Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal. Explicațiile lor De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Porumbul este cultivat în variate condiții de climă și sol, întâlnindu-se în emisfera nordică, în Canada și Rusia, până la 58ᵒ latitudine, iar în emisfera sudică, în Noua Zeelandă, pană la 42-43°. Prezintă o mare plasticitate ecologică, cultivându-se pe terenuri şi în condiţii climatice foarte diferite. Astfel, porumbul a reușit ...
Read More
AVINCIS
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Karathane™ Gold 350 EC- protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți Fainarea vitei de vie produsa de agentul patogen Uncinula necator a fost observata prima data in tara noastra in anul 1851 iar de atunci s-a extins continuu ajungand astazi sa fie prezenta in orice plantatie de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Zahărul din sânge ar decide agresivitatea coronavirusului

Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal.

  • Explicațiile lor

De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează schimbările la nivel genetic din cauza infectării cu COVID – 19. Se pare că glicemia crescută la pacienți ar avea o legătură directă cu severitatea bolii. Ei explică faptul că existența zahărului pe proteina spike a virusului ar putea face diferența dintre mai multe tipuri de coronavirus, precum și de severitatea lor.

În ciuda faptului că pacienții nu erau bolnavi de diabet, prezența zahărului în sânge, anterior și ulterior infectării cu noul coronavirus determina o hiperglicemie.

Moleculele de zahăr ar bloca receptorii de infectare a celulelor organismului de către noul coronavirus.

  • Ce mutații produc la nivelul moleculelor de zahăr

Aceștia au denumit mutația drept D614G și au observat că apare cel mai des pe Coasta de Est a Statelor Unite, mai mult decât pe Coasta de Vest. În același sens, în primul caz ar fi mult mai gravă boală.

Un alt studiu al chinezilor a arătat că modificările de la nivelul proteinelor spike ale COVID-19 ar fi responsabili pentru severitatea, respectiv existența formei mai ușoare a virusului.

Ar părea că coronavirusul era mult mai sever în Europa decât în China.

, , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1