Producătorul de aluminiu Alro a declarat, in urma cu 2 zile, ca acţionarii pe care ii are, respectiv Vimetco NV şi Conef SA, au convenit sa scoata din nou la vânzare acţiunile companiei. Vânzările şi EBITDA  ale Grupului, anul trecut, au avut o valoare de 2,7 miliarde lei (adica in ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
BROȘURA DE ADMITERE LA USAMV BUCUREȘTI În rezumat, am preluat oferta de la admitere la USAMV București, convinși că multă lume urmărește să se informeze la timp despre aceasta. BROSURA POATE FI CONSULTATA APASAND AICI ...
Read More
AVINCIS
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
MALTA TRAVEL
ARC    Formatia canadiana l-a denumit pe David Bowie „un adevarat artist, ce a luminat industria muzicala cu al sau talent”. Arcade Fire sustine un concert, in premiera, in Romania, peste doar doua saptamani! Fara indoiala, intre David Bowie si Arcade Fire a existat o relatie muzicala deosebita, muzicianul englez fiind ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Investiții mari în industria tutunului din România

British American Tobacco (BAT) au anuntat ca până în 2022 acestia vor pompa pe piata din Romania 800 mil. euro, mai exact în fabrica detinuta la Ploieşti, iar un fragment din aceasta investitie va avea ca destinatie construirea unei noi hale, in scopul fabricarii rezervelor pentru dispozitivul Glo.

In prima parte, se vor crea 200 de noi locuri de muncă.

În acest moment 60% din produsele fabricate în România se duc catre export în alte 45 de ţări, iar acest procent va creşte la 70% ca urmare a noilor investiţii. Vom continua investitia în România şi sperăm că guvernul român va oferi predictibilitatea necesară”, a spus Ram Addanki, director Europa Centrală şi de Sud în cadrul BAT.

Ţigările clasice nu mai sunt permise in restaurante sau cluburi, dar cei care folosesc aparate care încălzesc tutunul au voie sa fumeze in orice loc.

Acciza stabilit entru o ţigară normala este de 0,43 lei pe ţigaretă, in cazul unei ţigări cu tutun încălzit cu ajutorul unor aparate ca iQOS sau glo acciza este de 4 ori mai mică, adica 0,11 lei pe unitate.

De asta producatorii s-au si intors spre aceste tipuri de ispozitive precum iQOS (Philip Morris) sau glo (British American Tobacco).

Philip Morris este cel care a creat conceptul ţigaretelor Marlboro si, in acelasi timp, a fost cel dintai producator din in­dustria tutunului care a introdus un dispozitiv care încălzeşte tutunul.

Prima data a fost lansat acum 3 ani – iQOS, intrand pe piata de la noi cam in aceeasi perioada, iar ultimele informatii publicate arata ca, în luna octombrie 2017, iQOS ocupase o cotă de piaţă de 1,4% din totalul consumului de tutun din România.

De asemenea, Ministerul Finanţelor a mentionat ca in cazul ţigărilor normale acciza este de 439.94 lei/1.000 de ţigarete.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN