Azi ne-am decis, de Black Friday, sa postam un articol despre o reteta de prajitura cu mere. De ce? Este simpla, ieftina, rapida si gustoasa! Ai nevoie de: Blat:5 ouă, 120 gr zahăr, 30 ml ulei, 1 praf de copt, 150 gr făină, 1 praf de sare. Umplutura: 5 mere, ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
malta, soimului maltez
Ați auzit de ȘOIMUL MALTEZ? Sunt sigur că da. Este mai mult o legendă. Și un thriller, de tipul best-seller. Adevărata comoară, este, v-o spun eu drept, chiar minunata alcătuire a Maltei, ca o destinație specială pentru turism. O țară care și-a asociat numele unei celebre cărți/și autor: Dashiell Hammet ...
Read More
MALTA TRAVEL
cartea de vacanta
JAMES PATTERSON, MICHAEL LEDWIDGE GRĂDINA ZOOLOGICĂ PETER MAYLE, LECȚII DE FRANCEZĂ JAMES JOYCE, STEPHEN EROUL DAVID BALDACCI, TĂRÂMUL CELOR CINCI CERCURI CAMILLE AUBRAY, CINĂ CU PICASSO GABRIEL GARCIA MARQUEZ, CĂLĂTORIN PRIN EUROPA DE EST BLAKE CROUCH, MATERIA ÎNTUNECATĂ MALIN PERSSON GIOLITO, NISIPURI MIȘCĂTOARE JENNIFER KAUFMAN KARENMACK, AMANTA LUI FREUD CLIVE ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

Romania – locul doi in topul accidentelor mortale

133647_articol

Statisticile europene clasează România pe locul doi în topul accidentelor mortale la locul de muncă

 

 

București, 17 noiembrie: Cel mai recent studiu privind accidentele grave și mortale la locul de muncă în Uniunea Europeană, publicat de către ESAW (Statistici Europene privind Accidentele la Locul de Muncă), arată că peste 2.7 milioane de accidente grave și aproximativ 3.700 de accidente fatale au avut loc în timpul orelor de muncă, în UE. Cercetătorii plasează România pe locul doi, cu nu mai puțin de 3.8 accidente mortale la 100.000 de angajați.

 

Cea mai mare incidență a accidentelor mortale la locul la muncă a fost înregistrată în Portugalia: 4.3 decese provocate de accidentele la locul de muncă la 100.000 persoane angajate. În timp ce locul trei a fost ocupat de Letonia cu 3.6 decese la 100.000 de angajați.

 

Pe de altă parte, România înregistrează cele mai scăzute scoruri în ceea ce privește accidentele grave la locul de muncă: sub 100 de accidente serioase la 100.000 angajați.

Studiul indică, de asemenea, faptul că rata de incidență medie pentru accidentele grave la locul de muncă pentru bărbați este cu 4.9 mai mare decât cea înregistrată la femei. O explicație a acestei diferențe o constituie natura muncii desfășurate.

 

67,8% dintre accidentele mortale petrecute în timpul orelor de muncă și 48,5% dintre accidentele grave din UE au avut loc în sectoare economice precum: construcții, industrie, transport și depozitare, agricultură, silvicultură și pescuit. 23,1% dintre accidentele fatale la locul de munca în UE în 2011 au avut loc în domeniul construcțiilor, în timp ce sectorul industrial deținea următoarea pondere în clasament 16,5%.

 

Un mediu de lucru sănătos, dar si mai important, un mediu de lucru sigur a fost întotdeauna un factor important pentru calitatea vieții fiecărei persoane, cât și o preocupare pentru orice societate dezvoltată. Accidentele mortale sau grave la locul de muncă nu afectează doar victimelor în sine, ci au un impact major și asupra familiilor și angajatorilor lor. 

 

Pentru astfel de situații sunt disponibile planuri personalizate de asigurări în cazul accidentelor, precum cele oferite de MediHelp International. De exemplu, dacă o persoană suferă un accident și, ca o consecință a acestui fapt, se află în imposibilitatea de a lucra, cum ar putea sa aibă grijă de familia sa sau să plătească facturile? De aceea, planul MediHelp Accident Cover are un avantaj deosebit de important. Plătind o sumă anuală, acest tip de asigurare protejează victima în caz de invaliditate temporară sau permanentă, cât și familia victimei în cazul unui accident mortal, astfel oferind o siguranță financiară atât de necesară în aceste situații.”, declară Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

 

Studiul definește un accident la locul de muncă drept un episod neașteptat pe parcursul  orelor de lucru care conduce la prejudicii mentale sau fizice. Un accident grav la locul de muncă implică absența victimei în termen de trei sau mai multe zile, iar accidentele fatale sunt acelea care duc la decesul victimei, în termen de 1 an de zile de la data producerii accidentului. Pentru a efectua acest studiu, cercetătorii au calculat „rata incidenței” ce reprezintă numărul accidentelor în relație cu numărul de persoane angajate.

 

ESAW (Statistici Europene privind Accidentele la Locul de Muncă) este sursa principală pentru statisticile europene care privesc problemele de sănătate și securitate la locul de muncă.

 

—————————————————————————————————————————————————

MediHelp International este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală și de Est și este prezent pe piața din România începand cu 1999. MediHelp International îmbină cu succes Asistența Medicală cu Asigurarea Internațională de sănătate, pentru beneficiul clienților săi. Pentru mai multe informații accesați www.medihelp.ro.

Pentru mai multe informații:

 

Lidia Pitulea, Senior Public Advisor

The Public Advisors

Tel: 0733 300 777, E-mail: lidia.pitulea@publicadvisors.ro

 

Alida Coman, Marketing & PR Coordinator

MediHelp International

Tel: 0722 209 847, E-mail: alida.coman@medihelp.ro

 

 

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN