Ziua Prieteniei dintre România și Republica Federală Germania a oferit prilejul unei întâlniri dintre ministrul de Externe al României, Emil Hurezeanu, și ambasadorul Germaniei, dr. Peer Gebauer, la Ministerul Afacerilor Externe din București. Această primă aniversare a Prieteniei româno-germane a fost sărbătorită alături de deputatul minorității germane Ovidiu Ganț, de ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
malta
Malta? Pe hârtie, aparent, este doar numele unui arhipelag (lângă Italia), undeva în Marea Mediterană. Arhipelagul – e bine de știut - este format din șase insule: insula principală Malta, care este și cea mai mare (246 km2), iar apoi vine Gozo (67 km2) – celelalte fiind cu totul micuțe, aproape ...
Read More
MALTA TRAVEL
cortevaInvitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...
Read More

Erbicidarea de toamnă devine o necesitate. Corteva are soluția – erbicidul Bizon™!

Cu toţii resimtim astăzi efectul schimbărilor climatice. De la un an la altul, asistăm la înmulțirea fenomenelor extreme, cum ar fi: secetă, inundații, amplitudini mari de temperatură între zi și noapte. Nici anul acesta nu face excepție. După o iarnă destul de blândă și lipsită de precipitații, primăvara a debutat cu secetă în multe zone ale țării, dar și cu temperaturi foarte scăzute, urmată de o perioadă foarte ploioasă și inundații în luna iunie, după care s-a instalat o secetă teribilă. Aceste schimbări afectează  inclusiv culturile, buruienile, bolile şi dăunatorii.
Toate acestea, pe lângă culturile de cereale slab dezvoltate, au făcut ca şi combaterea buruienilor în această primăvară să fie o adevarată provocare, fiind afectată inclusiv eficacitatea erbicidelor.

De aceea, este foarte importat să scăpăm de concurenţa buruienilor problemă, precum: iarba vântului, toate speciile de veronica, turiţa, macul, samulastra de rapiţă, rocoina (care incep să răsară în toamnă şi continuă răsărirea sau dezvoltarea în ferestrele iernii şi primăvara devreme), prin aplicarea, încă din toamnă, de produse cu o activitate prelungită la sol.

Unul din aceste produse este Bizon™, erbicid cu un spectru foarte larg de combatere și efect de lungă durată împotriva buruienilor problemă din culturile de cereale păioase.
Bizon™ este un erbicid postemergent, selectiv pentru cereale păioase, cu aplicare în toamnă pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale. Datorită efectului combinat al celor 3 substanțe active (diflufenican, penoxsulam și florasulam), Bizon™ are acțiune atât la nivelul solului, cât și la nivel foliar, având un efect foarte bun, chiar și în condiții mai puțin favorabile.

Erbicidul Bizon™ se aplică toamna, în postemergență, la culturile de grâu și orz de toamnă, triticale, secară, în doză de 1.0 litru/ha, începând cu faza de o frunză până la 3 frați ai culturii tratate (BBCH 11-23), cu excepția culturii de secară, unde se aplică până la 3-4 frunze (BBCH 11-14), iar buruienile dicotile să nu depășească faza de 4 frunze.
Se va aplica un singur tratament pe sezon, pe aceeași suprafață.
Cantitatea de soluție recomandată : 200-300 litri/ha.

Înainte de aplicarea produsului în cultura de secară de toamnă se recomandă consultarea deținătorului autorizației cu privire la cât de sensibil este soiul de secară cultivat.
Produsul Bizon™ se aplică atunci când temperatura aerului este cuprinsă între 5°C și 25°C, pe plantele neatacate de boli și dăunători, neafectate de îngheț, secetă și umiditate excesivă. Nu sunt restricții pentru cultura postmergătoare.
Aplicarea în toamnă a produsului Bizon™ reduce competiția buruienilor cu plantele de cultură, pentru hrană și apă, încă din primele stadii de vegetație, asigurând un start mai bun al culturii de cereale și o trecere mai bună peste iarnă.
Erbicidarea din toamnă cu Bizon™ oferă un spor de producţie de 10%, generând un plus de aproximativ 100 Euro/ha comparativ cu erbicidarea de primavară.
Bizon™ menţine cultura curată de buruieni până la recoltare!!!

Ion Mutafa
Category Marketing Manager CP – Herbicides – Corteva Agriscience România

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

1