un nou canal whatsapp, whatsapp
Sunteți pregătiți pentru o vacanță de vis pe litoralul românesc? Alăturați-vă acum canalului nostru exclusiv de WhatsApp pentru a descoperi cele mai atractive oferte la mare, disponibile doar pentru membrii grupului! Intră în grupul nostru de WhatsApp https://frshl.eu/5HY și primește în timp real oferte exclusive pentru un sejur de neuitat ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More
MALTA TRAVEL
Invitatie-TalentA corteva
horia gârbea, iarbă la tot cartierul
DE 12 LEI IARBĂ Prima mențiune, firește, este despre TITLUL.  EL E CATCHY. El fură privirile. E special conceput ca o reclamă de marketing. Și, trebuie să recunoaște, da, funcționează. Va stârni rumori. Eterne. Ideea de a băga umpr în titlu e nespus de savuroasă. Și pragmatică. Lumea va râde ...
Read More

PRIN CE ANUME SUNT BUTOAIELE ROMÂNEȘTI MAI BUNE

În competiția de pe piață:
PRIN CE ANUME SUNT BUTOAIELE ROMÂNEȘTI MAI BUNE

Piața butoaielor este, la fel ca și piața vinului, una dintre cele mai competitive cu putință. Și este evident care este cauza acestei competiții extrem de strânse. Este nimic altceva decât consecința competiției vinurilor, una foarte ascuțită la vârf. Și se va mai iuți, încă. Pentru că, pe măsură ce se ascute competiția de pe piața vinurilor, învechirea, păstrarea și înnobilarea vinurilor va cere/va necesita recipiente mai adecvate, mai performante. Butoaiele vor evolua și ele, ba chiar vor trebui să se promoveze cât mai aprig, altfel existând riscul să nu mai facă față (cum trebuie) concurenței.

BUTOAIELE-ROMANESTI

Desigur că un standard în domeniu l-au stabilit butoaiele franțuzești, dar și butoaiele românești au venit foarte tare din urmă. Și, sigur, au mai apărut și alți producători, prezenți de altfel în Europa. Astăzi, la noi, în România, UNICOM WOOD PRODUCTION dispune de cea mai mare notorietate.

PIAȚA BUTOAIELOR

Tradiție pentru butoaiele românești există cât cuprinde. Pentru că butoaie și dogari pe plaiurile Carpaților au existat din cele mai vechi timpuri. Meseria de dogar/tâmplar este adânc întipărită în gena românească.

BUTOAIELE ROMÂNEȘTI

Dacă am lua în considerație criteriul terroir-ului, atunci probabil că, la vinurile românești, cele mai potrivite ar fi, totuși, butoaiele românești, din stejar românesc, crescute pe aceleași meleaguri și în aceleași condiții de presiune, microclimaterice, ca și viile/strugurii din viile strămoșești.
Desigur că, pe piața internațională a butoaielor, pot fi nume mai ilustre, dar MATCH-ul perfect pentru un vin din România ar putea însemna STEJAR tot din România. 

CARACTERISTICILE CLIMATICE ȘI ALE SOLULUI

Datorită caracteristicilor climatice și ale solului,  stejarul românesc  folosit pentru fabricarea butoaielor “ Vallach “ are câteva trăsături specifice :
– Fibra dreaptă,  datorată unui proces lent de creștere
– Structura compactă și o porozitate fină
– Compuși aromatici și procent ridicat de tanini buni, potențial aromatic ridicat, care se transmite – progresiv – pe dutata maturării
– Linie proprie de fabricație a doagelor, ceea ce permite controlul  calității și maturării doagelor, pe întregul parcurs de producție
– Experiență acumulată pe parcursul anilor în care doagele produse de societatea  noastră au fost exportate în Franța cu rezultate exceptionale
– Tehnologie ( linie de fabricație ) importată din Franța, precum și “ know-how “ francez; personal instruit de un cooper ( dogar ) francez
– Prețurile  competitive
– Notificările primite de la crame din Spania, Africa de Sud , Germania și România, cu privire la medaliile obținute de vinurile maturate in butoaiele “ Vallach “,  la concursuri internaționale de mare prestigiu.

Mihaela Czipczer
Administrator
UNICOM WOOD PRODUCTION

No comments yet.

Leave a Reply

1