grecia, ammouliani
Un alt nume/pseudonim pentru Ammouliani: GRECIA, MICȘORATĂ LA SCARĂ Ți-ai dorit, cumva, vreodată o Grecie micșorată la scară,  o Grecie de uz intern, de o singură persoană/sau două/sau câteva – așa, doar pentru tine? Ce părere ai de insula Ammouliani, din Halkidiki, de doar câțiva kilometri pătrați și cu doar ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
grecia, ammouliani
Un alt nume/pseudonim pentru Ammouliani: GRECIA, MICȘORATĂ LA SCARĂ Ți-ai dorit, cumva, vreodată o Grecie micșorată la scară,  o Grecie de uz intern, de o singură persoană/sau două/sau câteva – așa, doar pentru tine? Ce părere ai de insula Ammouliani, din Halkidiki, de doar câțiva kilometri pătrați și cu doar ...
Read More
MALTA TRAVEL
Invitatie-TalentA corteva
horia gârbea, iarbă la tot cartierul
DE 12 LEI IARBĂ Prima mențiune, firește, este despre TITLUL.  EL E CATCHY. El fură privirile. E special conceput ca o reclamă de marketing. Și, trebuie să recunoaște, da, funcționează. Va stârni rumori. Eterne. Ideea de a băga umpr în titlu e nespus de savuroasă. Și pragmatică. Lumea va râde ...
Read More

LANSĂRI METEOR PRESS la BOOKFEST 2023

Editura METEOR PRESS vă invită, cu ocazia târgului de carte Bookfest, la standul D07 din incinta pavilionului B2, unde va fi prezentă cu două lansări la propriul stand și o dublă lansare de autor în colaborare cu Editura Cartex la scena Arena.

Venim cu o promoție irezistibilă la Meteor Press: începând de la 20 % pentru o carte, 25% pentru 2 cărți, 30% pentru 3 sau 4 cărți și de la 5 cărți creștem viteza de reducere până la 40%.

Vă întâmpinăm, în plus, și cu oferte pentru lista de cadouri de la Librarul, mai ales că așteptăm toți Ziua Copilului, ca să-i bucurăm pe cei mici cu felurite jocuri și jucării.

Iată și programul lansărilor:

JOI –  25 MAI

ORA 15,00, stand D07, Meteor Press – Volumul Aventurieri, escroci și pretendenți la tron, scris de Mihai Manea, autorul volumului Atentate și crime politice în istorie, editat la Meteor Press în 2021.

Cartea ne dezvăluie personaje celebre care au influențat mersul istoriei, unele dintre ele reușind să descopere noi teritorii ale cunoașterii, altele au escrocat sau falsificat, profitând de buna credință a celor din jur, ori s-au luptat pentru putere și tron lipsiți fiind de orice scrupul. Ne întrebăm adesea, așa cum o face și autorul acestei cărți – “De ce este istoria atât de plină de curiozități, întâmplări și evenimente pe care uneori nu le poți cuprinde cu ușurință? De asemenea, ne putem întreba și ce rol au sau au avut personajele menționate în istorie?”

ORA 16,30, stand D07, Meteor Press – Volumul de poezii Transa (pastile de viață), scris de Mirela Doina, cu care debutează în poezie anul acesta.

Cartea este mai degrabă un fascicul subțirel, cuprinzând aproximativ  60 de poeme în cele 60 de pagini ale sale. Deși nu se află la prima tinerețe, sau, poate, tocmai de aceea, fără vreun complex sesizabil față de poeți hârșiți într-ale liricii autohtone și, totodată, fără a se încadra în vreun tipar stilistic comun vreunei generații literare proxime, autoarea demonstrează o extrem de bună stăpânire a inventarului și arsenalului poetic dovedind o maturitate deja închegată. În mod surprinzător, spre deosebire de mulți alți autori, ea nu pare deloc a-și fi căutat vreun stil anume pe care să-l fi adoptat și pe care să-l „bătătorească” la infinit, drept „cale de succes” garantat ci, din contră, adoptă mereu alte și alte modalități stilistice și de construcție a propriei poezii, creând spații poetice noi, cu aluri neașteptate.

Dacă am ține cu tot dinadinsul să-i găsim vreun nume unui astfel de stil de abordare a poeziei n-am avea cum greși dacă am afirma că avem de-a face cu o poezie experimentalistă în accepțiunea ei de spațiu și modele infinite, un experiment profund și sensibil legat de subiecte și teme esențiale ale existenței umane – dragoste, viață și moarte -, dar și despre entități și fenomene primordiale, cum ar fi poezia, revelațiile, excentricitățile psihice…

Într-un cuvânt, așa cum ne descoperă titlul, poemele sunt chiar pastile de viață și de frumos pentru oricare cititor.

Invitați:
– Scriitoarea Daniela Zeca Buzura;
– Poetul Paul Vinicius;
– Poetul Adrian Pârvu.

VINERI –  26 MAI

ORA 15,00, la Scena Arena, pavilionul B – Romexpo, Editura Cartex și Meteor Press anunță dubla lansare a volumelor Berlin, Berlin și Trotineta lui Edi, scrise de Bedros Horasangian. Lansarea îl va avea invitat de onoare pe istoricul Adrian Cioroianu. Vor prezenta din partea editurilor: Lucian Pricop și Gigi Alecu.

Trotineta lui Edi prezintă un grupaj de proze, povestiri și povești despre lumea de azi. În esență este vorba despre trecerea unui om prin viață. În același timp este o radiografie subiectivă a lumii de la începutul anilor 1990, prin mijlocirea armenilor, reali sau imaginari, din România și din alte părți ale globului. O lume cu războaiele din Iugoslavia și Irak, cu noul capitalism care năvălea peste socialismul destrămat din țările est-europene, bântuite de fantasme, visuri, năzuințe și disperări. După 30 de ani autorul constată că lumea de azi nu e nici mai bună, nici mai rea decât cea de odinioară, doar oamenii s-au mai schimbat, iar roata vieții se învârte – acum trotinetele au revenit la modă.

Berlin, Berlin este un volum de nuvele extinse, microromane, puse sub semnul unei teme obsedante în literatura lui Bedros Horasangian, vinovăția. Istorică, politică, umană… Cele trei texte (Berlin, Berlin, Atena Fishta și Rita) scriu de fapt povestea unei jumătăți de secol XX prin firescul tragediei umane, naționale, est-europene din inter- și postbelic. Germanii din Est, albanezi stability la Paris, cehi emigrați în Suedia – personaje în acest volum – trăiesc împreună într-o existent obișnuită, multipicată prin diferențele de tonuri, de scris, de poveștile și interesele care se împletesc fără ca niciodată să piardă cititorul. Horasangian echilibrează genurile, stăpânește, inovează, rămânând neclasificabil, imposibil de pus într-un singur capitol de istorie literară.

Ficțiune politică, psihologică, tratat de istorie orală, Berlin, Berlin este mai mult decât atât, este proba înzestrării de a recrea anxietate, tensiune și firescul fragil al fericirii. (Lucian Pricop)

Vă reamintim de promoția editurii Meteor Press la târg: din start, pentru o carte cumpărată, primiți 20% reducere, la 2 cărți cumpărate, reducerea este de 25%, la 3 – 4 cărți, primiți 30% și de la 5 cărți viteza crește la 40%. Meteor Press mai vine și cu alte promoții pentru cititorii săi. Promoțiile nu se cumulează.

www.meteorpress.ro
www.librarul.ro

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

1