LG 60 de ani, brand creat de fermieri
București, 13 februarie 2025. În 2025, brandul LG sărbătorește 60 de ani de încredere, inovație și parteneriat. Creat în 1965 de Limagrain, o cooperativă condusă de fermieri în Limagne Val d'Allier, Franța, brandul LG a fost construit pe valorile fondatorilor săi. Ascultând fermierii. Lucrând alături de ei. Livrând ceea ce ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
malta
Malta? Pe hârtie, aparent, este doar numele unui arhipelag (lângă Italia), undeva în Marea Mediterană. Arhipelagul – e bine de știut - este format din șase insule: insula principală Malta, care este și cea mai mare (246 km2), iar apoi vine Gozo (67 km2) – celelalte fiind cu totul micuțe, aproape ...
Read More
MALTA TRAVEL
cortevaInvitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...
Read More

TURUL ORAȘULUI BUCUREȘTI, pe tapet: INTERNATIONAL BUHCHAREST TOUR urcă pe firmament!

Vara asta, stai să îți arăt Bucureștiul noaptea/și ziua…

În luna iunie, un punct de atracție a fost TURUL ORAȘULUI BUCUREȘTI. M-AM TREZIT, PRIMA DATĂ, că mă abordează un foarte bun și drag prieten care lucrează în industria ospitalieră (și este, la rândul său, fiul unui director care, iarăși, a lucrat tot timpul în aceeași ramură a turismului național!) și mă provoacă asupra unui subiect. Subiectul era existența unui tur de București la preț de o sută și nu mai știu câți de dolari/euro. Ce putea fi făcut mai interesant – și ceva mai ieftin, poate? Să intrăm sub preț… Păi, cred că se mai putea face ceva… Dar ce mai oferea turul? Mai oferea o cafea bună, nu mai știu care, la nisip, turcească, din aia, ca-n Orient, la nisip/sau, cine știe, poate un frappe-u, așa făcut cu frișcă și (un shot) de metaxa, cum îmi place mie(și cum îi și aduc muierii pe plajă) – sau o înghețată/profiterol la o cofetărioară pe lângă Atheneu…Bla—bla-bla, să te auză Ba-Ba-Sha…!

Dar stați așa că nu e tot! Pe la sfârșitul lunii, un alt prieten, aflat la o masă cu mine, îmi cam spune același lucru…Că fiul său, Teo, angrenat în cu totul alte afaceri, este gata să părăsească (temporar sau definitiv) celelalte câmpuri de luptă – și pregătește un alt tur de București, cu autre chose! El se gândise la ceva românesc, de pildă sărmăluțe în foi de viță/cu smântâioară – și o porție generoasă de papanași…na, că deja îmi plouă-n gură! Dar ce zici de o halbă rece de bragă, pe vipia iasta?Zic io. Da, da de unde bragă? Păi la Obor – sau pe la Piața Sfântu Gheorghe, știi tu, Bucureștiul vechi… Păi îi duc și pe la Templul Coral.. la Biserica Armenească, Lipscani, Centrul Cinic…Dar pe unde să-i mai duc? Că toată lumea e lipsită de cultură, știe numai stereotipuri, repetă șabloane…ba io am venitără cu o idee nouă, să-i duc la Operă, le arăt și clădirea, că-i monument arhitectonic…Dar de unde să știu eu, zic, tu tre să știi, că ești bucureștean din tată-n mamă…Lumea n-are imaginație. Deși Bucureștiul se prezintă drept a cincea Capitală europeană, acum, când tâmpiții de engleji au șters-o(pentru totodeauna, sper)! din Europa(pricum, ei spuneau că nu-s de pe continentul ăsta, ziceau că-s insulari, iar europenii erau continentalii ăia)…Deci, bref, Capitala României ar trebui să aibă ceva de oferit, asta fără fals patriotism…DE CE NU le arătăm STRĂINILOR Academia, de ce nu le arătăm muzeele mai mici, necunoscute, de ce nu avem idei să le vârâm pe gât trufandale necunoscute? Nu îi interesează? Dar măcar am încercat? Ar fi, aici, o discuție și pe mai departe…Despre SPECIFICUL ROMÂNESC. Despre ce e al nostru și nu e al altora. Despre mândrie și prejudecată. Despre…

,

No comments yet.

Leave a Reply

1