Nordic Food, una dintre cele mai importante firme din zona distribuției produselor alimentare, a aranjat un parteneriat cu Thai Union ca sa creasca puterea brandului de conserve de pește John West, planul de afaceri avand drept target vanzari de cam 25 de milioane de lei, pentru o perioada de 3 ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
PRIAevents, organizează și în aceast an cea mai importantă reuniune a toamnei - conferința PRIA Agriculture, însoțită de Gala PRIA – Romanian Farmers – la a 3-a ediție în România - în cadrul căreia va recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit resurse, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, ...
Read More
AVINCIS
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
MALTA TRAVEL
drd ing marin marian sorin, stațiunea de cercetare-dezvoltare pentru viticultură și vinifcație pietroasa
USAMV BUCUREȘTI/GHID DE MATERIAL SĂDITOR ÎN VITICULTURĂ STAŢIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU VITICULTURA SI VINIFICATIE  PIETROASA / USAMV BUCURESTI Pietroasa este renumită, după vorba marelui scriitor Nichita Stănescu, ca fiind locul unde  ,,Aici la Pietroasele, inima noastra de piatră s-a transformat într-o inimă de inima”. La Pietroasa, știut este, ca se ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

Producători și Cercetători

murfatlarSTAŢIUNEA DE CERCETARE, DEZVOLTARE PENTRU VITICULTURĂ ŞI VINIFICAŢIE MURFATLAR

Investeşte în originalitate şi calitate!

La Murfatlar, la Murfatlar…

O PREZENTARE (CU REVERENŢE) ÎN FAŢA IUBITORULUI DE VIN DIN ROMÂNIA

STAŢIUNEA DE CERCETARE DE LA MURFATLAR are o faimă bine stabilită în lumea cercetării româneşti. Desigur, o bună parte din aceasta i se datorează doamnei Aurora Ranca. Pentru cine (încă) nu ştie, SCDVV MURFATLAR este o instituţie care se constituie într-un vector de forţă al cercetării româneşti şi prin calitatea şi îndrăzneala, uneori sofisticată, a temelor de cercetare pe care şi le alege Ele pot fi denumite cu un termen: mirobolante.

Printre punctele forte ale societăţii comerciale din Murfatlar aş putea numi vinurile COLUMNA şi, deopotrivă, VINURILE DE COLECŢIE, pentru care SCDVV MURFATLAR caută contextul potrivit pentru a le scoate la o licitaţie eficientă

(M. Gălăţanu)

ÎN LOC DE SCURT ISTORIC

STAŢIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU VITICULTURĂ ŞI VINIFICAŢIE MURFATLAR (S.C.D.V.V. MURFATLAR) a luat fiinţă în anul 1942 ca Staţiunea Experimentală Murfatlar, funcţionează ca instituţie de drept public și de utilitate publică, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti”- Bucureşti (ASAS). Trecerea celei mai mari părți din suprafețele de vii în proprietatea ASAS a conferit Stațiunii Murfatlar o oază de stabilitate. Astfel, au fost create premisele înnoirii, cu fonduri europene, a 73 hectare de vii cu soiuri de înaltă calitate, în mare parte de origine autohtonă.

Pentru euroregiunea de S-E, S.C.D.V.V Murfatlar este recunoscută datorită rolului său de coordonare a modernizării viticulturii dobrogene, ceea ce face să reprezinte o structură de profil absolut necesară în buna desfăşurare a programului de restructurare a plantaţiilor viticole – program finanţat de Uniunea Europeană.

Programul Operaţional Sectorial ” Creşterea Competitivităţii Economice”
Proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională Investiţii pentru viitorul dumneavoastră

Sectorul de cercetare cu următoarele laboratoare

  • Ameliorare şi material săditor;
  • Tehnologii viticultură;
  • Protecţia sănătâţii plantelor;
  • Tehnologii de prelucrarea strugurilor şi chimia vinului.

Direcţiile de cercetare sunt

  • crearea de clone şi soiuri valoroase adaptate condiţiilor ecosistemelor din Dobrogea,rezistente la secetă şi la atacul bolilor şi dăunătorilor;
  • studiul comportării soiurilor romăneşti şi internaţionale în colecţiile ampelografice ale staţiunii, autentice bănci de gene necesare în munca de amellorare;
  • tehnologii specifice privind optimizarea utilizării resurselor ecopedoclimatice tipice Dobrogei;
  • protecţia integrată în plantaţiile viticole, combaterea biologică a principalilor dăunători din podgorie;
  • tehnologii de cultivare în sistem ecologic a unor plantaţii de viţă-de-vie;
  • microbiologia vinului;
  • metode moderne de analiză şi control a calităţii vinurilor şi a băuturilor spirtoase.

 

Programul Operaţional Sectorial ” Creşterea Competitivităţii Economice”

Proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
Investiţii pentru viitorul dumneavoastră

Oferta de servicii

  • proiecte de înfiinţare – plantaţii viticole;
  • asistență tehnică la înfiinţarea plantaţiilor, executarea tăierilor de rodire, combaterea bolilor şi dăunătorilor, lucrările solului, etc.
  • analize histologice privind viabilitatea şi fertilitatea mugurilor de rod;
  • analize de mersul coacerii şi stabilirea momentului optim de recoltare a strugurilor;
  • asistenţă tehnică 1n aplicarea schemelor tehnologice de elaborare a vinurilor albe şi roşii seci, demiseci, demidulci şi dulci;
  • analiza vinurilor tinere, a celor cu boli şi defecte; măsuri preventive şi corective;
  • analize fizico-chimice la vinuri (determinarea concentraţiei alcoolice, anhidrida sulfuroasă liberă şi totală, zahărul reducător, aciditatea totală, aciditatea volatilă, densitate relativă, extract nereducător, acidul sorbic, acidul tartric, acetaldehida, antociani, polifenoli totali, cenuşă;
  • elaborarea de buletine de analiză pentru vinurile destinate comercializării pe piaţa internă şi externă;
  • efectuarea de teste de stabilitate a vinurilor;
  • informaţii tehnice şi tehnologice privind maşini, utilaje, instalaţii, recipienţi etc, pentru producerea vinurilor de diferite categorii şi tipuri.

PRODUSE ORIGINALE

Oferta de produse originale :

  • Butaşi altoiţi – categoriile “certificat” şi “standard” din clonele Pinot gris 13 Mf, Chardonnay 25 Mf, Fetească Neagră 9Mf şi soiurile Columna, Muscat Ottonel, Mamaia, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Afuz Ali;
  • Vinuri ecologice din soiurile Columna, Chardonnay, Feteasca neagră și Cabernet Sauvignon;
  • Vinuri D.O.C. ( cu denumire de origine controlată) – Murfatlar, din soiuri recomandate pentru centrul viticol Murfatlar;
  • Vinuri IG – cu Indicaţie Geografică;
  • Tehnologii viticole nepoluartte;
  • Tehnologii proprii de vinificaţie diferenţiate, în funcţie de tipul de vin.

 

STAŢIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU VITICULTURĂ ŞI VINIFICAŢIE MURFATLAR

Oraş Murfatlar, Calea Bucureşti Nr. 2
Judeţ Constanţa, Cod 905100,
Tel, Fax: +40 241 234305,
E-mail: scv.murfatlar@gmail.com
www.scvmurfatlar.ro

,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN