Firma americană Kellogg, care fabrica și foarte cunoscutele cereale Special K, doreste sa gaseasca cumpărători pentru divizia de snackuri pe bază de fructe, in ideea de a dezvolta cat mai rapid segmentul de produse pentru micul dejun și alimente congelate, dupa cum arata intr-un articol CNBC. Kellogg mai are dorinta ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
MALTA TRAVEL
merinde pentru suflet, carti distillate de citit
MICHAEL CONNELLY, CHIPUL DUR AL DESPĂRȚIRII SUSANALOPEz RUBIO, INTRAȚI ÎN EL ENCANTO STELIANȚURLEA, UN PLAN ATÂT DE BINE PUS LA PUNCT IOANA GRECEANU, NODURI, VERIGI ȘI RĂSUCIRI FLORINDUMITRESCU, DODII DAN-SILVIU BOERESCU, DIN LUMEA LUI MATACHEMĂCELARUL MANUSCRISELE DE LA MAREA MOARTĂ HENRI CHARLES PUECH, DESPRE GNOZĂ ȘI GNOSTICISM FRANz CUMONT, ASTROLOGIE ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

DORU DE LA DEALU DORULUI

DORU HUSARCIUC

Portret de proprietar, podgorean, viticultor etc

Și, odată ajunși aici, îmi dau, deodată (brusc) seama: nu am făcut, până acum, nici un portret al omului. Protagonistul este Doru. De la Dealu Dorului. Sună bine, nu-i așa? Simt că acum chiar am nimerit-o: DORU DE LA DEALU DORULUI. Zis și Husarciuc.

Scund sau mediu de înălțime? Mai degrabă mediu. Dar îndesat. Îndeajuns de îndesat încât să poartă căra coșercile cu struguri. Adicătelea materia primă pentru vinificație. Însă pe dinăuntru? Pe dinăuntru, timid, adică sfios, adică înzestrat cu foarte mult bun-simț. Un om dotat cu voință, capabil de performanță. Și, ca să judecăm fructul, face niște vinuri extraordinare.

BIBLIOTECA DE GUSTURI ȘI VINURI
În săptămânile și lunile de vară, oferta Dealu Dorului este, în primul rând, axată pe albe: Dealul Dorului Riesling Italian – dar și pe… Rose. Însă credem că rose-ul de la Dealu Dorului este de cursă lungă:merge tot timpul anului.

Caracterizare/Dealul Dorului Rose:
Un vin care strălucește în culori de zmeură cu scântei roșcat violete, cu arome de cireșe și fructe de pădure. Este un vin demisec, cu o dulceață ușoară și un gust plin de viață.

Așa  și-l definește chiar producătorul. Dar noi cum l-am defini. În primul rând, un vin care are mare drag la femei. Și mare trecere. Că sunt codane ori femei în toată firea, vinul rose de la Dealu Dorului se dovedește imbatabil. Pentru orice gust, adică – mai cu seamă pentru cele mature.

Mai ales că vinul Rose de la Dealu Dorului este, deocamdată, în cel puțin două variante: sec și demisec. Și în două colori diferite.  Nuanțe, cel puțin, fiidcă – întotdeauna – în arcul de cerc al culorilor SOMON și FOȚĂ DE CEAPĂ au loc să se înscrie două nuanțe aproape identice dar  nu tocmai identice. Vinurile rose de la Dealu Dorului par a fi chiar la egală distanță (dar echidistanța pefectă, desigur, nu există) între SOMON și FOIȚĂ DE CEAPĂ.

Câteva cuvinte despre Dealul Dorului Riesling italian:
Un vin galben fructuos, cu arome de plante și fân proaspăt cosit și un parfum de citrice. Însoțește ideal mesele ușoare, carne albă și pește, vă ajută să vă relaxați.
În săptămâna 06.07-10.07 la Magazinul Bibliotheka puteți achiziționa un pachet de trei sticle la preț de 54 ron.

LA FESTIVALUL PAPRICASULUI ȘI AL VINULUI
Dacă am fi fost la Buzias, pe 8-9 octombrie, anul acesta, presupunem: am fi văzut un festival inedit. Pentru că, hei, lume, atenție, nu ați vizitat niciodată un FESTIVAL AL PAPRICAȘULUI. Care se desfășoară la Buziaș, chiar în patria vinului de la Dealu Dorului. Și unde vinurile lui Doru Husarciuc sunt/au fost vioara întâi, sus-numita cramă beneficiind de un spațiu generos.
Vânătorii și vizitatorii s-au bucurat de vinurile noastre asezonate cu preparate vânătorești din carne de mistreț, căprior, batal și ied !
Șeful și stăpânul ceaunelor a fost domnul Nelu Otescu, care nu e prima dată când ne încântă și gâdila papilele cu preparate deosebite.
Mulțumită partenerilor din Grupa de Vânătoare Buziaș  evenimentul a devenit realmente posibil. De bucurat s-au bucurat toți participanții la eveniment. Și mai știm că vinurile de la Dealu Dorului se potrivesc de minune vânatului, fie că e mistreț ori căprioară/ciută sfioasă. Ne gândim aici, în mod special, la guralivul Merlot sau la mai sobru Burgund Mare. La ele, carnea sălbatică și bine alergată, din pădure, se cam lovește la marele fix.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN