In urma cu o zi, in cursul diminetii, a avut loc o simulare de interventie daca s-ar fi produs un cutremur puternic de peste 7 pe scara richter, denumit “Seism 2016”, la o initiativa a Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU).
Ce ne-a aratat simularea? In primul rand ca daca s-ar fi produs un cutremur de o magnitudine de peste 7, atunci ar fi existat: 1.500 de răniți, 250 decedați, 590 sinistrati, blourile cu 10 etaje ar fi fost distruse, iar alte 18 imobile case ar fi fost in aceeasi situatie; Spitalul Pantelimon ar fi fost si el atins de cutremur, iar caile rutiere si de transport gaz metan, in aceeasi situatie.
Unitatile ISU din judetele sau zonele neafectate de cutremur vor fi transferate imediat spre cele afectate, fiind mobilizate de peste tot unitatile Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI.
Scopul acestei simulari, “Seism 2016”, este de a observa viteza de reactie si interventie a institutilor pentru situatii de urgenta, dar si viteza de reactie in caz de situatii neasteptate, exceptionale, felul in care institutiile ar reusi sa controleze situatia; recunoasterea si rezolvarea acelor probleme din sistem.
Alte articole:
https://topbrands.com.ro/incep-reducerile-la-bulb-de-lalele/
https://topbrands.com.ro/lifestyle-si-mancare-cum-recunoastem-sosurile-si-dressing-urile-bune/
No comments yet.