Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal. Explicațiile lor De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Porumbul este cultivat în variate condiții de climă și sol, întâlnindu-se în emisfera nordică, în Canada și Rusia, până la 58ᵒ latitudine, iar în emisfera sudică, în Noua Zeelandă, pană la 42-43°. Prezintă o mare plasticitate ecologică, cultivându-se pe terenuri şi în condiţii climatice foarte diferite. Astfel, porumbul a reușit ...
Read More
AVINCIS
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Karathane™ Gold 350 EC- protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți Fainarea vitei de vie produsa de agentul patogen Uncinula necator a fost observata prima data in tara noastra in anul 1851 iar de atunci s-a extins continuu ajungand astazi sa fie prezenta in orice plantatie de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

TOTUL despre păstură

Păstura este unul dintre cele mai puțin cunoscute alimente, însă este și printre cele mai bune pentru a-ți rezolva problemele cu ficatul. Pe de altă parte, proprietăți minune are și în privința imunității, protejându-te de posibile răceli. În același timp, este un detoxifiant excelent. Păstura este rezultatul creșterii în stup și al trudii albinelor, având valori nutritive mai mari decât polenul. Albinele recoltează grăuncioarele de polen din flori şi le păstrează în celulele din faguri.

Sursa imaginii: Shutterstock

Ulterior transportării, polenul este tasat şi frământat de albină, realizând o masă omogenă. Albina repetă această operațiune de mai multe ori, așteptând ca celula fagurelui să fie aproape plină. Un sfert rămâne să depoziteze miere, urmând să așeze peste un strat fin de ceară. Mai trece o lună, pentru a se dezvolta nutrienții în stup și abia apoi se formează păstura – conține tot polen, ca mierea, însă este o variantă mai bună a acesteia din urmă, fiind adăugat cu substanţe secretate de albine, cu microorganisme şi dezvoltat în condiții speciale.

  • Proprietățile sale pentru oameni

Deseori o mai auziți sub numele de „pâinea albinelor”, deoarece “mâncarea” cu care se hrănește puietul din stup este tocmai păstura. Pe lângă faptul că aceasta are în compunerea sa toate tipurile de vitamine, mai prezintă și 27 de minerale şi oligoelemente, zaharuri reducătoare (cel mult 25%), lipide, proteine (cel puțin 20%), aminoacizi, substanțe ce conferă proprietăți antibiotice, factori de creştere, hormoni naturali şi enzime.

Este recomandată mai ales în cazul anemicilor, care prezintă boli hepatice (hepatite acute sau cronice, ciroze umede sau uscate) sau în legătură cu tranzitul intestinal sau prezintă reumatism. Bună este inclusiv pentru copiii cu rahitism sau cu probleme în creștere.

De asemenea, beneficii are și pentru sistemul nervos, reducând stresul, surmenajul, ajută în cazuri de nevroze şi depresii. Elimina insomniile.

Altele:

  • tulburările de metabolism,
  • obezitate,
  • anorexie
  • şpierdere în greutate
  • ulcer
  • creşterea potenţei sexuale.
  • în conținutul mai multor creme şi tratamente din industria cosmetică.

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1