Este vorba de un sat viti-vinicol, în apropiarea vămii Kulata :) Este vorba despre o localitate mică, dar pitorească, din sudul Bulgariei. Bineînțeles că, în original, se scrie cu k/kappa. Se află la cincisprezece-douăzeci de kilometri de granița cu Grecia, în apropierea vîmii Kulata/Promachonas. Pentru orice individ familiarizat cu vinul ...
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
AVINCIS
Este vorba de un sat viti-vinicol, în apropiarea vămii Kulata :) Este vorba despre o localitate mică, dar pitorească, din sudul Bulgariei. Bineînțeles că, în original, se scrie cu k/kappa. Se află la cincisprezece-douăzeci de kilometri de granița cu Grecia, în apropierea vîmii Kulata/Promachonas. Pentru orice individ familiarizat cu vinul ...
MALTA TRAVEL
cortevaInvitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...

Regulile emise pentru realizarea și vânzarea bunurilor alimentare (animale și vegetale)

f60a7a44001cd50f500cf369c7c68bf0

Produse alimentare Sursa foto: ro.pinterest.com

Stim cu totii ca acum se apropie Craciunul si trebuie sa ne pregatim corespunzator, cu provizii din supermarketuri sau de direct de la fermieri, nemijlocit (probabil ca aceasta este si cea mai recomandata metoda). In acest fel, agricultorii realizeaza si fac vanzare la un volum destul de mare de bunuri alimentare de origine animala si vegetala – de aceea, AGRICULT.ro s-a gandit sa le ofere acestora regulile (unele fiind obligatii) sanitare veterniare, precum si siguranta care trebuie asigurata; altfel, acestea se pot dovedi o reala problema la adresa sanatatii consumatorilor.

Cei carorar li se atrage atentie asupra acestor sigurante sunt: crescatorii de animale, operatorii din domeniul alimentat, inclusiv consumatorii (le-am ales pe cele 3 cele mai importante, desi ele sunt mai multe):

  1. asigurarea regulilor de igiena si de functionare a locurilor in care se realizeaza, proceseaza, pastreaza, distribuie si se vinde, privitoare la bunurile de origine animala, vegetala si cele de alimentatie publica (restaurante și pensiuni agroturistice).
  2. asigurarea corecta a pastratii si a temperaturii respectivelor echipamente realizatoare de produse, cat si a produselor finite, cu rolul de a nu se crea sau avea contact cu bacteriile produsele
  3. Carnea are obligatia de a avea un certificat sanitar veterinar adus de la medicul veterinar oficial al unitatii de origine, care asigura salubritatea si calitatea ei. De asemenea, in cazul carnii cu origine de la porci crescuti sau sacrificati in propriile gospodarii, ea trebuie sa fie folosita numai cu scopul de a-l consuma in exploatatia de origine (considerand deja realizat examenul trichineloscopic la sediul circumscripțiilor sanitare veterinare din municipii, orașe și comune) – se specifica ca nu este permisa sub nicio forma vanzarea ei (nici macar in locurile autorizate).

Alte articole pe aceeasi tema:

http://agricult.ro/2016/12/09/locuri-de-munca-in-europa-locuri-limitate-pentru-recoltarea-capsunilor/

http://agricult.ro/2016/12/08/subventii-apia-plata-avansurilor-catre-fermieri-finalizata-afla-sumele-transferate-in-cont/

http://agricult.ro/2016/12/02/subventii-nu-ati-primit-avansul-pe-suprafata-nicio-problema-mai-e-o-sansa/

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1