LG 60 de ani, brand creat de fermieri
București, 13 februarie 2025. În 2025, brandul LG sărbătorește 60 de ani de încredere, inovație și parteneriat. Creat în 1965 de Limagrain, o cooperativă condusă de fermieri în Limagne Val d'Allier, Franța, brandul LG a fost construit pe valorile fondatorilor săi. Ascultând fermierii. Lucrând alături de ei. Livrând ceea ce ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
malta
Malta? Pe hârtie, aparent, este doar numele unui arhipelag (lângă Italia), undeva în Marea Mediterană. Arhipelagul – e bine de știut - este format din șase insule: insula principală Malta, care este și cea mai mare (246 km2), iar apoi vine Gozo (67 km2) – celelalte fiind cu totul micuțe, aproape ...
Read More
MALTA TRAVEL
cortevaInvitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...
Read More

LIFESTYLE: De Crăciun, cum ne putem bucura de un desert rapid şi delicat!

Meniul de Crăciun, deşi delicios, este o bombă calorică, iar dacă ne dorim şi alt desert în afara mult aşteptatului cozonac, avem neapărat nevoie de o variantă lejeră şi rapidă care să-i suprindă pe cei mai dragi invitaţi. Nimic nu se compara cu zilele de Crăciun în care, în sfârşit ne strângem toţi la masă, când reuşim să ne bucurăm în tihnă de cei iubiţi, când simţim magia şi miracolul Crăciunului. Stelele par mai strălucitoare, lumina lunii ne încântă şi nu ne mai sperie, până şi unica dată pe an la patinoar reuşim să o bifăm tot acum. Iar dacă ciocolata caldă, scorţişoara, nuca şi cremele sunt nelipsite, daca ar fi să adăugăm ceva în meniu, cea mai buna idee ne-o dă Thermomix® cu al său seducător sorbet de lămâie. De sărbători, ne bucurăm de vin fiert, punch aburind, până şi sentimentele noastre sunt mai năvalnice şi copleşitoare. Tocmai de aceea, un desert răcoritor şi rafinat precum sorbet-ul de lămâie ne va mai răcori puţin. Până şi o cină romantică în faţa şemineului se poate încheia delicios cu un asemenea desert delicat la îndemână.

Thermomix® digital schimbă vieţile, dar şi sărbătorile de Crăciun. Cu inovatorul său chip de reţete, ecranul tactil şi funcţia de preparare ghidată în câteva minute poţi pregăti un desert încântător pentru cei pe care îi iubeşti cel mai mult.

Ai nevoie doar de:

650 g apă

350g zahăr

200 g zeamă de lămâie de la 5-7 lămâi

1 albuş

şi bineînţeles, de magicul  Thermomix®, care este o întreagă bucătărie, simplu şi uşor de folosit.

Mod de folosire:

Punem 400 de ml apă şi zahărul în bol şi fierbem 5 min./100̊ C/ viteza 3. Adăugăm restul de 250 ml apă şi zeama de lămâie şi mixăm 3 sec./viteza 3.  A treia etapă este să adăugăm albuşul şi să mixăm 3 sec./viteza 4. Turnăm compoziţia pe o grosime de max. 4 cm, într-o tăviţă pentru congelator din silicon sau de plastic, şi acoperim cu folie alimentară. Lăsăm compoziţia să se răceasca complet şi după aceea, o punem în congelator pentru cel puţin 8 ore. Pentru că toate aceste etape sunt parcurse în 5 minute, deliciosul desert poate fi pregătit chiar în Ajun, urmând ca a doua zi să tăiem compoziţia congelată sub formă de cuburi cu un cuţit lung şi ascuţit. Punem cuburile în bolul de mixare, reglând 30 sec./viteza 9, apoi mixăm 30 de sec./viteza 4 ajutându-ne de spatula Thermomix®. Se serveşte imediat în boluri de desert, având compoziţia perfectă pentru a fi savurată.

Alte articole:

http://www.drinkfood.ro/2016/12/20/totul-despre-atentatul-terorist-de-la-berlin/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/20/domeniile-ostrov-la-stand/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/19/gheorghe-ionescu-sisesti/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/19/retetele-drinkfood-ro-cocos-in-vin-din-bucataria-franceza/

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1