domeniile ostrov, turism viticol, dan zotu
DE TOAMNĂ, PRIN VIE ȘI CRAMĂ, TURISM VITICOL LA OSTROV :) Octombrie și noiembrie sunt lunile ideale pentru degustare. Sau așa ni se par. Cel puțin dintr-un sigur motiv. Vinul e reavăn. Adică nou. Dar și vechi. După gust. Și gusturile formate în timp. Și obiceiurile, sunt și noi/ dar ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
Începe Târgul de Turism al României!   Între 15 şi 18 noiembrie 2018, în Pavilionul B2 al Centrului Expoziţional ROMEXPO, va avea loc ediţia aniversară a Târgului de Turism al României. În 1997, ROMEXPO a inclus în portofoliul său un târg dedicat specialiștilor din industria turismului și pasionaților de călătorii ...
Read More
MALTA TRAVEL
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

Alimentul care nu are voie să lipsească din dieta noastră

Rosia este printre cele mai importante legume si, dupa medici, ar trebui mancata in fiecare zi, deoarece este plin de antioxidanţi (betacaroten şi licopen, vitaminele C şi E), potasiu şi fosfor. Roşia este alimentul care are grija de sistemul cardiovascular (sprijina reducerea vâscozitătii sângelui şi a tensiunii arteriale), creste puterea de a vedea, cu foarte multe proprietati pe partea de imunitate.

Totodata, aceasta este plina de vitamine din complexul B, recomandate in hipoaciditate, deoarece creste secreţia gastrică, precum şi a pancreasul; usureaza procesul de digestie (inclusiv la pofta de mâncare care se manifesta mai ales la copii, anorexie, constipatie).

Licopina, de pilda, care da acea culoare rosie este un anti-oxidant, avand influente pozitive asupra corpului, chiar mai bune fata de vitamina C.

Are efecte pozitive chiar si contra cancerului, bolilor cardio-vasculare, proceselor degenerative, tulburărilor de metabolism și a feluritelor intoxicații. Este recomandat sa le fierbem, deoarece licopina este mult mai bine asimilata in aceasta forma.

Medicii ne sfatuiesc sa o combinam cu alimente grase, ca uleiul de măsline, avocado sau pește gras (ton sau somon), intrucat aceasta este solubilă în grăsimi si se asimileaza mai bine de corp.

Cantitatea de licopen creste cu 35%, atunci cand este fiarta.

Lupta si contra bolilor cardiovasculare.

De altfel, exista fructe si legume care au si ele licopen, dar intr-o cantitate mai mica.

Rosia contine, deci, cea mai importana sursa de licopen, acoperind mai mult de 75% din alimentatia noastra.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN