Este vorba de un sat viti-vinicol, în apropiarea vămii Kulata :) Este vorba despre o localitate mică, dar pitorească, din sudul Bulgariei. Bineînțeles că, în original, se scrie cu k/kappa. Se află la cincisprezece-douăzeci de kilometri de granița cu Grecia, în apropierea vîmii Kulata/Promachonas. Pentru orice individ familiarizat cu vinul ...
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
AVINCIS
Este vorba de un sat viti-vinicol, în apropiarea vămii Kulata :) Este vorba despre o localitate mică, dar pitorească, din sudul Bulgariei. Bineînțeles că, în original, se scrie cu k/kappa. Se află la cincisprezece-douăzeci de kilometri de granița cu Grecia, în apropierea vîmii Kulata/Promachonas. Pentru orice individ familiarizat cu vinul ...
MALTA TRAVEL
cortevaInvitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...

Ardealu, fruncea la bartending, De Kuyper Cup Romania 2014 si-a desemnat castigatorii

   Nicolas Saint Jean De Kuyper Cup 2014 imag-0023 castigatorii categoriei Flair De Kuyper Cup 2014   

                                              Ardealu, fruncea la bartending 

 

De Kuyper Cup Romania 2014 si-a desemnat castigatorii

Valentin Luca si Marian Porumb, cei mai buni barmani din Romania

 

 

Bucuresti,18 iulie 2014: Concursul national de bartending De Kuyper Cup Romania 2014 (16-17 iulie, statiunea Mamaia)si-a desemnat castigatorii, cei mai buni barmani din Romania fiind considerati Marian Porumb (28 de ani, Cluj-Napoca) si Valentin Luca (28 de ani, Brasov), ambii iesind pe locul I la categoria „Mixologie” si respectiv „Flair bartending”.

 

La categoria de concurs „Mixologie”, in finala careia au intrat sase concurenti, Marian Porumb si-a demonstrat originalitatea si indemanarea in ceea ce priveste prepararea unei bauturi mixate si a devenit, astfel, cel mai bun barman preparator din tara. Bautura mixata care a impresionat juriul se numeste “Lapsang Dream Cocktail”. Marian s-a inspirat din cultura chineza, folosind la prepararea ei cel mai cunoscut ceai negru din lume (Lapsang), lichior DK Lapsang, gin olandez, sirop, bere neagra, fresh de lamaie si bere cu ghimbir.

 

Cea mai buna bautura din concurs, inspirata de o poveste de dragoste olandeza

 

Desi autorul ei nu a luat niciun premiu, cea mai buna bautura mixata din concurs a fost considerata de catre juriu cea a lui Claudiu Mnerau (Oradea) el folosind tehnici din gastronomia moleculara. Bautura lui s-a numit “Brandewijn” (vinars, in olandeza) si a fost inspirata de istoria Olandei si de legendele acestei tari. In anii 1400 negustorii olandezi aduceau vin din Franta.  Din cauza lungului drum parcurs, vinul se deteriora si negustorii s-au gandit sa-l distileze, ajungand astfel la vinars (brandewijn). In finala categoriei de mixologie, la descrierea bauturii, Claudiu Mnerau a combinat istoria cu o legenda olandeza de dragoste, potrivit careia ea i-a oferit lui (negustor de vin) un compot de ciresi, in semn de recunostinta pentru un ajutor acordat. Pentru a marca iubirea lor, el a combinat vinarsul cu acel compot, rezultand o bautura care l-a inspirat pe Claudiu sa realizeze cea mai apreciata bautura, o reductie de vin ce contine marcov ras, vin rosu, rodie, zahar brun si yuzu juice japonez si spuma de lichior de mure. Bautura a fost afumata cu lemn de cires. Din pacate, depasirea timpului de concurs care era de 8 minute pentru realizarea aceleasi bauturi in trei exemplare identice a determinat juriul sa acorde premiile la Mixologie concurentilor care au respectat regulamentul competitiei.

 

Valentin Luca, campion national pentru a patra oara

 

La categoria Flair bartending, Valentin Luca, bar expert la Exquisite Bar Solutions, castigatorul en-titre al De Kuyper Cup Romania si campion mondial la flair bartending si-a pastrat titlul de cel mai bun barman de show, el etalandu-si cunostintele  in tehnici de working si exhibition flair. Luca a concurat alaturi de alti sapte finalisti ai categoriei flair bartending.

Astfel, el devine castigator a patru editii consecutive  De Kuyper Cup Romania, avand in palmares peste 20 de premii la competitii internationale, printre care se numara locul 1 (campion mondial) la Roadhouse World Open – London – 2014. Pana in prezent, Luca a sustinut in intreaga lume peste 1000 de show-uri de flair bartending, in 2014 reusind sa castige trei dintre cele mai importante competitii din lume, desfasurate in: Elvetia, Anglia si Italia.

 

Despre: De Kuyper Cup Romania, realizat inca din 2005de Heinrig Distribution (distribuitorul marcii De Kuyper in Romania) si produs de agentia de barmani profesionisti Exquisite Bar Solutions, concursul este destinat barmanilor profesionisti de top din industria ospitalitatii romanesti.

Concursuleste organizat din doi in doi anisi are drept scop recunoasterea profesionalismului barmanilor romani, alegerea si premierea celui mai bun barman preparator si a celui mai bun barman de show si premierea lor la cele doua categorii, „Mixologie” si repsectiv „Flair”

Astfel, competitia cuprinde doua categorii specifice industriei: “Mixology” (mixologia – arta amestecarii bauturilor) si „Flair” (arta bartending-ului spectacol – care implica tehnici si miscari speciale in manipularea instrumentele de bar si sticlelor de bauturi).

 

La editia din acest an s-au inscris 42 de barmani din intreaga tara, 30 la Mixologie si 12 la Flair.

Castigatorii finalelor pe categorii De Kuyper Cup Romania 2014 au fost premiati dupa cum urmeaza:

 

Mixologie

Locul 1 – 500 EUR – Marian Porumb (Cluj-Napoca), cu “Lapsang Dream Cocktail”

Locul 2 – 400 EUR – Horea Coloji (Oradea), cu bautura The Handzo of Punch (inspiratie japoneza)

Locul 3 – 250 EUR – Paul Sfarlea (Cluj-Napoca), cu bautura HI 5 (amplifica cele cinci simturi)

Locul 4 – 150 EUR – Katalin Bene (Oradea), singura femeie calificata in finala, cu bautura Royal Dignity, inspirata de  punch-urile din secolul XVII.

 

Flair

Locul 1 – 500 EUR – Valentin Luca (Brasov)

Locul 2 – 400 EUR – Ionut Ivanov (Bucuresti)

Locul 3 – 250 EUR –  Liviu Croitoru (Bucuresti)

Locul 4 – 150 EUR – Razvan Dinu (Brasov)

 

De Kuyper Cup Romania 2014 i-a avut ca invitati pe doi dintre cei mai buni barmani din lume

Doi dintre cei mai buni barmani din lume, personalitati din industria ospitalitatii, David Trampe si Nicolas Saint-Jean au participat la concursul De Kuyper CupRomania 2014, in calitate de jurati, dar si de „showmeni”.

 

Trainercu o vasta experienta in arta „mixologiei”, David Trampe (30 de ani, Olanda) a indrumat peste 1000 de barmani din intreaga lume si a creat numeroase retete de cocktail-uri pentru marci de renume mondial.

 

Nicolas Saint-Jean (40 de ani, Franta) este expert in „flair bartending”. El este creatorul conceptului de „Flair Head to Head” (dueluri 1 la 1 intre barmanii). Nicolas St. Jean  a castigat numeroase competitii internationale printre care se numara: Road House Grand Finals – Anglia, World Flair Bartending Championship – SUA, International Bar Flair Competition – Norvegia. In plus, acesta a demonstrat ce inseamna „flair bartending” reginei Angliei si printului mostenitor din Bahrain. Pe 16 si 17 iulie a.c., Nicolas a condus juriul categoriei de „Flair” a  De Kuyper Cup Romania 2014 si a facut atat un show individual, cat si unul alaturi de toti finalistii categoriei de flair bartending.

 

Despre Heinrig Distribution:

Compania este pe piata romaneasca din 2003 si are un portofoliu variat de produse. Heinrig Distribution si-a diversificat constant portofoliul, tinand cont de rigorile si cerintele pietei romanesti, iar aceasta decizie a insemnat o crestere constanta a cifrei de afaceri. In plus, firma are parteneriate solide cu cei mai importante companii de retail, dar si colaborari de succes cu firme de distributie zonala pentru acoperirea nationala a retail-ului traditional si HORECA. Calitatea produselor pecare le distribuie este recunoscuta prin numeroasele premii si distinctii castigate la concursuri internationale.

In portofoliul Heinrig Distribution se regasesc brand-uri de prestigiu precum tigaretele Davidoff, tigarile din foi Moods, bauturi spirtoase precum digestivele Unicum, Underberg si Sierra Tequila, romul Old Pascas si Stroh 80, Finsbury Gin, lichiorurile Zwack, Drambuie, Mozart, Amarula, gama lichiorurilor de bar De Kuyper (nr. 1 la nivel mondial in categoria mentionata), gama siropurilor de bar Riemerschmid.

 

In plus, Heinrig Distribution importa vinuri din Lumea Noua ale faimoaselor companii: Marchesi Antinori, Gallo (cel mai mare producator de vinuri californiene), Peter Lehmann, Lafite ( Domaines Barons De Rothschild), Cava Freixenet (cel mai bine vandut brand de cava la nivel mondial), champagne – Taittinger (al treilea brand ca notorietate al renumitei Champagne).

 

Despre De Kuyper:

Cu peste 300 de ani experienta, De Kuyper Royal Distillers este inca o afacere de familie, dar si una dintre cele mai de renume companii la nivel mondial. De Kuyper este unul dintre cei mai mari producatori de bauturi alcoolice la nivel international si ofera o gama de peste 60 de lichioruri de bar, apreciata la nivel mondial. Astfel, in fiecare an sunt produse peste 50 de milioane de sticle, iar expertii companiei sunt peste tot in lume pentru a le oferi celor din industria ospitalitatii noi idei creative pentru oferta de cocktail-uri.

Royal Distillers nu se refera doar la numirea oficiala data de Maiestatea sa, Regina Beatrix, dar si la calitatea produselor De Kuyper. Produsele companiei De Kuyper se

diferentiaza prin calitatea lor, numeroasele premii castigate la nivel international, dar si prin aprecierea consumatorilor din intreaga lume.

 

 

Pentru mai multe informatii de presa, va rog contactati: Andreea Caitas, PR Coordinator, Brigada Media, gsm:0 722 383 034 / 0 752 1888 57; mailto:andreea.caitas@brigada-media.ro

 

###

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

1