hans zimmer’s, music in bucharest
Două concerte impresionante, pe data de 9 noiembrie la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni reuniţi din întreaga lume! Bucureşti, 27 martie, 2024 - Universul muzical al celor mai emblematice partituri semnate de celebrul compozitor de muzică de film, HANS ZIMMER, va străluci la Ateneul Român pe data de ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More
MALTA TRAVEL
Invitatie-TalentA corteva
horia gârbea, iarbă la tot cartierul
DE 12 LEI IARBĂ Prima mențiune, firește, este despre TITLUL.  EL E CATCHY. El fură privirile. E special conceput ca o reclamă de marketing. Și, trebuie să recunoaște, da, funcționează. Va stârni rumori. Eterne. Ideea de a băga umpr în titlu e nespus de savuroasă. Și pragmatică. Lumea va râde ...
Read More

Unde fugim de acasă?

MALTA. CUM POATE FI MALTA O DESTINAȚIE DE TOP

O destinație pe care și-o pot permite românii

Malta Travel a reușit o performanță de excepție. Menține, de mulți ani, o țară precum Malta în topul preferințelor turistice ale românilor. Și ce Malta? În definitiv, o țară mică, dar nespus de ofertantă. O destinație pe care o resimțim drept exotică.

Deși ea este în Europa și, aparent, nu oferă prea multe atracții în afara celor oferite de Italia Meridională (Sicilia), care este, totuși, mai cunoscută decât Malta.

În cei aproape 27 de ani scurși de la intrarea noastră în libertate, performanța Malta Travel este inegalabilă: a făcut din doar un arhipelag de cinci insule una din cele mai frecventate destinații de vacanță.

CU SIGURANȚĂ, NUMELE UNEI AVENTURI
Mă întreb chiar așa: ați fost în Malta? Dacă nu, puteți să vă întrebați, pe bună dreptate, ce-ați fi câștigat dacă ați fi fost… Cu siguranță ați ieșit în pierdere cu ceva.  Am vizitat Malta de opt ori și tot nu am reușit să mă plictisesc, mai ales dacă schimbi hotelul –  orașul și peisajul, de fiecare dată.
Malta, în primul rând, este numele unei aventuri. Este un loc care nu seamănă cu România, deși are destule lucruri în comun: și asta pentru că suntem în colțuri opuse de Europă. Pentru unii, afirmam, cu ușurință poate trece drept destinație exotică, deși nu este exotismul absolut.

MALTA NU ESTE O ȚARĂ, CI UN MIT
Malta nu este o țară, e un mit. Este, fără îndoială, cel puțin pentru mine, cea mai spectaculoasă țară de talie mică din Europa.
În altă ordine de idei, este țara Fecioarei Maria. Acolo, Maica Domnului este de-a dreptul venerată, așa cum nu știu să se întâmple în multe țări.
Maltezii se pot mândri că sunt foarte curajoși/și foarte religioși deopotrivă.

MUST SEE/DE VĂZUT: EXCURSII ÎN INTERIOR

1. TURUL INSULEI GOZO – ferryboat
GOZO : “CITADELA”  este o cetate construită în cel mai elocvent stil arab, unde s-au apărat – de-a lungul vremii – arabi, normanzi, ioaniți, britanici, dar și inchiziția din Roma.

“ XLENDI” este numele unui fost sat pescăresc, acum stațiune turistică, unde este o delectare să servești masa de prânz.
DIN TAINELE DELICIILOR CULINARE : Puteți avea o întâlnire cu bunătățile gozitane – degustare și shopping.

“TA’ PINU” este numele unei biserici cu mare renume de făcătoare de minuni, de altfel și un loc de pelerinaj pentru nenumărați credincioși.
“FEREASTRA ALBASTRĂ” este, iarăși, un loc feeric unde marea, mai spledindă aici ca oriunde altundeva în lume, denotă un luciu de un albastru turcoaz – și stâncile arămii ne vor da un spectacol cu un contrast de neuitat. (Opțional, se poate avea o plimbare cu barca: nu este nevoie, în plus, decât de o sumă cu adevărat/relativ modică de 3,5 euro și timp de baie – și costum adecvat! – în mare).

2. LA VALLETTA – POVESTEA UNEI CAPITALE
Neîndoios, ar merita – și ar fi o idee strălucită să faceți un tur de forță în istoria insulei de la granița maritimă dintre Occident și Orient. Dar și între Europa și Africa, pentru că splendida capitală este o punte între cele două.
Istorie, politică, război, artă, știință, religie și contraste între popoare și culturi. Trei orașe, fiecare cu istoria lui.
Valletta este totodată un oraș modern, dar vechi de peste 400 ani, capitala Marilor Maeștri, ce poarta numele celui care a invins turcii in marele asediu. Obiectivele ce ar trebui punctate ar fi Catedrala Sf. Ioan, Palatul Marilor Maeștri si Grădinile Barrakka. Vizităm apoi Mdina, fosta  capitala a Maltei, cu Catedrala Sf. Paul, și cetatea locuită, “Orașul Tăcerii”. Aici puteți recunoaște toate scenele din filme celebre, precum  “Gladiatorul” și “Contele de Monte Cristo”. Vom încheia ziua cu Mosta, unde vom fi încântați de cea mai masivă construcție bisericească din Malta: Domul Bisericii Sf. Maria.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1