A mai fost retras un medicament de pe rafturile farmaciilor din tara! De data aceasta medicamentul retras este Epistat, singurul de acest tip, de altfel, care are in componenta o substanță activă fenspiridă inca prezenta pe piață, insa care va fi retras, in curand, de firma maghiară gedeon Richter. Aceasta din ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Merele ecologice pentru a fi crescute cum trebuie au nevoie de precipitații în cantitate corespunzatoare. Trebuie sa retineti ca e important sa le feriti de ploaie, deoarece ele favorizeaza aparitia fungilor. Vara, pe de alta parte, este exact pe dos, merele au nevoie de cat mai multa căldură, deoarece conținutul ...
Read More
AVINCIS
Ajuns la cea de-a 41-a ediţie, Târgul de Turism al României I (TTR) se desfășoară în perioada 21 – 24 februarie, concomitent cu ROMHOTEL – Expoziția internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante – în Pavilioanele B1 și B2 din Centrul Expozițional ROMEXPO. Târgul de Turism al ...
Read More
MALTA TRAVEL corteva
merinde pentru suflet, carti distillate de citit
MICHAEL CONNELLY, CHIPUL DUR AL DESPĂRȚIRII SUSANALOPEz RUBIO, INTRAȚI ÎN EL ENCANTO STELIANȚURLEA, UN PLAN ATÂT DE BINE PUS LA PUNCT IOANA GRECEANU, NODURI, VERIGI ȘI RĂSUCIRI FLORINDUMITRESCU, DODII DAN-SILVIU BOERESCU, DIN LUMEA LUI MATACHEMĂCELARUL MANUSCRISELE DE LA MAREA MOARTĂ HENRI CHARLES PUECH, DESPRE GNOZĂ ȘI GNOSTICISM FRANz CUMONT, ASTROLOGIE ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

Domeniile Ostrov―TURISM VITICOL

DE TOAMNĂ, PRIN VIE ȘI CRAMĂ, TURISM VITICOL

LA OSTROV 🙂
Octombrie și noiembrie sunt lunile ideale pentru degustare. Sau așa ni se par. Cel puțin dintr-un sigur motiv. Vinul e reavăn. Adică nou. Dar și vechi. După gust. Și gusturile formate în timp. Și obiceiurile, sunt și noi/ dar și vechi. Nu mai e timp de vipie. Nu mai e nădușeala toridă a verii, nu te mai scalzi în sudori, ci doar în vin. Iar la Ostrov, să fim drepți/și cinstiți/și serioși/și exacți, e cel mai cel, pentru că, dacă se lasă cu frig de-ți intră răcoarea în oase peste tot la noi în țară, la Ostrov, cel mai sudic punct cu putință, mai este puțină căldură încât să nu-ți înghețe chiar sloi sângele de-ți curge prin vene.

Via își păstrează frumusețea, încă mai sunt zile frumoase – și toamnă cu rugina ca o peliculă adezivă la frunze – și încă mai poți să te plimbi prin vie. E timpul, neîndoios, pentru turismul viticol.

 Aici, la Ostrov, numărul de ore de soare este mai mare ca oriunde în nordul țării.

SALA DE DEGUSTARE TE AȘTEAPTĂ. NE AȘTEAPTĂ 🙂
Sala de degustare, precum se vede de altfel și din poză, pregătită. Ne așteaptă. Taciturnă, deocamdată. Dar imediat se va porni muzica. O sârbă. O bătută. O geampara, ca la mama acasă, aici, în Dobrogea, unde e sediul&mama geamparalelor, toate sunt cântice românești, moștenite din buni-străbuni. Și fac casă bună cu vinul bun, de la Ostrov, pentru că – nu-i așa? – sunt din același areal. Au același terroir, sum se spune; și cum știe, altminteri, fiecare sommelier care se respectă.

E clar: și de ZIUA RECOLTEI, sau în preajma ei, că tot pe lângă 25 octombrie se nimerește/cade/se cam pritocește.

O ZI A RECOLTEI E O SĂRBĂTOARE ÎN FAPT DE TOAMNĂ 🙂
De ZIUA RECOLTEI, este chiar potrivit să ne luăm zborul la Domeniile Ostrov. Pentru că avem șansa, dublă, de a ne lăfăi atât în struguri cât și în fructe. Căci Ostrovul vestit este, știut lucru, și pentru livezile care sunt chiar în apropierea viilor. Aici putem spune, cu întemeiere, că este un paradis întreit:al viilor, livezilor și vinului, deopotrivă.

Tradiția face chiar ca, de mai bine de șase-șapte decenii, să se serbeze o zi a belșugului, la sfârșit de octombrie când aproape toți strugurii sunt în cramă, iar mustul în butii. Și în anii anteriori s-a ținut tradiția cu o adevărată sărbătoare a belșugului, la gura cramei, cu toate cele ale toamnei: mustul care încă mai fierbe, vinul care deja s-a făcut/ și strugurii, care sunt una dintre vedetele incontestabile ale anotimpului cu frunze arămii.

Vinuri, minunate, de la Sauvignon Blanc și până la Muscat, alături de Cabernet Sauvignon și Merlot. Și gamele care au căpătat deja patina unui renume: Naiada, Canaraua Fetii, Domeniile Ostrov Reserve, Cetatea Durostorum, Păcuiul lui Soare, Domeniile Ostrov, Premiat, Labyrinthum  și Vinăria Ostrov.

Crama Domeniile Ostrov: Nota 10 cu felicitări!
Felicitări colegilor din vieși cramă.
Că licoarea pe 2018 super calitate.
Spor la treaba, parcă așa ne/își urează somelierul de la DOMENIILE OSTROV, Dan Zotu. Lui-însuși și, totodată, tuturor camarazilor de butoi, cramă, pivniță, tezaur de vin, locaș(lăcaș?) al tinereții mele…!

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN