legia arendei
Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), structură federativă afiliată la Confederația Europeană a Producătorilor de Porumb din Europa (CEPM), este un activ și constant partener de dialog civil al autorităților de la București și Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare și unități care ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More
MALTA TRAVEL
Invitatie-TalentA corteva
horia gârbea, iarbă la tot cartierul
DE 12 LEI IARBĂ Prima mențiune, firește, este despre TITLUL.  EL E CATCHY. El fură privirile. E special conceput ca o reclamă de marketing. Și, trebuie să recunoaște, da, funcționează. Va stârni rumori. Eterne. Ideea de a băga umpr în titlu e nespus de savuroasă. Și pragmatică. Lumea va râde ...
Read More

Serile Vinum Hungaricum

ROMSICS LÁSZLÓ și spumantele ungurești

Romsics László este, fără nici un dubiu, cel mai experimentat specialist in vinuri din Ungaria. Academician internațional de vinuri, ar fi angajat cu drag de oricare dintre producătorii de top din lume, publică cu regularitate articole în revista internațională Decanter.

Marți, 15 decembrie, de la orele 19 la Intitutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti (str. Gina Patrichi – fosta Orlando nr 8.) Romsics László va fi invitatul ultimei degustări din acest an. Oenologul șef al cramei cu renume internațională Törley va prezenta spumante ungurești. Sloganul lui: vinul trebuie povestit inteligibil și nu mistificat. 

„Cu multă diligență și perseverență am reușit să produc vinuri spumante mai excelente decât cele cunoscute azi din Champagnei” – scria în 1882 József TÖRLEY, când a decis să își hungary-winefructifice și în Ungaria cunoștințele acumulate în Reims. A găsit plantații de vie cu teroirul asemănător celui din Champagne în zona localității Etyek, la Budafok crame săpate în calcar, cu temperatura constantă, atât de necesară pentru producerea spumantelor de bună calitate, echivalente cu cele din zona de naștere a spumantelor. Fabrica a fost utilată de specialiști francezi, iar șeful de producție fiind francezul Louis François.

Spumante prezentate:
Törley Gála – refermentare în cisternă
Törley Fortuna – metoda Asti
Hungária extra dry – transvasée
François rosé brut – refermentare în sticlă
Sauska, Tokaj, Extra brut rose
Patrícius Tokaji Hárslevelű
Kreinbacher Prestige Brut

Prezentarea va fi susținută de către:
Romsics László, Academician de vin și Péntek István, sommelier.
Preţul de 40 RON include volumul de degustare a spumantelor şi gustările.

Locurile sunt limitate la 40 de persoane. Acestia asteapta înscrierile până cel târziu luni, 14 decembrie ora 16, la adresa de e-mail: secretargeneral@osr2011.ro.

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1