Pentru românii care traiesc in orase, cafeaua este un adevarat viciu, fiind cea mai consumata bautura dintre toate (de 77%), numai ca numarul celor care incep sa bea cafea e din ce in ce mai mare. Dovada chiar introducerea pe piata a noilor capsule de cafea, care s-au vandut ca ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
BROȘURA DE ADMITERE LA USAMV BUCUREȘTI În rezumat, am preluat oferta de la admitere la USAMV București, convinși că multă lume urmărește să se informeze la timp despre aceasta. BROSURA POATE FI CONSULTATA APASAND AICI ...
Read More
AVINCIS
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
MALTA TRAVEL
ARC    Formatia canadiana l-a denumit pe David Bowie „un adevarat artist, ce a luminat industria muzicala cu al sau talent”. Arcade Fire sustine un concert, in premiera, in Romania, peste doar doua saptamani! Fara indoiala, intre David Bowie si Arcade Fire a existat o relatie muzicala deosebita, muzicianul englez fiind ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Un nou trend: Postul Paștelui

Ponderea gospodăriilor românești care respectă cerințele perioadei postului Paștelui a crescut cu 85% din anul 2006 până in anul 2015. O evaluare a datelor privind consumul gospodăriilor a arătat o creștere semnificativă a non-consumului de carne și a altor produse de origine animală în perioada Postului Paștelui. Studiul a fost întocmit utilizând date din Ancheta Bugetelor de Familie(ABF) pentru perioada 2006-2015, pe un număr de aproximativ 30000 de gospodării pe an, datele fiind furnizate de către Institutul Național de Statistică.

Aceste rezultate au rezultat în urma unei colaborări de cercetare între Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) și centrul de excelență pentru cercetarea în agricultură din Elveția,  AGROSCOPE, derulate  în cadrul proiectului Twinning H2020 “Building an Excellency Network for Heightening Agricultural ecoNomic researCh and Education in Romania”  (ENHANCE), finanțat de către CE.

Coordonatorii acestei cercetări, Șef lucrări Dr. Raluca Necula (USAMV) și Dr. Dr. Stefan Mann (Agroscope), explică: “Cu 0,68% din gospodăriile românești care au exclus din consum toate produsele de origine animală în timpul Postului Mare și 2% gospodării în  care nu se consumă carne deloc în aceeași perioadă, încă vorbim despre o mică minoritate. Însă atât studiile noastre cantitative cât și calitative arată că prin creșterea puterii de cumpărare se mărește și disponibilitatea consumatorilor de a ține post într-o anumită perioadă a anului.”

Din cauza numărului mare de locuitori ortodocși și a regulilor clare din perioada postului, România este una dintre puținele țări în care pot fi efectuate astfel de analize.

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN