scdvv bujoru aduce un omagiu, generalului eremia grigorescu
IN AN CENTENAR  la celebrarea unui secol de la reunirea într-un singur stat a românilor si SEMICENTENAR de la proclamarea localitatii Tg.Bujor ca oraș GENERALULUI  EREMIA GRIGORESCU – EROU NAŢIONAL Considerat erou naţional, generalul Eremia Grigorescu s-a  născut la Târgu Bujor, pe 28 noiembrie 1863. Generalul Eremia Grigorescu şi-a dobândit ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
A inceput sezonul de iarna, iar hotelierii nu au obiectul muncii! Nu au angajati destui sau deloc care sa presteze serviciile oferite de firma lor! Unii antreprenori, chiar, iau problema in propriile lor si incearca sa-si inlocuiasca fizic cu sine (fara gluma!) lipsa personalului, pentru a putea presta serviciile catre ...
Read More
MALTA TRAVEL
merinde pentru suflet, carti distillate de citit
MICHAEL CONNELLY, CHIPUL DUR AL DESPĂRȚIRII SUSANALOPEz RUBIO, INTRAȚI ÎN EL ENCANTO STELIANȚURLEA, UN PLAN ATÂT DE BINE PUS LA PUNCT IOANA GRECEANU, NODURI, VERIGI ȘI RĂSUCIRI FLORINDUMITRESCU, DODII DAN-SILVIU BOERESCU, DIN LUMEA LUI MATACHEMĂCELARUL MANUSCRISELE DE LA MAREA MOARTĂ HENRI CHARLES PUECH, DESPRE GNOZĂ ȘI GNOSTICISM FRANz CUMONT, ASTROLOGIE ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

PRIN CE ANUME SUNT BUTOAIELE ROMÂNEȘTI MAI BUNE

În competiția de pe piață:
PRIN CE ANUME SUNT BUTOAIELE ROMÂNEȘTI MAI BUNE

Piața butoaielor este, la fel ca și piața vinului, una dintre cele mai competitive cu putință. Și este evident care este cauza acestei competiții extrem de strânse. Este nimic altceva decât consecința competiției vinurilor, una foarte ascuțită la vârf. Și se va mai iuți, încă. Pentru că, pe măsură ce se ascute competiția de pe piața vinurilor, învechirea, păstrarea și înnobilarea vinurilor va cere/va necesita recipiente mai adecvate, mai performante. Butoaiele vor evolua și ele, ba chiar vor trebui să se promoveze cât mai aprig, altfel existând riscul să nu mai facă față (cum trebuie) concurenței.

BUTOAIELE-ROMANESTI

Desigur că un standard în domeniu l-au stabilit butoaiele franțuzești, dar și butoaiele românești au venit foarte tare din urmă. Și, sigur, au mai apărut și alți producători, prezenți de altfel în Europa. Astăzi, la noi, în România, UNICOM WOOD PRODUCTION dispune de cea mai mare notorietate.

PIAȚA BUTOAIELOR

Tradiție pentru butoaiele românești există cât cuprinde. Pentru că butoaie și dogari pe plaiurile Carpaților au existat din cele mai vechi timpuri. Meseria de dogar/tâmplar este adânc întipărită în gena românească.

BUTOAIELE ROMÂNEȘTI

Dacă am lua în considerație criteriul terroir-ului, atunci probabil că, la vinurile românești, cele mai potrivite ar fi, totuși, butoaiele românești, din stejar românesc, crescute pe aceleași meleaguri și în aceleași condiții de presiune, microclimaterice, ca și viile/strugurii din viile strămoșești.
Desigur că, pe piața internațională a butoaielor, pot fi nume mai ilustre, dar MATCH-ul perfect pentru un vin din România ar putea însemna STEJAR tot din România. 

CARACTERISTICILE CLIMATICE ȘI ALE SOLULUI

Datorită caracteristicilor climatice și ale solului,  stejarul românesc  folosit pentru fabricarea butoaielor “ Vallach “ are câteva trăsături specifice :
– Fibra dreaptă,  datorată unui proces lent de creștere
– Structura compactă și o porozitate fină
– Compuși aromatici și procent ridicat de tanini buni, potențial aromatic ridicat, care se transmite – progresiv – pe dutata maturării
– Linie proprie de fabricație a doagelor, ceea ce permite controlul  calității și maturării doagelor, pe întregul parcurs de producție
– Experiență acumulată pe parcursul anilor în care doagele produse de societatea  noastră au fost exportate în Franța cu rezultate exceptionale
– Tehnologie ( linie de fabricație ) importată din Franța, precum și “ know-how “ francez; personal instruit de un cooper ( dogar ) francez
– Prețurile  competitive
– Notificările primite de la crame din Spania, Africa de Sud , Germania și România, cu privire la medaliile obținute de vinurile maturate in butoaiele “ Vallach “,  la concursuri internaționale de mare prestigiu.

Mihaela Czipczer
Administrator
UNICOM WOOD PRODUCTION

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN