Firma americană Kellogg, care fabrica și foarte cunoscutele cereale Special K, doreste sa gaseasca cumpărători pentru divizia de snackuri pe bază de fructe, in ideea de a dezvolta cat mai rapid segmentul de produse pentru micul dejun și alimente congelate, dupa cum arata intr-un articol CNBC. Kellogg mai are dorinta ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
MALTA TRAVEL
merinde pentru suflet, carti distillate de citit
MICHAEL CONNELLY, CHIPUL DUR AL DESPĂRȚIRII SUSANALOPEz RUBIO, INTRAȚI ÎN EL ENCANTO STELIANȚURLEA, UN PLAN ATÂT DE BINE PUS LA PUNCT IOANA GRECEANU, NODURI, VERIGI ȘI RĂSUCIRI FLORINDUMITRESCU, DODII DAN-SILVIU BOERESCU, DIN LUMEA LUI MATACHEMĂCELARUL MANUSCRISELE DE LA MAREA MOARTĂ HENRI CHARLES PUECH, DESPRE GNOZĂ ȘI GNOSTICISM FRANz CUMONT, ASTROLOGIE ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

Noua lege care-i va lăsa pe copiii sub 16 ani fără Facebook

Incepand cu anul 2018 copiii cu varsta mai mica de 16 ani nu vor mai avea acces la reţelele sociale decat cu ajutorul părinţilor. Acesta este una dintre articolele cele mai importante din regulamentul european, de curand realizat, referitor la protecţia datelor personale, ce, normal, va avea aplicare si in tara noastra.

Scopul acestui proiect de lege este protejarea minorilor de pedofili, precum şi de agresiunile de pe internet. Persoanele din domeniu spun ca, totusi, acest lucru este extrem de greu de obtinut, mai ales ca nu se prevede nicio soluţie practica prin care se poate face diferenta dintre părinte/fiu in mediul online.

Legea se refera la interdictia conturilor de pe reţelele sociale, lucru care inseamna si Facebook. Initiativa legislativa isi va produce efectele anul urmator, în luna mai.

Astfel, conform art 8 din Protecţia Generală a Datelor: ”În ceea ce priveşte oferirea de servicii ale societăţii informaţionale în mod direct unui copil, prelucrarea datelor cu caracter personal este legală dacă copilul are cel puţin vârsta de 16 ani. Dacă copilul are sub vârsta de 16 ani, respectivă prelucrare este legală numai dacă şi în măsura în care consimţământul respectiv este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părinteşti asupra copilului.”

Forma de sanctiune a nerespectarii acestei impuneri este amenda. Se va aplica si persoanelor juridice, totusi, nu numai fizice, in cazul acestora din urma fiind prevazute amenzi chiar mai mari: cu procente din cifra de afaceri sau milioane de euro.

Desigur ca, sanctiunea poate suferi modificari, in functie de interesul fiecarei tari: de la amendă pana la deschiderea unui dosar de cercetare penală pe numele părinţilor. Pentru identificarea internatului, o rezolvare este depunerea unei reclamaţii împotriva părinţilor.

In acelasi timp, cum le impui tu ca parinte astfel de interdictii?

Informaticienii spun ca este imposibil. Cătălin Anghel specialist IT afirma: “Reglementarea este un pic cam vagă în privinţa normelor de aplicare. Majoritatea celor care se înscriu declară o vârstă mai mare decât au şi atunci pot să o facă fără probleme, dacă un părinte nu foloseşte un program de control parental părintele nu va şti ce face copilul. Există prevederi, dar ele sunt ocolite uşor.” (a spus acesta pentru protv)

De asemenea, din punct de vedere psihologic vor exista, de asemenea, repercursiuni: Carmen Podar, psiholog, ”Îi auzim pe adolescenţi de multe ori spunând, mama ce părinţi am, parcă-s bătuţi în cap, ăştia pe ce lume trăiesc, nu vor să mă înţeleagă şi recurg la prieteni, la gasca şi nu este un model tocmai sănătos pentru ei.”

Tu ce parere ai despre aceasta noua lege? Lasa-ne opinia ta in sectiunea de mai jos! Parerea ta conteaza pentru noi toti! Vrem sa o auzim!

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN