Principalele organe care au functii de detoxifiere a corpului sunt rinichii și ficatul. După cum probabil deja anticipați, cel mai simplu mod de a contribui la funcționarea corectă a lor este prin respectarea unei diete echilibrate și sănănătoase, care să conțină ceaiuri sau infuzii. Toxinele care sunt preluate la nivelul ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fgcr, garantii dedicate achiziției de utilaje
Dacă ești fermier, FGCR te ajută, în mod concret , pentru achiziția de utilaje agricole. Garanția FGCR poate acoperi până la 80% din valoarea creditului. Vrei să achiziționezi un utilaj agricol pentru a desfășura o activitate pe cont propriu în agricultură ori poate că ești agricultor profesionist și vrei să ...
Read More
AVINCIS
malta, la valletta
Într-o țară micuță, Capitala e de căpătâi :) Am mai fost de cîteva ori în Malta și am reușit, fără urmă de tăgadă, să ne simțim interesul viu față de această țară insulară și acum, căci, de fiecare dată, dacă ești atent, țara se schimbă, încet, APROAPE pe nesimțite - ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Sake la București În ziua de marți 17 septembrie, a avut loc, la București,  EVENIMENTUL: SAKE JAPONEZ, organizat de JETRO Bucuresti (Organizatia Japoneza pentru Comert Exterior), la Capital Plaza Hotel. In prima parte a evenimentului, am avut o prezentare si un workshop despre cum se poate consuma sake cu diferite ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Salamul de Sibiu…numai de Sibiu nu e!

Salamul de Sibiu, deși este protejat ca marcă în Uniunea Europeană și beneficiază de anumite restricții atunci când este realizat, normele nu se mai respectă demult. Mai pe scurt: nu mai salam de Sibiu nu mai este, este altceva, nici măcar carnea din interior nu mai provine din țara noastră. Să nu uităm, totuși, că Salamul de Sibiu este al doilea produs românesc recunoscut la nivel european, după Magiunul de Prune Topoloveni.

Foarte cunoscutul salam românesc a ajuns o combinație de cărnuri din afara României. Scopul? Pentru că lumea asociază carnea cu carnea de porc și porcii infectați cu PPA (pesta porcină africană).

Prețul pentru acest tip de salam însă…este mai mare. Ceea ce este ironic, ai un produs mai prost și care e și fake, dar tu totuși îl vinzi la un preț mai mare decât cel original.

Urmăriți ștampila ovală de pe aceste tipuri de salam, ele autentifică că este, într-adevăr, un produs tradițional românesc și că materia primă este procurată din zona Uniunii.

“În momentul de faţă, noi toţi făcând schimburi intracomunitare, suntem agreaţi cu stampilele ovale. Stampila Ovală înseamnă doar carne din afară, carne, slănină din afară. Din România, în acest moment, pe ștampile hexagonale, ştiţi că e ștampila de tranzit, nu achiziţionăm carne“, a spus Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu in cadrul unei conferințe din “Zilele Salamului de Sibiu”, organizată la sediul MADR.

Mai mult, aceasta a explica faptul că în conținutul ei se regăsește carne achiziționată din Spania, Italia sau Germania şi că am ajuns să concurăm cu China şi Vietnam. Ce nu știm noi este că importurile de carne de porc sunt de două ori mai mari în această perioadă, în China, de unde și prețul mai mare (voala! justificare):

“Cărnurile sunt toate din perimetrul european, din Spania, Italia, Germania. Valul puternic este din China, ce se întâmplă în China şi Vietnam. Importurile Chinei s-au dublat. E o competiţie uluitoare în momentul de faţă, se vinde în avans. Producţia foarte multora era vândută până în lună martie anul viitor”, a mai adăugat Gavrilescu.

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1