Costel Vînătoru, care ocupă funcția de director la Laboratorul de Genetică şi Ameliorare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău, a întocmit o lista cu cele mai bune plante care purifică aerul din casă și te scapă de gazele care-ți afecteazăa sănătatea. Astfel, TOP 5 plante sunt: Iedera ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
INDAGRA FOOD & CARNEXPO – Târgul internaţional pentru industria alimentară - are loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, în Pavilionul B2 al Centrului Expozițional ROMEXPO, fiind cel mai important eveniment dedicat industriei alimentare din România. Manifestarea se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și este organizată de ...
Read More
AVINCIS
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Sake la București În ziua de marți 17 septembrie, a avut loc, la București,  EVENIMENTUL: SAKE JAPONEZ, organizat de JETRO Bucuresti (Organizatia Japoneza pentru Comert Exterior), la Capital Plaza Hotel. In prima parte a evenimentului, am avut o prezentare si un workshop despre cum se poate consuma sake cu diferite ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Alimenteția ne scurtează viața mai mult decât o face tutunul

In acest articol va prezentam cele mai periculoase alimentele, multe dintre ele veti fi surprinsi sa aflati ca nici nu le cunoasteti si ca nici nu stiati ca le consumati.

In numeroase randuri, studiile au dovedit ca ceea ce mancam si consumam ne influenteaza viata in mod decisiv, fie ca simtim sau nu recunoastem noi.

Daca rezultatele ultimelor studii ar fi adevarate, atunci ar insemna ca in jur de 11 milioane de oameni decedeaza in fiecare an din cauza alimentaţiei, la nivel global, adica mai mult decat cazurile de deces pe motive de fumat.

In ciuda faptului ca pizza și dulciurile sunt foarte gustoase si o varianta nesanatoasa, dar ieftina si satioasa, nu trebuie sa uitam faptul ca cu acestea incepe lista de alimente nesanatoase.

Persoanele care decedeaza din cauza lipsei unei alimentatii corespunzatoare sunt in numar mai mare decat cei care mor din cauza tutunului, dupa cum argumenteaza oamenii de stiinta din toata lumea cu privire la tema consumului de alimente. Totodata, s-a dovedit ca românii consuma multă sare, carne procesată, dar mai putine legume.

Scopul cercetarii a fost de a afla cati oameni mor in fiecare an din cauza alimentaţiei, precum şi ce produse consumă. Studiul a fost sustinut de fundaţia condusă de Bill Gates şi de soţia acestuia şi a fost facut de zeci de cercetători din toata lumea.

România a fost introdusa in cadrul ţărilor din estul Europei, iar studiul a demonstrat ca trecem pragul recomandat cu privire la cantitatea de carne roşie recomandată care ar trebui consumata de organism, iar la cea procesată consumul este de 2 ori mai mare decat cel recomandat. La fel stam si cu privire la consumul de sare din bucate. Consumăm cu minimum 2 grame mai mult decat ne-ar sfatui specialistii.

Pizza este una dintre preparatele cu grad cel mai mare de dependență. Rezultatele studiului au aratat ca un mix de ingrediente duce la o plăcere similara efectelor drogurilor.

Oamenii de stiinta au mai aratat si ca zahărul creste nivelul de dopamină din centri de plăcere și are valoarea unei recompense pentru creier.

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1