hans zimmer’s, music in bucharest
Două concerte impresionante, pe data de 9 noiembrie la Ateneul Român, alături de cei mai experimentaţi tineri muzicieni reuniţi din întreaga lume! Bucureşti, 27 martie, 2024 - Universul muzical al celor mai emblematice partituri semnate de celebrul compozitor de muzică de film, HANS ZIMMER, va străluci la Ateneul Român pe data de ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More
MALTA TRAVEL
Invitatie-TalentA corteva
horia gârbea, iarbă la tot cartierul
DE 12 LEI IARBĂ Prima mențiune, firește, este despre TITLUL.  EL E CATCHY. El fură privirile. E special conceput ca o reclamă de marketing. Și, trebuie să recunoaște, da, funcționează. Va stârni rumori. Eterne. Ideea de a băga umpr în titlu e nespus de savuroasă. Și pragmatică. Lumea va râde ...
Read More

O DIMINEAȚĂ LA PÂINE

Să spunem că, într-o bună dimineață, vrei să te lăfăiești într-o/cu (o) pâine bună. Să te tratezi. Să te regalezi.  Dacă ești în București, o iei pe străzi, te plimbi și te trezești la Obor, ca și cum ai adulmeca un miros, proaspăt, de azimă/azime – și te pomenești, tam-nisam, pe strada Christigiilor , la Hale, față în față/nas în nas cu BRUTĂRIILE BARON.
Dacă ești în Slobozia, tot așa faci, dar – după ce colinzi în tot orașul, tot în față cu BRUTĂRIILE BARON te trezești.
Aroma pâinii proaspete te îmbată. Pâine proaspăt scoasă la cuptor, pâine pe vatră, cum era și pe vremea, ehei, acum patruzeci de ani, când eram mici.
Să muști din ea. Pâinea, aliment de bază. Care dă tonul și ține isonul oricărei mese.

LA-PAINE-1

BRUSCHETELE, CA ȘI BAGHETELE
Bruschetele sunt alegerea potrivită pentru o gustare gustoasă.
Frăgezimea pâinii se alătură frăgezimii roșiilor și dau, împreună, o alăturare de neuitat.
Baghetele reinstaurează moda franceză.
Sunt o chestie de STIL, dar și o specialitate de panificație care cucerește toate inimile și sufragiile.
În primul rând, poate, pentru că sunt crocante. Și coaja lor formează o crustă cu adevărat delicioasă pe orice limbă.

AMINTIRI DIN COPILĂRIE. DE LA ION CREANGĂ CETIRE
Amintiri din copilărie: se perpeleau felii de pâine pe plită, apoi se presăra puțin zahăr deasupra și erau gata de servit cu o cană de lapte călduț! Voi ce amintiri aveți?
Aha, despre pâine unsă cu untură (sau, în cazurile mai rafinate, cu unt), untura se și cam topea pe pâinea caldă…nu erau e-uri pe atunci, de colesterol, nici vorbă, nu se inventase.
Astea, e drept, erau delicii pentru copiii mai săraci, de la țară… la care nu prea ajungeau des caramelele ori ciocolatele cu rom, la un leu cincizeci.
Toate aveau la bază, ca un numitor comun, pâinea proaspătă, caldă, rumenă, pufoasă… cel mai simplu aliment dintre toate!
Trucuri simple, dar care ne înveselesc viața.

BAGHETA INTEGRALĂ ȘI GUSTĂRILE MIRACULOASE
Bagheta integrală cu semințe sau chiar simplă, vă oferă posibilitatea de a crea gustarea preferată. Semințele îi dau gustă și îi conferă aromă.
Gustul unei gustări rafinate se simte în orice moment.
Și bagheta se taie în felii aproape ca de la sine.
În plus, de ce artefact/instument făcător de minuni are nevoie orice zână (chiar și o zână în devenire), ca să pară de-a dreptul ZÂNA PETRECERII? O baghetă magică este absolut necesară – și nelipsită de la făcutul oricăror sandvișuri, aparent banale.

BARON…LA ELECTRIC CASTLE!
În unul dintre weekend-urile lunii trecute, la Electric Castle, vă puteți domoli foamea cu delicioasele produse preparate de prietenii de la MOLCOM, desigur cu pâinea de la Brutăria Baron.
În acest fel, putem spune, iată că a ajuns și un BARON la CASTEL. Și nu la oricare, ci la un ELECTRI CASTLE. Un castel al muzicii, unde mâncarea bună și veselia arată că merg împreună.

LIPIA SE STRECOARĂ UȘOR 🙂
Lipia este ușor de strecurat în geantă, pentru pauza de prânz. Și, parcă oricât de simplă și banală ar fi gustarea, lipia îi conferă un gust puțin  deosebit.
Fiindcă lipia și gustările au un trecut împreună.
De la suluentele gyros pe care le înhățăm pe stradă până la (umila și modesta) shaworma, lipia însoțește bucățelele de carne, chiftele, friptura/carnea friptă, dar și amestecul unor ingrediente.

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1