedit că este pregătit să o asimileze.
Într-un salon care se adresează, cu prioritate, CONSUMATORULUI FINAL și care, ulterior, difuzează mesajul său la hipermarket, supermarket sau HoReCa (hoteluri, restaurante, catering), publicul, cu siguranță, va recunoaște vinurile degustate în cadrul salonului.
Evenimentul în sine, de târg/salon/festival, are la bază inițierea în arta degustării vinurilor și promovarea culturii vinului în zona de vest a țării, căreia și Dealu Dorului aparține.
noi-vie-crama

DEALU-DORULUI-3

DOUĂ CATEGORII DE VINURI PE CARE VĂ PROPUNEM, DE DATA ASTA, SĂ LE DEGUSTAȚI

  • MUSCAT OTTONEL, PARFUM DISCRET, NOTĂ PARTICULARĂ
    În cadrul periplului de turism la Dealu Mare, puteți testa acest MUSCAT OTTONEL, obținut prin  hibridarea soiurilor Muscat de Saumur și Chasselas Dore.
    Este cel mai notabil pentru utilizarea sa în vinuri de desert din Austria, România, Croația și Serbia, și vinurile uscate din Alsacia și Ungaria.
    În Alsacia, denumirea soiului Muscat d’Alsace este permisă pentru soiurile Muscat Ottonel, Muscat Blanc à Petits cereale. Soiul este acum răspândit pe scară largă în Bulgaria, România, Ungaria.
  • ROSÉ, sec, 14 %, 2013
    Structura si complexitatea acestui vin din struguri de Cabernet Sauvignon, se datorează exclusiv influenței terroir-ului,  făcându-ul unic în felul său. Culoarea atractivă roz–somon, aromele explozive de cireșe și de fructe de pădure definesc acest  vin.
    noi-butoaie
    DEALU-DORULUI-4
    Temperatura: păstrare: 13oC, servire 10-12oC.
    Se poate servi ca aperitiv, înainte de masă. Este, de altfel, și un vin de sezon.
    Se poartă, acum, o multitudine de rose-uri de la culoarea FOIȚĂ DE CEAPĂ până la culoarea SOMON (o culoare mult mai închisă decât standardul deschis). Culoarea SOMON ne semnalează că vinul a fost ținut ceva mai mult pe boască decât în cazul  culorii FOIȚĂ DE CEAPĂ.
    De asemeni, STANDARDUL FOIȚĂ DE CEAPĂ presupune intruziunea unei nuanțe de galben care nu se mai regăsește în cadrul vinului cu un standard mai viu, SOMON.CABERNET SAUVIGNON, fiind un soi cu tărie recunoscută, hotărât, imprimă și o tărie mai mare, paisprezece grade. Dar, atenție, și o culoare mai categorică, el, rose-ul, apropiindu-se, într-o mai mare măsură, de vinul roșu.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN