LG 60 de ani, brand creat de fermieri
București, 13 februarie 2025. În 2025, brandul LG sărbătorește 60 de ani de încredere, inovație și parteneriat. Creat în 1965 de Limagrain, o cooperativă condusă de fermieri în Limagne Val d'Allier, Franța, brandul LG a fost construit pe valorile fondatorilor săi. Ascultând fermierii. Lucrând alături de ei. Livrând ceea ce ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
malta
Malta? Pe hârtie, aparent, este doar numele unui arhipelag (lângă Italia), undeva în Marea Mediterană. Arhipelagul – e bine de știut - este format din șase insule: insula principală Malta, care este și cea mai mare (246 km2), iar apoi vine Gozo (67 km2) – celelalte fiind cu totul micuțe, aproape ...
Read More
MALTA TRAVEL
cortevaInvitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...
Read More

DORU DE LA DEALU DORULUI

DORU HUSARCIUC

Portret de proprietar, podgorean, viticultor etc

Și, odată ajunși aici, îmi dau, deodată (brusc) seama: nu am făcut, până acum, nici un portret al omului. Protagonistul este Doru. De la Dealu Dorului. Sună bine, nu-i așa? Simt că acum chiar am nimerit-o: DORU DE LA DEALU DORULUI. Zis și Husarciuc.

Scund sau mediu de înălțime? Mai degrabă mediu. Dar îndesat. Îndeajuns de îndesat încât să poartă căra coșercile cu struguri. Adicătelea materia primă pentru vinificație. Însă pe dinăuntru? Pe dinăuntru, timid, adică sfios, adică înzestrat cu foarte mult bun-simț. Un om dotat cu voință, capabil de performanță. Și, ca să judecăm fructul, face niște vinuri extraordinare.

BIBLIOTECA DE GUSTURI ȘI VINURI
În săptămânile și lunile de vară, oferta Dealu Dorului este, în primul rând, axată pe albe: Dealul Dorului Riesling Italian – dar și pe… Rose. Însă credem că rose-ul de la Dealu Dorului este de cursă lungă:merge tot timpul anului.

Caracterizare/Dealul Dorului Rose:
Un vin care strălucește în culori de zmeură cu scântei roșcat violete, cu arome de cireșe și fructe de pădure. Este un vin demisec, cu o dulceață ușoară și un gust plin de viață.

Așa  și-l definește chiar producătorul. Dar noi cum l-am defini. În primul rând, un vin care are mare drag la femei. Și mare trecere. Că sunt codane ori femei în toată firea, vinul rose de la Dealu Dorului se dovedește imbatabil. Pentru orice gust, adică – mai cu seamă pentru cele mature.

Mai ales că vinul Rose de la Dealu Dorului este, deocamdată, în cel puțin două variante: sec și demisec. Și în două colori diferite.  Nuanțe, cel puțin, fiidcă – întotdeauna – în arcul de cerc al culorilor SOMON și FOȚĂ DE CEAPĂ au loc să se înscrie două nuanțe aproape identice dar  nu tocmai identice. Vinurile rose de la Dealu Dorului par a fi chiar la egală distanță (dar echidistanța pefectă, desigur, nu există) între SOMON și FOIȚĂ DE CEAPĂ.

Câteva cuvinte despre Dealul Dorului Riesling italian:
Un vin galben fructuos, cu arome de plante și fân proaspăt cosit și un parfum de citrice. Însoțește ideal mesele ușoare, carne albă și pește, vă ajută să vă relaxați.
În săptămâna 06.07-10.07 la Magazinul Bibliotheka puteți achiziționa un pachet de trei sticle la preț de 54 ron.

LA FESTIVALUL PAPRICASULUI ȘI AL VINULUI
Dacă am fi fost la Buzias, pe 8-9 octombrie, anul acesta, presupunem: am fi văzut un festival inedit. Pentru că, hei, lume, atenție, nu ați vizitat niciodată un FESTIVAL AL PAPRICAȘULUI. Care se desfășoară la Buziaș, chiar în patria vinului de la Dealu Dorului. Și unde vinurile lui Doru Husarciuc sunt/au fost vioara întâi, sus-numita cramă beneficiind de un spațiu generos.
Vânătorii și vizitatorii s-au bucurat de vinurile noastre asezonate cu preparate vânătorești din carne de mistreț, căprior, batal și ied !
Șeful și stăpânul ceaunelor a fost domnul Nelu Otescu, care nu e prima dată când ne încântă și gâdila papilele cu preparate deosebite.
Mulțumită partenerilor din Grupa de Vânătoare Buziaș  evenimentul a devenit realmente posibil. De bucurat s-au bucurat toți participanții la eveniment. Și mai știm că vinurile de la Dealu Dorului se potrivesc de minune vânatului, fie că e mistreț ori căprioară/ciută sfioasă. Ne gândim aici, în mod special, la guralivul Merlot sau la mai sobru Burgund Mare. La ele, carnea sălbatică și bine alergată, din pădure, se cam lovește la marele fix.

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1