Grecia din Ammouliani  Nu există loc mai grecesc decât Ammouliani. Tocmai locurile mici și anonime din Grecia, tocmai acelea păstrează – cel mai bine – spiritul grecesc. Așa cum și la noi e, de exemplu, Sulina. Chiar dacă e o insulă relativ micuță, Ammouliani este binecuvântată cu de toate. Are ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
Grecia din Ammouliani  Nu există loc mai grecesc decât Ammouliani. Tocmai locurile mici și anonime din Grecia, tocmai acelea păstrează – cel mai bine – spiritul grecesc. Așa cum și la noi e, de exemplu, Sulina. Chiar dacă e o insulă relativ micuță, Ammouliani este binecuvântată cu de toate. Are ...
Read More
MALTA TRAVEL
cortevaInvitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...
Read More

Cum ne-ar putea salva de COVID 19 vitamina D

Oamenii de știință din Marea Britanie au cerut autorităților miniștrilor să introducă suplimente de vitamina D în alimentele de bază, cum sunt laptele și pâinea, pentru a reduce riscul de contaminare cu COVID 19, prin întărirea sistemului imunitar. 

În Regatul Unit, mai mult de 50% din populație prezintă carențe de vitamina D, iar, conform lui Dr. Gareth Davies, cercetător în fizică medicală, recomandările guvernamentale pentru oameni de consuma tot felul de suplimente nu funcționează.

După cum arată și studiile, nivelul redus de vitamina D din organism crește șansele de contaminare cu COVID 19 și  riscul de a dezvolda o formă severă de infecție. Specialiștii spanioli au aflat de curând că 82% dintre pacienții cu coronavirus din 216 internați la spital aveau niveluri foarte scăzute de vitamina D.

Părerile sunt diferite în cazul altra. Unele studii au încercat sa demonstreze că vitamina D nu are nici un efect asupra diverselor boli respiratorii, a gripei și a infecției cu Covid-19.

Public Health England (PHE) și Departamentul de Sănătate și Asistență Socială nu au acceptat cererile pentru fortificarea alimentelor precum laptele, pâinea și sucul de portocale. Pe de alte părți, unele țări mai civilizate au adoptat deja această metodă, cum sunt SUA, Suedia, Australia, Canada și Finlanda.

Dr. Gareth Davies a spus că „este clar că vitamina D nu numai că ar putea proteja împotriva severității bolii, dar ar putea proteja și împotriva infecțiilor. „Fortificarea alimentară ar avea nevoie de o planificare atentă pentru a fi lansată eficient, mai ales că acum oamenii iau suplimente. Alegerea alimentelor potrivite pentru fortificare ar trebui făcută cu atenție.”.

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1