șuie paparude, red bull, connect-r, soundclash
Șuie Paparude acceptă provocarea Red Bull *SoundClash 2024 și intră în luptă cu Connect-R Pentru prima dată în România, rap-ul se ia la întrecere cu electro, la Red Bull SoundClash, pe 23 mai, la Romexpo. Connect-R și Șuie Paparude sunt artiștii care se pregătesc pentru cea mai creativă competiție muzicală: ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More
MALTA TRAVEL
Invitatie-TalentA corteva
horia gârbea, iarbă la tot cartierul
DE 12 LEI IARBĂ Prima mențiune, firește, este despre TITLUL.  EL E CATCHY. El fură privirile. E special conceput ca o reclamă de marketing. Și, trebuie să recunoaște, da, funcționează. Va stârni rumori. Eterne. Ideea de a băga umpr în titlu e nespus de savuroasă. Și pragmatică. Lumea va râde ...
Read More

CASA PANCIU în TOP BRANDS

CASA PANCIU este numele uneia dintre cele mai prospere afaceri in domeniul vinului românesc – și nu numai. Daniel Guzu, managerul din spatele proiectului, a dovedit că are stofă de business-man, nu doar în domeniul oenologic, ci (și) viziune în mai multe domenii. Diversificarea business-ului, după modelul “nu toate ouăle în același coș”, asigură o mai mare trăinicie proiectului și investițiilor pe ansamblu.

Cel mai bine în domeniul vinului este atunci când PASIUNEA și BUSINESS-ul se întâlnesc. Fără PASIUNE nu ar exista flacăra spirituală și dorința de a merge înainte, iar fără BUSINESS, ar rămâne în discuție doar o PASIUNE nealimentată de resurse si fara rezultate. Ideal este ca pasiunea pentru vin, puterea/știința/abilitatea de a crea un produs de calitate si multiplica fondurile/finanțele să se întâlnească. Atunci putem spune ca să existe o garanție pentru viitor ca si in cazul CASA PANCIU.

Gama ANA ARE este gama de sucuri naturale din diferite sortimente de fructe si struguri, dar și dulcețurile sau oțeturile.

Diversificarea produselor din categoria bunătăților de mâncat sau de băut este, iarăși, un semn de așezare, cu mai multe produse, pe piață (piața de DRINK&FOOD). Sucurile naturale sunt vârf de lance aici, fiind, realmente, foarte apreciate si căutate.

Există, în ce privește brandurile, un ALGORITM (“german”) – după care ne călăuzim – destul de riguros. Îl vom parcurge împreună.
METODOLOGIA pentru apariţia în TOP BRANDS ediţia 2014, conform singurului INSTITUT de studiu AL BRANDURILOR din Europa, EUROBRAND, cu sediul la VIENA/AUSTRIA, ar fi următoarea:
ISTORIA UNUI BRAND, modalităţi ştiinţifice de cuantificare şi măsurare

Principiile EUROBRAND(S):
– Semnul mărcii: Branduri: CASA PANCIU, NATURA, ANA ARE. De remarcat că, la CASA PANCIU, găsim drept slogan o “făgăduință”: ENERGIE DIN MUNȚII VRANCEI. Interesant este că se specifică și un TOPOS/TERROIR, anume MUNȚII VRANCEI, care este prezentat ca un fel de garanție pentru calitatea energiei care vine.
– MARKETING ŞI COMUNICARE:
Se face pe diferitele tipuri de produse. De exemplu: oțetul are două variante: oțet simplu și oțet balsamic. Acesta din urmă se poate “deda” și procesului de maturare, în butoaie de stejar, pe durata unui an.
Dulceața are variante pe diverse tipuri de fructe: nuci verzi, afine, cireșe, vișine, gutui.
Cât despre vin, soiurile sunt enumerate mai jos.

ANVERGURĂ/POTENȚIAL DE CREȘTERE.
Secția de îmbuteliere, pentru sucuri, ANA ARE este amplasată în comuna Țifești, din județul Vrancea. De acolo “vine energia”.

casa-panciu-1

RESPONSABILITATE SOCIALĂ: Există – și se poate detecta fără efort.  Daniel Guzu se referă, explicit, la proiectul său de viitor: “îmi doresc ca, în lumea copiilor mei, să poată fi regăsite ușor produse care respectă și valorifică generozitatea naturii”.
– participă la târgurile/saloanele de profil, atât la VINVEST/VINTEST, cât și la GOODWINE etc.
– își promovează, metodic, vinurile și celelalte produse
ECHIPA: este o echipă diversificată, deservește o gamă largă de produse.
-Indentificarea potenţialului de piaţă (previziuni/preview, forecasturi, scenarii economice, studii de piaţă care anticipează poziţia viitoare în următorii 5-10 ani): Grup economic în ascensiune. În lumea vinurilor, ar putea urca până în primele cinci sau opt clasate. Ceea ce nu este deloc puțin lucru, deoarece concurența în TOP FIVE Vinuri Românești este destul de ascuțită la vârf.

BENCHMARKS for/pentru BRAND HISTORY:

  1. BRANDUL face el însuşi bani/creează (efectiv) PROFIT?
    Răspuns: da, CASA PANCIU, ANA ARE, NATURA sunt, toate, BRANDURI cu potential de profit.
  2. CE a adus/aduce nou BRANDUL în România?
    Daniel Guzu are propria sa formulă în care îmbină afacerile și vinul. Are preocupări atât în domeniul produselor NON/FOOD cât și în categoria FOOD/WINE/DRINKS
  3. Ce particularizează BRANDUL?
    Una dintre particularitățile produselor de alimentație/și băuturi ar fi îndreptarea către NATURĂ, anume în direcția Bio, a produselor organice.

Câteva checking-points pentru BRAND HISTORY în VARIANTA Institutului EUROBRAND VIENNA:
* STRENGHTS ale BRAND-ULUI: continuitate în dezvoltarea afacerilor.
* Imagine:
– moștenește renumele unor produse din regiunea PANCIU
– fabrică spumante care, provenind din același terroir sau terroir-uri asemănătoare, au cucerit piața. Are la dispoziție, în acest sens, un BRUT de referință.
* Valori (ale brandului): renumele produselor este confirmat, încă de la primele degustări, de calitate.
* Misiune: Să își perfecționeze continuu produsele. Gama nou lansată, DOMENIILE PANCIU, trimite la o categorie “up” de vinuri.

NOTA REDACȚIEI: Reamintim că EUROBRAND, de unde am împrumutat elementele de metodologie, este singurul INSTITUT ABILITAT PENTRU STUDIUL BRANDURILOR din Europa. Ca o probă a obiectivităţii sale, primul brand european apare abia după poziţia a 20-a. În rest, primele branduri sunt doar de proveniență americană.

Date de contact:
casa-panciu-adr
logo-adr

Numele companiei: NATURA SRL
Adresă cramă/sediu: Comuna Țifești, Sat Sârbi, Jud. Vrancea
Anul înființării: 2005
Poziționare: podgoria Panciu
DOC: Panciu
Numar de hectare: cca 120 Ha
Litri de vin îmbuteliați anual: 1.500.000 L
Cifra de afaceri: 2.000.000 Eur
Vinificator: Sorin Macoviciuc
Branduri de vin: Casa Panciu, Dabija Voievod, Domeniile Panciu, Sagio
Soiuri de struguri: Fetească Neagră, Babească Neagră, Cabernet Sauvignon, Fetească Regală, Fetească Albă, Șarbă, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Aligote, Chardonnay

No comments yet.

Leave a Reply

1