Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal. Explicațiile lor De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Porumbul este cultivat în variate condiții de climă și sol, întâlnindu-se în emisfera nordică, în Canada și Rusia, până la 58ᵒ latitudine, iar în emisfera sudică, în Noua Zeelandă, pană la 42-43°. Prezintă o mare plasticitate ecologică, cultivându-se pe terenuri şi în condiţii climatice foarte diferite. Astfel, porumbul a reușit ...
Read More
AVINCIS
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Karathane™ Gold 350 EC- protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți Fainarea vitei de vie produsa de agentul patogen Uncinula necator a fost observata prima data in tara noastra in anul 1851 iar de atunci s-a extins continuu ajungand astazi sa fie prezenta in orice plantatie de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

DEALU DORULUI E ÎNTEMEIETORUL

Unde nu s-a aflat, până acum, nici cramă, nici vin 🙂 : DEALU DORULUI E ÎNTEMEIETORUL
Cum e să fii pionier într-o zonă cu potențial

Doru Husarciuc, proprietarul de la crama DEALU DORULUI, trăiește într-un fel condiția întemeietorului. A celui care experimentează continuu.
De ce? Pentru că, în locul în care este el, nimeni nu a mai făcut, până acum, performanță cu vinurile. El a trăit – cu adevărat – condiția de pionierat.

Crama Dealul Dorului
Crama Dealul Dorului

Pe la Buziaș, până acum, nu s-a pomenit o cramă de calibrul celei conduse de Doru Husarciuc. El este primul, așadar, care a demonstrat că se poate. Potențial, este drept, exista și înainte, dar nu era exploatat.
Trebuia să vină cineva care să facă și demonstrația.

VINUL, CUM SE FACE ÎN AREALUL BANAT-SILAGIU
Vinul de la Podgoria Dealul Dorului este un vin de origine controlată.
Obţinerea acestor vinuri se prelucrează în cadrul arealului „Banat Silagiu”.
Strugurii se recoltează, pentru obţinerea vinurilor de calitate la maturitatea tehnologică, când au realizat un conţinut în zaharuri de minim 187 grame/(per) litru.
Fazele tehnologice sunt următoarele:

  1. Recepția calitativă și cantitativă
  2. Prelucrarea strugurilor
  3. Răcirea mustului și decantarea
  4. Însămânțarea mustului
  5. Tragerea vinului
  6. Pritocurile.

SOMMELIER:

Cu ce se asociază, cel mai bine, o tartă cu vișine?
Variantă de asociere
Muscat Ottonel demisec. Aroma tipică de muscat, este fin, delicat, plin, armonios, cu o plăcută rotunjime şi nuanţă de catifelare.
O bună alegere poate fi Muscatul de la Dealul Dorului.
Este dublu medaliat cu argint la concursurile internaționale de la Chișinău – CHIȘINĂU WINE & SPIRITS CONTEST 2015, și de la Vrsac – VINOFEST 2015.

Crama-Dealul-Dorului-3

PRIMUL MAGAZIN, ÎN TIMIȘOARA
Crama Dealul Dorului, a deschis primul magazin de prezentare si desfacere a vinurilor, produse in podgoria proprie. Magazinul se află în Timișoara, str. Aleea Cristalului, nr. 5, bl. 74, sc. B, telefon – 0727 230 237. Vă așteptam cu drag pentru a vă putea oferi vinuri deosebite!

LUNI – SAMBATA
9.00 – 18.00

Urmând linia de dezvoltare propusă, intenția noastră este să ne extindem activitatea de vânzare cu încă două crame, situate în zone diferite ale Municipiului Timișoara, în așa fel încât să putem satisface cerințele clienților noștri din cât mai multe părți ale orașului.

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1