RABBIT MEDIA va aduce ultimele noutati cu privire la Programul Start-up Nation; prin acest program initiat de stat, acesta va va oferi fonduri nerambursabile (subventii) de până la 200.000 de lei (44.000 euro) si pentru românii care au in gand sa infiinteze o mica afacere. O astfel de masura ar fi foarte benefica economiei noastre, intrucat ea ar ajuta si la finantarea afacerilor cu numai un singur angajat, a spus intr-un anunt de ieri Ministerul pentru Mediul de Afaceri. Cu toate acestea, reprezentanți ai firemlor IMM din tara noastra inca manifesta retineri fata de acest program, respectiv fata de modul in care Guvernul incearca sa implimenteze acest program de ajutor. (CLICK AICI PENTRU A VEDEA ULTIMUL ARTICOL CU PROGRAMUL START-UP CAFE SI obiectivele + conditiile de acordare).
Conform noului anunt, IMM vor putea beneficia de sume in valoare de până la 100.000 de lei pentru investiții, ca urmare a implementarii Programului Start-up Nation Romania, indiferent de numarul lor de angajati (in sensul daca vor avea cel putin unul), potrivit unor date oferite pe Facebook de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
Astfel, sumele de bani vor fi ordonate in acest fel:
- maximum 100.000 lei / IMM / minim 1 loc de munca creat
- maximum 200.000 lei / IMM / minim 2 locuri de munca create.
De asemenea, trebuie sa mentionam ca, pentru ca o astfel de noua masura aplicata de minister sa fie valabila, acestia vor trebui sa modifice Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, postata de Guvern în Monitorul Oficial pe 30 ianuarie și prin care fusesera stabilite fundamentul programului si termenii generali de aderare la programul Start-up Nation Romania.
Premise:
- Buget total: 1.713.798.000 lei
- Durata: 3 ani
- Decontare: principiul cererii de plata (decontarea se va realiza pe baza facturilor emise de furnizori, cu lipsa unui efort financiar din partea beneficiarului)
“Cum trebuie să fie lucrurile: Regiunea Bucuresti-Ilfov este eligibilă pe fonduri naționale, nu încape discuție aici. Iar Hotărârea de guvern nu trebuie să includă fondurile europene. Normele pe fonduri UE sunt date de ghidul solicitantului, unde se scrie cine poate aplica, ce regiuni sunt incluse, ce cheltuieli sunt eligibile, pentru că fondurile europene fac obiectul unui audit european.
Altfel, un program pe fonduri naționale trebuie să fie complementar fondurilor europene, așa încât trebuie să pui accentul pe ceea ce nu se finanțează din fondurile europene și să ai grijă de regiunile excluse, de anumite categorii care nu intră în sfera fondurilor europene” – a mentionat Jianu intr-o conferință de presă organizată de CNIPMMR.
Alte articole pe aceeasi tema:
https://topbrands.com.ro/cum-sa-primesti-subventiile-de-la-programul-start-up-nation/
http://agricult.ro/2017/03/17/conditiile-ce-trebuie-respectate-pentru-a-primi-subventia/
http://agricult.ro/2017/03/14/plata-schemelor-pentru-fermieri-pe-judete/
No comments yet.