Este vorba de un sat viti-vinicol, în apropiarea vămii Kulata :) Este vorba despre o localitate mică, dar pitorească, din sudul Bulgariei. Bineînțeles că, în original, se scrie cu k/kappa. Se află la cincisprezece-douăzeci de kilometri de granița cu Grecia, în apropierea vîmii Kulata/Promachonas. Pentru orice individ familiarizat cu vinul ...
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
AVINCIS
Este vorba de un sat viti-vinicol, în apropiarea vămii Kulata :) Este vorba despre o localitate mică, dar pitorească, din sudul Bulgariei. Bineînțeles că, în original, se scrie cu k/kappa. Se află la cincisprezece-douăzeci de kilometri de granița cu Grecia, în apropierea vîmii Kulata/Promachonas. Pentru orice individ familiarizat cu vinul ...
MALTA TRAVEL
cortevaInvitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...

Serile Vinum Hungarikum

Serile Vinum Hungaricum

Vinurile din Ungaria reprezintă o calitatea excepţională pe piaţa vinurilor din lume. În 2011 Ungaria a deţinut preşedinţia Uniunii Europene, iar Europa vorbea de vinul unguresc. Din decembrie 2012 am început – în colaborare cu Organizaţia Somelierilor din România 2011 și Asociația Erdélyi Gondolat – degustările vinurilor maghiare la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. În fiecare lună aducem vinurile din câte o regiune viticolă sau va fi prezent la București un producător să-și prezinte vinurile. În data de 16 aprilie 2015, joi, ora 19 la Institutul Maghiar din București (str. Gina Patrichi – fosta Orlando nr. 8) . Sunt ca invitati la eveniment: Szentesi József (zona viticolă Etyek/Buda), a fost ales Enologul Enologilor pentru anul 2013. Cultivă viță pe 12,5 hectare la căteva km de Budapesta, pe dealurile Budei, lângă Lacul Velence. Un enolog inovator și tradiționalist totodată, deoarece cultivă soiuri demult uitate și lucrează pentru reputația vinurilor spumante obținute cu fermentare în sticlă. Vinurile sale sunt naturale, lucrate tradițional, de foarte multe ori nefiltrate, deci autentice în totalitate.

Cu această ocazie se vor degusta urmatoarele vinuri:
„A” cuvée (cupajul „A”)
Rajnai Rizling (Riesling de Rhin) – Bátyus
Zengő
Csóka
Velence cuvée
Chardonnay vin spumant

Prezentarea vinurilor va fi făcută de:
Szentesi József, enolog.
Preţul de 40 RON include volumul de degustare a vinurilor şi gustările.
Locurile sunt limitate la 40 de persoane. Daca doriti sa va inscrieti, sunteti rugati sa o faceti până cel târziu miercuri, 15 aprilie ora 12, la adresa de e-mail: secretargeneral@osr2011.ro.

11112581_367422106774739_8111188052384023347_n

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1