Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal. Explicațiile lor De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Porumbul este cultivat în variate condiții de climă și sol, întâlnindu-se în emisfera nordică, în Canada și Rusia, până la 58ᵒ latitudine, iar în emisfera sudică, în Noua Zeelandă, pană la 42-43°. Prezintă o mare plasticitate ecologică, cultivându-se pe terenuri şi în condiţii climatice foarte diferite. Astfel, porumbul a reușit ...
Read More
AVINCIS
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Karathane™ Gold 350 EC- protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți Fainarea vitei de vie produsa de agentul patogen Uncinula necator a fost observata prima data in tara noastra in anul 1851 iar de atunci s-a extins continuu ajungand astazi sa fie prezenta in orice plantatie de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Salamul de Sibiu…numai de Sibiu nu e!

Salamul de Sibiu, deși este protejat ca marcă în Uniunea Europeană și beneficiază de anumite restricții atunci când este realizat, normele nu se mai respectă demult. Mai pe scurt: nu mai salam de Sibiu nu mai este, este altceva, nici măcar carnea din interior nu mai provine din țara noastră. Să nu uităm, totuși, că Salamul de Sibiu este al doilea produs românesc recunoscut la nivel european, după Magiunul de Prune Topoloveni.

Foarte cunoscutul salam românesc a ajuns o combinație de cărnuri din afara României. Scopul? Pentru că lumea asociază carnea cu carnea de porc și porcii infectați cu PPA (pesta porcină africană).

Prețul pentru acest tip de salam însă…este mai mare. Ceea ce este ironic, ai un produs mai prost și care e și fake, dar tu totuși îl vinzi la un preț mai mare decât cel original.

Urmăriți ștampila ovală de pe aceste tipuri de salam, ele autentifică că este, într-adevăr, un produs tradițional românesc și că materia primă este procurată din zona Uniunii.

“În momentul de faţă, noi toţi făcând schimburi intracomunitare, suntem agreaţi cu stampilele ovale. Stampila Ovală înseamnă doar carne din afară, carne, slănină din afară. Din România, în acest moment, pe ștampile hexagonale, ştiţi că e ștampila de tranzit, nu achiziţionăm carne“, a spus Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu in cadrul unei conferințe din “Zilele Salamului de Sibiu”, organizată la sediul MADR.

Mai mult, aceasta a explica faptul că în conținutul ei se regăsește carne achiziționată din Spania, Italia sau Germania şi că am ajuns să concurăm cu China şi Vietnam. Ce nu știm noi este că importurile de carne de porc sunt de două ori mai mari în această perioadă, în China, de unde și prețul mai mare (voala! justificare):

“Cărnurile sunt toate din perimetrul european, din Spania, Italia, Germania. Valul puternic este din China, ce se întâmplă în China şi Vietnam. Importurile Chinei s-au dublat. E o competiţie uluitoare în momentul de faţă, se vinde în avans. Producţia foarte multora era vândută până în lună martie anul viitor”, a mai adăugat Gavrilescu.

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1