Este vorba de un sat viti-vinicol, în apropiarea vămii Kulata :) Este vorba despre o localitate mică, dar pitorească, din sudul Bulgariei. Bineînțeles că, în original, se scrie cu k/kappa. Se află la cincisprezece-douăzeci de kilometri de granița cu Grecia, în apropierea vîmii Kulata/Promachonas. Pentru orice individ familiarizat cu vinul ...
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
AVINCIS
Este vorba de un sat viti-vinicol, în apropiarea vămii Kulata :) Este vorba despre o localitate mică, dar pitorească, din sudul Bulgariei. Bineînțeles că, în original, se scrie cu k/kappa. Se află la cincisprezece-douăzeci de kilometri de granița cu Grecia, în apropierea vîmii Kulata/Promachonas. Pentru orice individ familiarizat cu vinul ...
MALTA TRAVEL
cortevaInvitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...

O PENINSULĂ ÎN FORMĂ DE CIZMĂ

Zilele Italiei trec, GUSTUL ITALIEI rămâne 🙂 

ITALIA. DE GUSTIBUS… 

Am fost în ospeție 🙂 

Da, am fost în ospeție la Italia. Adică la pavilionul rezervat la cel mai mare festival de vinuri din România. A FOST, CA DE OBICEI, UN SPECTACOL! Ne-a întâmpinat, ca o gazdă bună, doamna Olga Chirvăsuță la intrare, acum, că doamna Ani (Anișoara), cealaltă gazdă, s-a pensionat. Noi, din meseria de degustători, nu ne-am pensionat. Ce-am văzut? 

MIHAIL GĂLĂȚANU, CRISTIAN GĂLĂȚANU

Lucruri minunate, în fiecare an e un corn al abundenței. Am gustat, anul acesta, paste, am sorbit înghițituri și îmbucături cu cel mai fin ulei de măsline, altoit cu trufe, la un preț destul de pipărat (aproape 200 de lei).

La vinuri, ne-am cinstit cu un BARRIQUE și, bineînțeles că desigur, n-am uitat să trecem pe la CANTINA NEGRAR/VALPOLICELLA, să ne înviorăm papilele – și să schimbăm o vorbă cu doamna Gianina Badea, căreia îi mulțumim pentru invitație. 🙂

Am ieșit în lounge, AM TRECUT PE LA Importatori, ne-am întâlnit cu Florin Bejan de la GLOBAL WINES. Am revenit la RO WINE, unde ne-am delectat cu vinuri BIO/ de fapt, biodinamice(de la Domeniul BOGDAN)…ÎN LOC DE CONCLUZII: GUSTUL ITALIEI rămâne o SĂRBĂTOARE DE NEUITAT. Sau FIESTA, cum zicea Hemingway

,

No comments yet.

Leave a Reply

1