Multe dintre proiectele marete au ramas si raman (inca) necunoscute publicului larg. Asa ca, tocmai de aceea, ne-am decis sa scriem un articol despre inventii ale unor oameni foarte inteligenti. Poate nu sunt singurul care, atunci cand era mic, se gandea cum ar fi sa traga cu un tun in ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
HiPP este o afacere locala de familie, care a inceput acum 120 de ani si este, in acest moment, la a 4 a generatie. Stefan Hipp, actualul proprietar, a trebuit sa promita, la fel ca si ceilalati predecesori ai lui, ca se vor plia intotdeauna pe gusturile consumatorilor de azi, ...
Read More
AVINCIS
Cel mai important festival pe plajă din Europa, NEVERSEA, ar putea deveni, in curand, un cuvant de inlocuit cu "TENDINTA", caci atrage ca un magnet tinerii, numai anul acesta au participat peste 210.000 de iubitori de muzica si festivaluri. Pentru 4  zile plaja Modern, din Constanța, a fost absolut plin, ...
Read More
MALTA TRAVEL
Multe dintre proiectele marete au ramas si raman (inca) necunoscute publicului larg. Asa ca, tocmai de aceea, ne-am decis sa scriem un articol despre inventii ale unor oameni foarte inteligenti. Poate nu sunt singurul care, atunci cand era mic, se gandea cum ar fi sa traga cu un tun in ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Falsele produse “de post”

Acuma ca se tine post ne gandeam sa va anuntam ce e bine si ce nu e bine sa mancati…de ce? Pai unele alimente foarte consumate de romani de post, precum crenvurştii vegetali, pateurile şi salamul de soia sunt, de fapt, cele mai pline de dchimicale, cu rolul de a umple lipsa celorlalte alimente principale – carne, lapte şi ouă. Spun specialistii.

”Pateul și cașcavalul de post conțin foarte multe E-uri și grăsimi hidrogenate, foarte dăunătoare și plus de asta, au în compoziția lor albumină sau coloranți de origine animală”, arata prof. Dr. Mencinicopschi.

  • Brânza tofu -recomandarea nr 1

In astfel de produse pe care le-am mentionat mai sus se adauga multe “E-uri” sau alte sintetice pentru a face ca alimentul sa para cat mai mult (din toate punctele de vedere, inclusiv culoare) ca modelul dupa care-l fac.

“Pateul din soia conţine la fel de mulţi aditivi ca cel animal, poate chiar mai mulţi. La fel şi salamul, şi crenvurştii de post sau şniţelul, care mai e şi prăjit. În niciun caz nu trebuie să mâncăm zilnic astfel de produse”, explica prof. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie.

  • Apoi laptele de soia

“Există unele tipuri de caşcaval din soia care conţin cazeină (proteină din lapte care contribuie la coagularea acestuia). Acest produs, deşi este fabricat din soia, nu mai poate fi considerat de post”, ne spune Mencinicopschi.

Deci? SOLUTIA CARE E? Simplu, uita-te pe eticheta. Daca contine cazeina, derivat de ou, zer, praf de zer, atunci nu e de post.

  • E-uri cu tona in produse “de post”

Secialistii mai recomanda evitarea polifosfaţilor (E452), glutamat monosodic (E 621) şi coloranţi chimici de sinteză.

Foarte folositi sunt tartrazina (E102), galben de chinolină (E 104) şi carmin (E 120). NU cred ca ati vrea sa stiti ca carminul provine de la o insecta.

La capitolul si altele de evitat sunt: conservanţii-benzoaţi (E 211, E212, E213) şi de nitriţi (E251), cazeinat de sodiu (proteină din lapte), substanţe de îngroşare – gume guar-E412, xantan- E415, gelan-E418, caruba-E410 şi gumă arabică sau acacia-E414-, sulfaţi/sulfiţi (E227, E228), BHA (E320), caramel (E150) şi EDTA (E385), cel mai periculos dintre toate (ultimul).

  • Nu se recomanda postul la:

copiilor sub 16 ani, persoanelor slăbite, care suferă de boli cronice (TBC, cancer, afecţiuni digestive) şi gravidelor“.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN