Oamenii de stiinta au realizat un nou studiu in domeniul medical, care a scos la iveala factorii care conduc la aparitia diabetului de tip 2, a bolilor de inimă și a tensiunii arteriale crescute. Speicalistii au aflat de 60 de variante genetice care se pot observa cu usurinta in greutatea ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
MALTA TRAVEL corteva
Fulminantul turneu “This House Is Not For Sale” (un adevarat succes de casa) isi deschide portile pentru Europa incepand cu 31 mai, show-ul din Romania de pe data de 22 iulie, din Piata Constitutiei, fiind cel care inchide, in mod spectaculos, lista concertelor de pe continentul european! “In 2011, Jon ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

Alimentul care nu are voie să lipsească din dieta noastră

Rosia este printre cele mai importante legume si, dupa medici, ar trebui mancata in fiecare zi, deoarece este plin de antioxidanţi (betacaroten şi licopen, vitaminele C şi E), potasiu şi fosfor. Roşia este alimentul care are grija de sistemul cardiovascular (sprijina reducerea vâscozitătii sângelui şi a tensiunii arteriale), creste puterea de a vedea, cu foarte multe proprietati pe partea de imunitate.

Totodata, aceasta este plina de vitamine din complexul B, recomandate in hipoaciditate, deoarece creste secreţia gastrică, precum şi a pancreasul; usureaza procesul de digestie (inclusiv la pofta de mâncare care se manifesta mai ales la copii, anorexie, constipatie).

Licopina, de pilda, care da acea culoare rosie este un anti-oxidant, avand influente pozitive asupra corpului, chiar mai bune fata de vitamina C.

Are efecte pozitive chiar si contra cancerului, bolilor cardio-vasculare, proceselor degenerative, tulburărilor de metabolism și a feluritelor intoxicații. Este recomandat sa le fierbem, deoarece licopina este mult mai bine asimilata in aceasta forma.

Medicii ne sfatuiesc sa o combinam cu alimente grase, ca uleiul de măsline, avocado sau pește gras (ton sau somon), intrucat aceasta este solubilă în grăsimi si se asimileaza mai bine de corp.

Cantitatea de licopen creste cu 35%, atunci cand este fiarta.

Lupta si contra bolilor cardiovasculare.

De altfel, exista fructe si legume care au si ele licopen, dar intr-o cantitate mai mica.

Rosia contine, deci, cea mai importana sursa de licopen, acoperind mai mult de 75% din alimentatia noastra.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN