Într-un interviu oferit de curand lui Vanity Fair, foarte cunoscuta actrita din serialul Game of Thrones, Emilia Clarke, care apare drept Daenerys Targaryen in serial, a spus cateva cuvintele despre rolul ei in sezonul 8 si scenele in care joaca: „M-a distrus! Cineva va ține minte pentru mult timp cum ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
fondul de garantare a creditului rural fgcr-ifn-sa, fgcr-ifn-sa
Fondul de Garantare a Creditului Rural FGCR-IFN-SA s-a constituit în februarie 1994, potrivit Legii nr. 31/1990, ca o societate comercială pe acțiuni, în urma negocierilor Comisiei Comunității Europene și Guvernul României, reprezentat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, concretizând programul Comisiei Europene de sprijinire a procesului de privatizare a agriculturii ...
Read More
AVINCIS
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
MALTA TRAVEL
Editura Nemira și lanțul de cafenele 5 To Go sărbătoresc Ziua Internațională a Cărții printr-o campanie inedită de încurajare a cititului, parte integrantă a parteneriatului Nemira – 5 TO GO pentru promovarea plăcerii lecturii în rândul tinerilor. Campania „Books and Coffee” se desfășoară offline și înseamnă branduirea a 45.000 de pahare cu trei ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Noua lege care-i va lăsa pe copiii sub 16 ani fără Facebook

Incepand cu anul 2018 copiii cu varsta mai mica de 16 ani nu vor mai avea acces la reţelele sociale decat cu ajutorul părinţilor. Acesta este una dintre articolele cele mai importante din regulamentul european, de curand realizat, referitor la protecţia datelor personale, ce, normal, va avea aplicare si in tara noastra.

Scopul acestui proiect de lege este protejarea minorilor de pedofili, precum şi de agresiunile de pe internet. Persoanele din domeniu spun ca, totusi, acest lucru este extrem de greu de obtinut, mai ales ca nu se prevede nicio soluţie practica prin care se poate face diferenta dintre părinte/fiu in mediul online.

Legea se refera la interdictia conturilor de pe reţelele sociale, lucru care inseamna si Facebook. Initiativa legislativa isi va produce efectele anul urmator, în luna mai.

Astfel, conform art 8 din Protecţia Generală a Datelor: ”În ceea ce priveşte oferirea de servicii ale societăţii informaţionale în mod direct unui copil, prelucrarea datelor cu caracter personal este legală dacă copilul are cel puţin vârsta de 16 ani. Dacă copilul are sub vârsta de 16 ani, respectivă prelucrare este legală numai dacă şi în măsura în care consimţământul respectiv este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părinteşti asupra copilului.”

Forma de sanctiune a nerespectarii acestei impuneri este amenda. Se va aplica si persoanelor juridice, totusi, nu numai fizice, in cazul acestora din urma fiind prevazute amenzi chiar mai mari: cu procente din cifra de afaceri sau milioane de euro.

Desigur ca, sanctiunea poate suferi modificari, in functie de interesul fiecarei tari: de la amendă pana la deschiderea unui dosar de cercetare penală pe numele părinţilor. Pentru identificarea internatului, o rezolvare este depunerea unei reclamaţii împotriva părinţilor.

In acelasi timp, cum le impui tu ca parinte astfel de interdictii?

Informaticienii spun ca este imposibil. Cătălin Anghel specialist IT afirma: “Reglementarea este un pic cam vagă în privinţa normelor de aplicare. Majoritatea celor care se înscriu declară o vârstă mai mare decât au şi atunci pot să o facă fără probleme, dacă un părinte nu foloseşte un program de control parental părintele nu va şti ce face copilul. Există prevederi, dar ele sunt ocolite uşor.” (a spus acesta pentru protv)

De asemenea, din punct de vedere psihologic vor exista, de asemenea, repercursiuni: Carmen Podar, psiholog, ”Îi auzim pe adolescenţi de multe ori spunând, mama ce părinţi am, parcă-s bătuţi în cap, ăştia pe ce lume trăiesc, nu vor să mă înţeleagă şi recurg la prieteni, la gasca şi nu este un model tocmai sănătos pentru ei.”

Tu ce parere ai despre aceasta noua lege? Lasa-ne opinia ta in sectiunea de mai jos! Parerea ta conteaza pentru noi toti! Vrem sa o auzim!

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN