Companiile Pfizer și BioNTech au creat 2 vaccinuri împotriva noului coronavirus. Acum, Administrația pentru Medicamente și Alimente din Statele Unite le va testa pentru a vedea dacă chiar pot fi folosite ca vaccin. Foarte multe firme din industria farmaceutică au intrat în cursa contra cronometru pentru a găsi un vaccin ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
ghidul finantarii creditelor in agricultura, fgcr
Anul acesta am continuat GHIDUL FINANTĂRII CREDITELOR ÎN AGRICULTURĂ și, implicit, al garantării lor. Unul dintre cei prezenți în această secțiune este FGCR IFN, adică FONDUL DE GARANTARE AL CREDITELOR, mai pe scurt. În 2020, pentru FGCR au fost rezervate 4 (patru) pagini. Reamintim că FGCR este PARTENER TRADIȚIONAL  al catalogului de AGRICULTORI, ...
Read More
AVINCIS
malta, turisti romani
La această oră, Malta se află în așteptarea turiștilor români. Și românii se întreabă: de ce să mergem mai departe de Europa, de ce să plătim mai mulți bani, atunci când nu e cazul? Și, pe bună dreptate, când în Malta situația epidemiei de coronavirus este sub control, iar numărul ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Astronomii au anunțat descoprirea „Discului Wolfe”, o galaxie cu disc aflată într-o lume foarte îndepărtată de galaxia noastră. Astromonii au fost impresionați de particularitățile acestei galaxii, pe care nici un alt cercetător nu a mai întâlnit-o, având o vechime aproximativă de 12.5 miliarde de ani. Ce-i impresionează cel mai tare ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Farmaciile din România o duc cel mai bine în România

Astăzi toată lumea are nevoie de pastile, fie că vorbim de suplimente alimentare sau de boli/afecțiuni mai puțin grave. Această necesitate a populației se reflectă, desigur, în oferta permanentă crescândă a pieței farmaceutice. Se nasc din ce în ce mai multe afaceri de acest gen și ele sunt foarte profitabile. O analiză realiză de Frames dovedesc câți bani scot din acest business antreprenorii cu pricina.

  • Sumele exorbitante scoase de farmacii anul trecut

Anul trecut, cifra de afaceri a giganților din industria farmaceutică a trecut cu brio de 20 de miliarde de lei, asta înseamnă o majorare incredibilă în comparație cu 2018. Vreo 1 miliard de lei.

La noi în țară există 4.279 de firme care lucrează în domeniul medicamentelor. Cam în fiecare an cresc cu 1 mie numărul farmaciilor.

Gândiți-vă că în 2010, existau cu 50% mai puține farmacii decât acum, de la 9,75 miliarde de lei la 19,05 miliarde lei a crescut câțtigul.  Totodată în privința profitului net observăm un avans de la 505 milioane lei (în 2010) la 811,6 milioane de lei, în 2018. Capitalul total de acum doi ani al acestora era de 2,4 miliarde de lei, cu 1 miliard de lei mai mult în raport cu 2010, iar mai mult de 1/4 din ele (cam 1.387) raportau afaceri între 1 şi 5 milioane de lei.

Autorii studiului speculează ca doar 4% dintre comapniile românești se află într-un risc major (datorii sau alte probleme), dovezile sunt pe cifre, pierderile nete ale domeniului arată 93,3 milioane lei, în comparație cu 141, 5 milioane de lei, în 2012. Deci lucrurile arată foarte bine pentru acest sector din economie.

  • Cei mai mari din domeniu

Din punctul de vedere al CA, cea mai mare companie, în 2018, este Sensiblu SRL, care arată un profit de 1,73 miliarde lei (+700 milioane lei faţă de 2010). După ea se clasează S.I.E.P.C.O.F.A.R SRL – firma care are în administrare cunoscutul brand Dona, cu afaceri de 978,9 milioane de lei (597,4 milioane lei, în 2010) şi pe locul 3 – Help Net Farma SA – cu câștiguri de 665,4 milioane de lei în 2018.

Pe următoarele locuri se regăsesc Catena Hygeia SRL, Farmacia Tei SRL, RoPharma SA, Med-Serv United SRL, Farmaceutica ArgesFarm SA, Lavira Transport SRL şi DucFarm SRL.

La nivel general, primii 10 jucători din piaţa pharma din România raportau o cifră de afaceri de 5,97 miliarde de lei şi un profit net de 162,8 milioane lei, la un total de 9.377 de angajaţi.

Principalele cauze de creștere al acestor business-uri sunt: tratamentele (prescripțiile medicale fiind hotărâtoare în acest sens), suplimentele alimentare și, mai ales, consumul de antibiotice (de cele mai multe ori nejustificat, UE arătând prin studiile sale că România ocupă locurile fruntașe din clasamentul Uniunii la acest capitol; mai mult de jumătate din aceste tratamente fiind nejustificate).

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1