Ce aduce in plus Marketing Automation si care sunt miturile din jurul acestui proces Stii de ce tot mai multi marketeri aleg sa aplice solutia de automatizare de marketing in businessurile lor? Pentru ca nu vorbim doar despre un soft inteligent cu ajutorul caruia poti trimite campanii de email sau ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
AGRALIM 2017 va fi in comuna Letcani (16 km de Iasi pe drumul european E583) intre 21 si 24 septembrie, în Parcul agroindustrial TransAgropolis. Ce va fi acolo? Si de ce sa vii? Pai, fermierule, nu numai ca acolo vor fi si altii ca tine, dar si: asociațiile agricole, companiile, specialiștii din ...
Read More
AVINCIS
travel story, malta
Când cunoști Malta, iubești Malta :) MALTA, CETATEA OSPITALIERĂ Malta nu este o insulă, ci o dragoste Când ajungi să cunoști Malta, asta înseamnă că ajungi să iubești Malta. Malta nu e o insulă, nu e o țară, ci o dragoste. Malta se cere nu vizitată, ci iubită. Am ajuns ...
Read More
MALTA TRAVEL
O noua carte ne apare in fata ochilor, de la editura RAO. Daca doresti sa traiesti o adevarata aventura, intorcandu-te inapoi in Europa secolului al XVI -lea, atunci noua carte a lui Ken Follet: "Coloana de foc" este pentru tine! Are tot ce ar putea o carte buna, pe cuvant ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

NOUTĂȚI DE LA DOMENIILE ANASTASIA

În plină dezvoltare: NOUTĂȚI DE LA DOMENIILE ANASTASIA

OBIECTIV: MAI MULTE SOIURI DE STRUGURI

Să plantezi  noi soiuri de struguri înseamnă să fii preocupat de dezvoltarea portofoliului (personal) de soiuri, dar și de dezvoltarea afacerii în sine. Diversificarea nu e doar un obiectiv al cramei, nu e doar de natură financiară (deși, în mod vădit, are și această caracteristică), ci este destinată să îmbogățească paleta gustativă a ofertei. Și experiența viticultorilor. Creează noi oportunități și pentru cei ce împerechează, la masă, vinurile cu mâncarea, dar și pentru ce trudesc la cupajarea/asamblarea vinurilor. Și acesta este demersul specific al oamenilor de la Domeniile ANASTASIA.

Am deschis noi puncte de lucru – ne spune Marin Constantin, vioara întâi/dirijorul celor de la Domeniile Anastasia. Între timp, ne plimbăm prin complexul cramei/viticol, pe lângă plantațiile cu pomi fructiferi, ce ne fac cu ochiul. Până și deschiderea unui singur nou punct de lucru înseamnă dezvoltare, gândim. Ca să nu mai punem la socoteală că, în locul construcției care abia se înfiripa, acum doi-trei ani, ne privește ditamai crama, ajunsă aproape de punctul de final, cu toate retușurile. Până și utilarea, operațiune destul de costisitoare, uneori chiar aproape de valoarea clădirii/construcției în sine, s-a îndeplinit, în bună măsură.

EXPORT ÎN CANADA, CONEXIUNI ÎN ELVEȚIA

Am reușit să exportăm în Canada. Și să stabilim legături cu Elveția, la fel pentru export. De fapt, elvețienii au intervenit/intermediat oarecari legături între noi și statul canadian. Deocamdată nu foarte mult, de ordinul a trei sau patru mii de sticle de vin, dar și acesta este un început.

Din câte înțeleg, în Elveția este vorba de identificarea unui partener, pe parte și de somelărie.

Cum afacerile prosperă, acum este vorba și de completarea portofoliului existent. Pentru că și terenul cultivat se extinde, iar asta cu cel puțin cinci hectare.

Până una/alta, să vedem soiurile gestionate până acum:

PRIMELE SOIURI

MERLOT
Trebuia, nu-i așa, un MERLOT, soiul de la începuturi, ca prim pilon al edificării unui PORTOFOLIU DE SOIURI de care să fii mândru pe viitor. De altfel, unul din cele două soiuri de bază, primele soiuri cu care se începe, în multe din cazuri, o construcție vitivinicolă.

CABERNET SAUVIGON
Între cele două soiuri de pionierat, cu care DOMENIILE ANASTASIA a început, în 2009-2010, acțiunea de cucerire a pieței.  Prezent și la primele degustări, acum de pomină, organizate în București (pe Calea Călărășilor), la care acționarii, timizi ca la primul lor bal, s-au prezentat – cu orgoliu și,desigur, mari speranțe.

AU URMAT:

(SOIUIRLE CU CARE S-AU REPURTAT PERFORMANȚE):

CHARDONNAY
În două variante, memorabile amândouă: baricat și nebaricat. Au uimit prețurile incredibil de mici cu care s-au aliniat pieței. Și, mai ales, raportul calitate/preț cu care s-au aliniat pieței (la standul de expoziție de atunci, 15 lei și, respectiv, 20 de lei).

***

Cabernet Sauvignon 2011 Premium
a obtinut o medalie de argint la VINVEST 2012, 2013, 2014, iar în 2013 a obținut și punctaj de medalie de argint la Concursul International de Vinuri de la București. Fiind un vin “mare”, asteptăm din partea lui o evoluție pe măsură. De la GRANZI, așteptări ca de la GRANZI…  🙂 

Merlot 2009 Premium
a fost medaliat cu aur la Concursul National de la Alba Iulia “STRUGURELE DE AUR” 2012 și la Focșani – “BACHUS” 2012.

Chardonnay Premium
a fost bine apreciat la VINVEST 2012, obtinand peste 80 de puncte, iar la Festivalul International al Viei si Vinului “BACHUS” 2012 a obtinut Medalia de Argint. La Expo-Drink Bucuresti a fost apreciat de catre participantii la Targ, cu premiul “VINUL ANULUI 2013”.

 

ALTE PREZENȚE DE EXCEPȚIE

Noul sortiment de vin gama Premium – Merlot Rose 2013 a primit două medalii de argint, în 2014, una la Concursul Internațional de Vinuri București și una la VINVEST Timișoara.

Din gama Coupage, avem 2 vinuri premiate: Merlot & Cabernet Sauvignon 2013 – medalie de aur in 2015 la concursul Varsac Serbia si medalie de argint la “STRUGURELE DE AUR”.

Un al doilea vin premiat și apreciat din gama Coupage este Feteasca Neagra & Cabernet Sauvignon 2014, care a obținut două medalii de aur, ambele în 2015: una la Concursul Național “BACHUS”  – și încă o medalie la Concursul Vârsac Serbia.

În 2016, Marea medalie de aur pentru Coupage-ul Merlot & Cabernet Sauvignon la Concursul de la Vârșeț, Serbia.

În premieră absolută, vă putem spune că gama se îmbogățește cu două noi soiuri la ANASTASIA. Și mai precizăm că este vorba de DOUĂ SOIURI ALBE. Ca să mai dezvăluim ceva care o să vă țină în suspans este vorba de cel puțin un soi destinat cupajării 🙂 !

Echipa de reportaj RABBIT MEDIA

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN