Constantin Gherghe, preşedintele ACROPO (Autoritatea Competenta de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră), a discutat la conferinţa realizata de Revista Capital pe tema “Piaţa energiei: Oportunităţi vs Provocări” despre probleme cu care se confrunta echipa sa, in fata investitiilor straine, precum si despre mediul de afaceri in care activeaza, ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
BROȘURA DE ADMITERE LA USAMV BUCUREȘTI În rezumat, am preluat oferta de la admitere la USAMV București, convinși că multă lume urmărește să se informeze la timp despre aceasta. BROSURA POATE FI CONSULTATA APASAND AICI ...
Read More
AVINCIS
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
MALTA TRAVEL
ARC    Formatia canadiana l-a denumit pe David Bowie „un adevarat artist, ce a luminat industria muzicala cu al sau talent”. Arcade Fire sustine un concert, in premiera, in Romania, peste doar doua saptamani! Fara indoiala, intre David Bowie si Arcade Fire a existat o relatie muzicala deosebita, muzicianul englez fiind ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

PRIN CE ANUME SUNT BUTOAIELE ROMÂNEȘTI MAI BUNE

În competiția de pe piață:
PRIN CE ANUME SUNT BUTOAIELE ROMÂNEȘTI MAI BUNE

Piața butoaielor este, la fel ca și piața vinului, una dintre cele mai competitive cu putință. Și este evident care este cauza acestei competiții extrem de strânse. Este nimic altceva decât consecința competiției vinurilor, una foarte ascuțită la vârf. Și se va mai iuți, încă. Pentru că, pe măsură ce se ascute competiția de pe piața vinurilor, învechirea, păstrarea și înnobilarea vinurilor va cere/va necesita recipiente mai adecvate, mai performante. Butoaiele vor evolua și ele, ba chiar vor trebui să se promoveze cât mai aprig, altfel existând riscul să nu mai facă față (cum trebuie) concurenței.

BUTOAIELE-ROMANESTI

Desigur că un standard în domeniu l-au stabilit butoaiele franțuzești, dar și butoaiele românești au venit foarte tare din urmă. Și, sigur, au mai apărut și alți producători, prezenți de altfel în Europa. Astăzi, la noi, în România, UNICOM WOOD PRODUCTION dispune de cea mai mare notorietate.

PIAȚA BUTOAIELOR

Tradiție pentru butoaiele românești există cât cuprinde. Pentru că butoaie și dogari pe plaiurile Carpaților au existat din cele mai vechi timpuri. Meseria de dogar/tâmplar este adânc întipărită în gena românească.

BUTOAIELE ROMÂNEȘTI

Dacă am lua în considerație criteriul terroir-ului, atunci probabil că, la vinurile românești, cele mai potrivite ar fi, totuși, butoaiele românești, din stejar românesc, crescute pe aceleași meleaguri și în aceleași condiții de presiune, microclimaterice, ca și viile/strugurii din viile strămoșești.
Desigur că, pe piața internațională a butoaielor, pot fi nume mai ilustre, dar MATCH-ul perfect pentru un vin din România ar putea însemna STEJAR tot din România. 

CARACTERISTICILE CLIMATICE ȘI ALE SOLULUI

Datorită caracteristicilor climatice și ale solului,  stejarul românesc  folosit pentru fabricarea butoaielor “ Vallach “ are câteva trăsături specifice :
– Fibra dreaptă,  datorată unui proces lent de creștere
– Structura compactă și o porozitate fină
– Compuși aromatici și procent ridicat de tanini buni, potențial aromatic ridicat, care se transmite – progresiv – pe dutata maturării
– Linie proprie de fabricație a doagelor, ceea ce permite controlul  calității și maturării doagelor, pe întregul parcurs de producție
– Experiență acumulată pe parcursul anilor în care doagele produse de societatea  noastră au fost exportate în Franța cu rezultate exceptionale
– Tehnologie ( linie de fabricație ) importată din Franța, precum și “ know-how “ francez; personal instruit de un cooper ( dogar ) francez
– Prețurile  competitive
– Notificările primite de la crame din Spania, Africa de Sud , Germania și România, cu privire la medaliile obținute de vinurile maturate in butoaiele “ Vallach “,  la concursuri internaționale de mare prestigiu.

Mihaela Czipczer
Administrator
UNICOM WOOD PRODUCTION

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN