Cum poti evita sa te ingrasi si, totusi, in continuare sa consumi zahar? Cel mai usor e sa folosesti o alternativa simpla la aceasta, desigur! In primul rand, trebuie sa intelegem ca acest aliment este principala sursa de grasime care se depune la noi in corp, asa ca ai 2 ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
EXCLUSIVITATE   PORTRET DE FERMIER:   VICTOR CHIVU Răzvrătit, a ieșit la protestul fermierilor împotriva guvernanților și autorităților, cu vaci, utilaje – și cu talanga la gâtJ Pe Victor Chivu l-am cunoscut la unul dintre evenimentele importante din agricultura românească, desfășurat la ASAS(Academia de Științe Agricole și Silvice-Șișești). Mi-a povestit, ...
Read More
AVINCIS
Sărbători de Paști in Grecia: Ziua 1 – 26.04 BUCUREȘTI – SALONIC Întâlnire la ora 21.00 în parcarea de la Piața Victoriei, plecare spre Grecia pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata. Ziua 2 – 27.04 SALONIC – AMMOULIANI Sosim dimineața la Salonic, tur pietonal in cel de-al ...
Read More
MALTA TRAVEL corteva
Fulminantul turneu “This House Is Not For Sale” (un adevarat succes de casa) isi deschide portile pentru Europa incepand cu 31 mai, show-ul din Romania de pe data de 22 iulie, din Piata Constitutiei, fiind cel care inchide, in mod spectaculos, lista concertelor de pe continentul european! “In 2011, Jon ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

9 persoane au murit în urma infecției cu un virus luat din alimente!

Medicul ieșean Tudor Ciuhodaru a facut, de curand, cateva declaratii de necrezut, cu privire la produse care, conform celebrului specialist, au condus, pana acum, la 9 decese.

Fileul de somon de Alaska şi alte produse congelate contin un virus care au produs moartea a 9 persoane, aceasta a fost descoperita de medici in urma testelor. Inca alte 47 de persoane au contractat aceasta bacterie.

„Atenţie mărită la fileul de somon de Alaska afumat şi la produsele congelate din supermarket. Mai ales dacă sunteţi însărcinată. E alertă de listerioză. (…) România a mai fost notificată privind prezenţa produselor congelate suspectate de a fi contaminate cu Listeria monocytogenes,” a anuntat medicul ieşean Tudor Ciuhodaru

De retinut, foarte important:

  • 1. Listeria este o bacterie care poate trece prin temperaturi mari, de refrigerare (2-8ºC ) si poate trai in diverse alimente
  • 2. Lumea se infecteaza foarte usor cu ea, in special datorita faptului ca unele dintre sursele de Listeria sunt si omul, mare parte din animale, solul, vegetaţia şi canalizările.
  • 3. Gravidele risca cel mai mult sa ia contact cu acest virus (de 20 de ori mai mare fata de ceilalţi adulţi, 1 din 3 cazuri de infecţie se dezvolta la mămici), acesta trecand astfel, prin placenta, si de aici la făt, ceea ce, desigur, poate aduce numeroase probleme…
  • 4. La adulţi virusul nu produce simpotome majore ( ele sunt foarte similare gripei, sunt digestive sau precum infecţiile de tract urinar)
  • 5. În sarcină poate duce la avort, naştere prematura, greutate mica la naştere şi multe alte complicatii (respiratorii, neurologice, orbire, retard), iar in cazurile extreme poate duce si la moarte
  • 6. Orice persoana care are o imunitate mai putin puternica, de pilda care manifesta afecţiuni oncologice, cei cu transplant sau corticoterapie poate duce la aparitia unor probleme neurologice sau pulmonare serioase, ca meningita, encefalita sau pneumonia.
  • 7. De cele mai multe ori, simptomele de infectie cu virusul Listeria sunt: febra, durerile de cap cu mialgii, artralgii, dureri lombare (mai puternice in semestrul al treilea). Modalitatea principala de depistare este prin izolarea germenului în cultura din sânge, lichid amniotic şi LCR.

Cum va feriti:

  • 1. nu consumati in general alimentele gata preparate reci.
  • 2. Grija la alimentele cu risc, cum ar fi carnea insuficient gătită, salatele preambalate şi îngheţata depozitată/ transportată in conditii  neregulamentare
  • 3. Spalati-va des pe maini
  • 4. Asigurati-va ca fierbeti bine preparatele
  • 5. La preparatele la microunde încălzitile exact cat trebuie ( sa fie incalzita mancarea si în centrul farfuriei, nu numai la margini )
  • 6. Nu tineti in acelasi loc în frigider alimentele gătite si cele negătite/crude
  • 7. NU RISCATI niciodata, asta inseamna ca daca aveti o suspiciune cu privire la un produs ca ar fi contaminat, evitati-l!

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN