Unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de retail a deschis, in urma cu cateva zile, primele hypermarketuri din Satu Mare și Baia Mare, numarand, astfel, 35 de magazine in total sub acelasi format. Carrefour a deschis numai in 2018 3 hypermarketuri.  Noua constructie din Satu Mare este ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
A inceput sezonul de iarna, iar hotelierii nu au obiectul muncii! Nu au angajati destui sau deloc care sa presteze serviciile oferite de firma lor! Unii antreprenori, chiar, iau problema in propriile lor si incearca sa-si inlocuiasca fizic cu sine (fara gluma!) lipsa personalului, pentru a putea presta serviciile catre ...
Read More
MALTA TRAVEL
merinde pentru suflet, carti distillate de citit
MICHAEL CONNELLY, CHIPUL DUR AL DESPĂRȚIRII SUSANALOPEz RUBIO, INTRAȚI ÎN EL ENCANTO STELIANȚURLEA, UN PLAN ATÂT DE BINE PUS LA PUNCT IOANA GRECEANU, NODURI, VERIGI ȘI RĂSUCIRI FLORINDUMITRESCU, DODII DAN-SILVIU BOERESCU, DIN LUMEA LUI MATACHEMĂCELARUL MANUSCRISELE DE LA MAREA MOARTĂ HENRI CHARLES PUECH, DESPRE GNOZĂ ȘI GNOSTICISM FRANz CUMONT, ASTROLOGIE ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

Un nou trend: Postul Paștelui

Ponderea gospodăriilor românești care respectă cerințele perioadei postului Paștelui a crescut cu 85% din anul 2006 până in anul 2015. O evaluare a datelor privind consumul gospodăriilor a arătat o creștere semnificativă a non-consumului de carne și a altor produse de origine animală în perioada Postului Paștelui. Studiul a fost întocmit utilizând date din Ancheta Bugetelor de Familie(ABF) pentru perioada 2006-2015, pe un număr de aproximativ 30000 de gospodării pe an, datele fiind furnizate de către Institutul Național de Statistică.

Aceste rezultate au rezultat în urma unei colaborări de cercetare între Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) și centrul de excelență pentru cercetarea în agricultură din Elveția,  AGROSCOPE, derulate  în cadrul proiectului Twinning H2020 “Building an Excellency Network for Heightening Agricultural ecoNomic researCh and Education in Romania”  (ENHANCE), finanțat de către CE.

Coordonatorii acestei cercetări, Șef lucrări Dr. Raluca Necula (USAMV) și Dr. Dr. Stefan Mann (Agroscope), explică: “Cu 0,68% din gospodăriile românești care au exclus din consum toate produsele de origine animală în timpul Postului Mare și 2% gospodării în  care nu se consumă carne deloc în aceeași perioadă, încă vorbim despre o mică minoritate. Însă atât studiile noastre cantitative cât și calitative arată că prin creșterea puterii de cumpărare se mărește și disponibilitatea consumatorilor de a ține post într-o anumită perioadă a anului.”

Din cauza numărului mare de locuitori ortodocși și a regulilor clare din perioada postului, România este una dintre puținele țări în care pot fi efectuate astfel de analize.

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN