jacob‘s, creek, lillet, jacobs
În plină vară, să ne răcorim cu un vin. Și, apropo de MARILE RELAXĂRI, SĂ NE RELAXĂM cu un vin. Nu oricare, ci unul de calitate. Iar aici aveți de ales între: ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
ghidul finantarii creditelor in agricultura, fgcr
Anul acesta am continuat GHIDUL FINANTĂRII CREDITELOR ÎN AGRICULTURĂ și, implicit, al garantării lor. Unul dintre cei prezenți în această secțiune este FGCR IFN, adică FONDUL DE GARANTARE AL CREDITELOR, mai pe scurt. În 2020, pentru FGCR au fost rezervate 4 (patru) pagini. Reamintim că FGCR este PARTENER TRADIȚIONAL  al catalogului de AGRICULTORI, ...
Read More
AVINCIS
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Astronomii au anunțat descoprirea „Discului Wolfe”, o galaxie cu disc aflată într-o lume foarte îndepărtată de galaxia noastră. Astromonii au fost impresionați de particularitățile acestei galaxii, pe care nici un alt cercetător nu a mai întâlnit-o, având o vechime aproximativă de 12.5 miliarde de ani. Ce-i impresionează cel mai tare ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Hidroxiclorochina. Tratamentul minune pt bolnavii de COVID sau moartea lor?

Președintele Franței a avut, în urmă cu câteva zile, o întrunire cu medicul francez Didier Raoult din Marsilia, care s-a dedicat de la declanșarea epidemiei cercetării efectelor clorochinei. Acest medicament se folosește în mod uzual pentru boli auto-imune, deci și cele precum COVID-19

Conform presei franceze, Raoult i-a transmis acestuia concluziile sale din cadrul unui studiu recent de-al său, realizat pe 1.061 de pacienți, care a demonstrat eficiența sa în aproximativ 91% din cazuri.

Cu privire la aceste concluzii, consilierul prezidențial a spus presei că Președintele Franței a luat în considerare concluziile studiului său și că va pune în dezbatere acestea alături de consilierii lui din domeniul științei.

Cu toate acestea, o opinie personală nu a fost transmisă.

Frederic Dabi, directorul general adjunct al firmei de votare Ifop, este de părere că întâlnirea lui Macron demonstrează intenția sa de a consulta cât mai multe păreri ale specialiștilor pentru a rezolva criza.

Profesorul Didier Raoult, medic la spitalul din Marseille, este de părere că nu ar trebui încă utilizată această medicamentație, mai este nevoie de timp pentru a studia efectele sale.

„O vizită nu legitimează un protocol științific, o vizită marchează pur și simplu interesul șefului statului pentru aceste studii clinice, indiferent dacă sunt promițătoare sau nu”, a declarat un consilier prezidențial.

Trump l-a numit pe autorul studiului chiar „unul dintre cei mai mari vizionari din istoria medicinii”.

Tot acesta a transmis publicității informații care arată că tratarea cu hidroxiclorochina și azitromicină a vindecat în 93% din cazuri (din cei 80 de pacienți infectați cu COVID 19 și tratați cu acest medicament).

Specialiștii arată totuși că studiul are un dezavantaj: nu compară cei care au luat medicamentul vs cei care nu au luat.

  • Un spital din Franţa nu a mai continuat efectuarea tratamentului cu hidroxiclorochină pentru infectații de noul coronavirus, deoarece aceștia prezentau risc de stop cardiac major. Deci este posibil să existe unele efectele secundare ale acestui tratament!

Émile Ferrari, șeful secției Cardiologie al Spitalului Pasterur din Nisa, a sesizat existența lor și a oprit imediat tratarea cu acest medicament.

  • Este sau nu practică folosirea hidroxiclorochinei

Înainte de întreruperea acestui tratament în spitalul din Nisa, existau studii, printre care și cel realizat de Mayo Clinic, o organizație americană non-profit cu sediul în Rochester, care demonstrau existența unor posibile efecte secundare.

Tratamentul poate duce la stop cardiac, urmând moartea. În cazul unui număr mai mic de oameni, ducea la un ritm cardiac anormal.

“Nu putem exclude reacțiile adverse grave, în special  cele care privesc afecțiunile cardiace, și este un medicament cu doze mari. În plus, nu avem dovezi puternice că clorochina are efect asupra covid-19”, a declarat un reprezentant al comunității științifice pentru presia din Suedia.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1