LG 60 de ani, brand creat de fermieri
București, 13 februarie 2025. În 2025, brandul LG sărbătorește 60 de ani de încredere, inovație și parteneriat. Creat în 1965 de Limagrain, o cooperativă condusă de fermieri în Limagne Val d'Allier, Franța, brandul LG a fost construit pe valorile fondatorilor săi. Ascultând fermierii. Lucrând alături de ei. Livrând ceea ce ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
malta
Malta? Pe hârtie, aparent, este doar numele unui arhipelag (lângă Italia), undeva în Marea Mediterană. Arhipelagul – e bine de știut - este format din șase insule: insula principală Malta, care este și cea mai mare (246 km2), iar apoi vine Gozo (67 km2) – celelalte fiind cu totul micuțe, aproape ...
Read More
MALTA TRAVEL
cortevaInvitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...
Read More

Noi informații despre acordarea denumirii de “produs montan”

Fermierii tocmai au fost anuntati de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ca acesta a publicat noi regulamente privind modalitate prin care acestia pot cere utilizarea si inscrierea pe produs a sintagmei “produs montan”. De asemenea, acestia au mai declarat ca printr-un proiect de Ordin se pregatesc de aplicarea unei proceduri de control in cazul in care acesta corespunde sau nu cu conditiile din caietul de sarcini, pentru ca nu mai in acest fel se poate oeferi accesul la denumirea de „produs montan” si de control in vederea respectarii tuturor normelor europene si nationale de catre acesti solicitanti. 

Toti acesti termeni ce trebuie respectati sunt prezente in dispozitiile art. 31 din Regulamentul (UE) nr. 1151/2012, cele prevazute de Regulamentul delegat (UE) nr. 665/2014, dar si de cele din prezenta procedura.

De asemenea, tot pentru a obtine aceasta denumrie de “produs montan” trebuie ca cel care face cerere sa fie facuta corespunzator, adica respectand exemplul dat din Anexa nr. 1, la Directia pentru Agricultura Judeteana, aflata pe raza judetului in care acest fermieri isi are sediul, impreuna cu un caiet de sarcini rezolvat tot in mod corespunzator cu exemplu, de data asta, din Anexa nr. 2 si deschide Registrul Special de Autocontrol.

Daca aceasta unitate de productie/locul de productie intra sub incidenta dispozitiilor din art. 1 lit. a), reprezentantii Directiei pentru Agricultura Judetene vor controla caietul de sarcini.

Angajatii cu competenta necesara din cadrul directiei de specialitate a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, vor trimite decizia de acordare a dreptului de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”, dupa maxim 5 zile lucratoare de la inamnarea documentatiei mentionate la art. 6, conform Anexei nr. 6 si inregistreaza produsul/produsele in Registrul National al Produselor Montane, in vederea publicarii acestuia pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Daca ati reusit sa primiti aceasta denumire de “produs montan” pentru produsele etichetate, atunci dumneavoastra sunteti obligat sa acordati personalului de specialitate de inspectie si control ale Directiei pentru Agricultura Judetene, accesul in unitate si in sectia de productie si sa puna la dispozitia acestora informatiile si documentele solicitate, corespunzator atributiilor lui legale.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://agricult.ro/2017/03/12/cum-fermierii-romani-pot-achizitiona-pamant-ieftin/

http://agricult.ro/2017/03/12/cutia-pandorei-a-fost-deschisa-cresc-subventiile/

http://agricult.ro/2017/03/09/cum-noile-masuri-de-mediu-si-clima-iti-pot-aduce-venituri-frumose/

http://agricult.ro/2017/03/07/cum-sa-elimini-daunatorii-si-bolile-de-la-rosii-fara-a-afecta-cultura/

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1