Dean Corbett a murit! Sâmbătă dimineaţa, celebrul chef a decedat in urma unui atac de cord, anuntul fiind facut de unul din membrii familiei lor. Acesta avea doar 56 de ani. Dean Corbett si-a inceput munca la Casa Grisanti şi Fifth Avenue in prima parte a anilor 1980, dupa cum ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
PRIAevents, organizează și în aceast an cea mai importantă reuniune a toamnei - conferința PRIA Agriculture, însoțită de Gala PRIA – Romanian Farmers – la a 3-a ediție în România - în cadrul căreia va recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit resurse, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, ...
Read More
AVINCIS
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
MALTA TRAVEL
drd ing marin marian sorin, stațiunea de cercetare-dezvoltare pentru viticultură și vinifcație pietroasa
USAMV BUCUREȘTI/GHID DE MATERIAL SĂDITOR ÎN VITICULTURĂ STAŢIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU VITICULTURA SI VINIFICATIE  PIETROASA / USAMV BUCURESTI Pietroasa este renumită, după vorba marelui scriitor Nichita Stănescu, ca fiind locul unde  ,,Aici la Pietroasele, inima noastra de piatră s-a transformat într-o inimă de inima”. La Pietroasa, știut este, ca se ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

CE MÂNCĂM?

Nu v-ati pus nicidoata intrebarea: mananc sau nu bine? mananc destul? Si daca da, atunci trebuie cu siguranta sa va fi intrebat singuri si ce ar trebui sa mancati, nu? Pai normal asta spune ceva despre voi: ca sunteti niste oameni iubitori de sanatate si sport. Atunci ati venit in locul potrivit, pentru ca in acest articol va vom raspunde la aceasta intrebare. De ce este asa important, pai pentru ca natura ne ofera atatea lucruri de mancat si trebuie sa stim sa fim cat mai selectivi, pentru ca altfel putem ajunge sa ne intoxicam corpul singuri, de pilda prin a alege bucata de ciuperca gresita, dar ce bine ca acum lucrurile sunt mult mai usoare acum! (bine ca au murit aia in locul nostru! glumesc, desigur).

Michael Pollan, autorul cartii “Dilema omnivorului”, a reusit sa clarifice aceasta problema, in primul rand prin a-si imparti cartea in trei mai capitole, ca sa le spunem asa, in care fiecare vorbeste despre una lanturile trofice care ne sprijina: mancarea industrializata, mancarea alternativa sau „organica“ si alimentele pe care oamenii si le procura singuri, din vanat, cules si gradinarit. De-a lungul cartii, autorul reuseste intr-un mod grijuliu si profesionalist de a descrie fiecare dintre acestea, incepand cu pamantul si sfarsind cu prepararea mesei, accentuand de fiecare ideea ca este foarte important sa conservam in acelasi timp si speciile de la care ne luam hrana. La sfarsitul fiecarui captiol, el vorbeste despre cum se asaza la o masa de la McDonald’s, acasa cu familia, la o cina cu alimente de la Whole Foods, si la o revolutionara ferma „transorganica“ din Virginia.

De asemenea, el ne spune si cum sa selectam aceste alimente si care sunt cele mai importante pentru corpul nostru, precum si ce ar fi bine si ce nu ar fi bine sa mancam pentru ca, in definitiv, sa ramanem sanatosi!

Cateva reviewuri despre carte:

Dilema omnivorului este o invitatie adresata tuturor de a gandi in profunzime ramificatiile morale ale deprinderilor noastre culinare actuale. Pollan intreprinde un pelerinaj de-a lungul lanturilor trofice moderne, stabilind standarde pentru alimentatia etica. – The New Yorker

Cartea lui Pollan este un manifest al consumatorului de alimente si atinge o mare varietate de subiecte, de la modelele si tabuurile alimentare pana la modul in care evitam nu doar animalitatea hranei noastre, ci si propria animalitate. Autorul este atent la propriile emotii si ganduri, ca sa vada cum il afecteaza ceea ce face si ceea ce mananca, ca sa afle mai multe si sa explice ceea ce stie. Abordarea lui este impregnata de sinceritate si constiinta de sine. Cauza lui este justa, gandirea sa este limpede, iar scriitura sa este convingatoare. Aveti grija ce mancati! – The Washington Post

Alte articole pe aceeasi tema:

http://topbrands.com.ro/ernest-cline-robin-hobb-si-john-scalzi-prin-skype-la-serile-nautilus-de-nemira/

http://topbrands.com.ro/razvan-mazilu-de-la-dans-la-musical-de-sanda-visan-apare-in-colectia-yorick-actual/

http://topbrands.com.ro/un-nou-thriller-istoric-de-la-rao-reduceri-de-primavara/

http://topbrands.com.ro/lume-lume-dar-vine-vinea-la-iasi/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN