Este vorba de un sat viti-vinicol, în apropiarea vămii Kulata :) Este vorba despre o localitate mică, dar pitorească, din sudul Bulgariei. Bineînțeles că, în original, se scrie cu k/kappa. Se află la cincisprezece-douăzeci de kilometri de granița cu Grecia, în apropierea vîmii Kulata/Promachonas. Pentru orice individ familiarizat cu vinul ...
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
AVINCIS
Este vorba de un sat viti-vinicol, în apropiarea vămii Kulata :) Este vorba despre o localitate mică, dar pitorească, din sudul Bulgariei. Bineînțeles că, în original, se scrie cu k/kappa. Se află la cincisprezece-douăzeci de kilometri de granița cu Grecia, în apropierea vîmii Kulata/Promachonas. Pentru orice individ familiarizat cu vinul ...
MALTA TRAVEL
cortevaInvitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...

La un pahar de vorbă cu NICOLAI TAND, LE CHEF

Interviu

UN ADEPT AL GĂTITULUI CU CE AI ÎN CASĂ

  • O vedetă care apreciază portofoliul complex de la PERNOD-RICARD, în raport cu mâncărurile deosebite pe care le concepe. Și întemeietor al LA CANTINE DE NICOLAI

Cantine-de-Nicolai-001

Cine este NICOLAI TAND? În primul rând, orice s-ar spune, un tip care arată foarte bine. Și care și-a demonstrat competența în materie de cooking, este un maestru al gătitului – și al rețetelor adecvate. Dar – nu-i așa? – este și un bărbat cu success la femei: a avut parte de anturaje și companii cât se poate de celebre. Rafinat și, desigur, foarte stilat. Un bărbat cu o viață plină, aventuroasă, pe care mulți bărbați l-ar putea invidia, pentru că este, realmente, o vedetă în categoria sa. Dar este și discret. Deși a stat față în față cu femei cât se poate de celebre, precum Jennifer Aniston și Iulia Vântur, ceea ce face cinste/și înnobilează ambele părți. El, Nicolai Tand, este cel care spunea că, în Franța, când spui LE CHEF te referi, neîdoios, la o vedetă. Și cel care a înființat un restaurant de cea mai bună factură, LA CANTINE DE NICOLAI. Domnul Nicolai Tand – fiindcă, în toate privințele, este un DOMNULE J! – ar fi putut fi orice/sau ar fi reușit în orice profesiune/în orice și-ar fi propus: ar fi putut fi, bunăoară, top-model. Dar a preferat să exercite, pe rând, multe meserii, ceea ce i-a asigurat o prolifică experiență de viață. Un bărbat care face ca soliștii-pop/rock să pălească: pentru că, într-o ţară în care celebrităţile nu au întotdeauna consistenţă, el este un „star” care are conţinut. La gura sobei, va avea – cu siguranţă – ceva de povestit nepoţilor care, pe pariu, vor rămâne cu gura larg căscată.

Cantine-de-Nicolai-002

1. Mulți dintre cititorii noștri (mai ales cei ai revistelor TOP DRINK & FOOD sau VINURI DE TOP, dar și ai site-urilor) asociază numele lui Nicolai Tand cu cel al supermarketurilor MEGA IMAGE. Au aceștia dreptate? Care este, în realitate, relația între cele două BRANDURI?
Este o asociere faină.
Sunt două branduri legate de m
âncare. Pentru mine, tot ceea ce înseamnă cooking este foarte important.
Mi se pare fantastic că mi-au cerut sfaturi, re
țete, idei. Îmi place tare mult să creez – și consider că, atunci când gătești, imaginația este foarte importantă.

Cantine-de-Nicolai-003

  • PORTOFOLIUL DE LA PERNOD-RICARD ESTE DEOSEBIT DE ECHILIBRAT

2. Cum vi se pare portofoliul pe care îl are la această oră PERNOD-RICARD? Echilibrat? I-ar mai trebui ceva? Ce combinații mâncare-băutură cu BRANDURI de la PERNOD RICARD vă vin cel mai des în minte?

Este un portofoliu deosebit de echilibrat.

Sunt multe băuturi pe care le apreciez sincer. Și tocmai pentru că Pernod Ricard are o ofertă complexă pentru orice fel de mâncare, poți găsi băutura ideală astfel încât atât mâncarea , cât și băutura să fie puse în valoare.

Nu ascund că apreciez brandurile de whisky, mai ales că am avut plăcerea să vizitez distileriile din Scoția, unde acestea sunt produse.
Am rămas impresionat.

Cantine-de-Nicolai-004

3. Ați avut o viață aventuroasă. Vă lipsește ceva?
Nu. Am familie
și, mereu, spun că am și băiat și fată, ceea ce înseamnă multă bogăție.
Sigur că mi-ar fi plăcut să am, în continuare, părin
ții alături de mine.

Cantine-de-Nicolai-005

  • CE (MAI) AI PRIN FRIGIDER?:)

 4. Care fel de mâncare vă place cel mai mult? Faimoasele rețete cu ceea ce ai în casă la un moment dat? Ce ați putea găti cu așa ceva?
Sunt adeptul re
țetelor cu ingredientele pe care le ai în frigider. Mi se pare că, atunci când gătești cu ce ai în casă, ies lucruri grozave.  Inventezi. Creezi.

5. Sunteți ceea ce englezii ar numi A GOOD LOOKING GUY. Ce a însemnat acest avantaj în fața femeilor?
Ha :). (râde). Cu siguran
ță m-a ajutat în show-urile tv.

Cantine-de-Nicolai-006

  • “NU ȘTIU CE E AIA AGLOMERAȚIEJ

6. E aglomerație în LA CANTINE DE NICOLAI?
Este lume, nu
știu ce înseamnă aglomerație.
Mă bucur că, întotdeauna, la
La Cantine revin clienții și că apreciază mâncarea noastră.

7. Să lăsăm deoparte, pentru moment măcar, trecutul. Acum, ca bărbat însurat (care are și copii!), cum se prezintă viața? Pofta de viață a maramureșeanului s-a blazat?
Nu. Ba din contră.
Via
ța este mai plină acum. Mai frumoasă. Oboseală, multă muncă, dar și multe clipe frumoase acasă.
Cu Monica mea ne împăr
țim timpul, în așa fel încât să avem răgazul pentru familie.

8. Mai există atracția pentru emisiunile de televiziune și, deopotrivă, pentru civilizația show-ului?
Mă interesează tot ce înseamnă bucătărie.
Tot ce
ține de domeniul cooking-ului.

A consemnat Mihail Gălățanu

Cantine-de-Nicolai-007

Citat 1: “Sunt multe băuturi pe care le apreciez sincer. Și tocmai pentru că Pernod Ricard are o ofertă complexă pentru orice fel de mâncare, poți găsi băutura ideală astfel încât atât mâncarea , cât și băutura să fie puse în valoare.

Nu ascund că apreciez brandurile de whisky, mai ales că am avut plăcerea să vizitez distileriile din Scoția, unde acestea sunt produse.

Am rămas impresionat”.

Citat 2: “Sunt două branduri legate de mâncare. Pentru mine, tot ceea ce înseamnă cooking este foarte important.

Mi se pare fantastic că mi-au cerut sfaturi, rețete, idei. Îmi place tare mult să creez – și consider că, atunci când gătești, imaginația este foarte importantă.”

Citat 3: “Viața este mai plină acum. Mai frumoasă. Oboseală, multă muncă, dar și multe clipe frumoase acasă.

Cu Monica mea ne împărțim timpul, în așa fel încât să avem răgazul pentru familie.”

No comments yet.

Leave a Reply

1