In general, dupa cum bine stiti, medicamentele nu se consuma decat daca este neaparat nevoie si la sfatul medicului. Nici macar antiinflamatoarele nu se recomanda sa fie luate fara discernamant, intrucat majoritatea dintre acestea prezinta efecte adverse si te poti trezi cu alergii sau intoleranțe de care nici macar nu ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
CAMPANIE FGCR În primul număr din DECANTOR, FGCR a intrat cu 3 advertoriale. Unul are ca headline: GARANTĂM VIITORUL PROSPER AL FAMILIEI TALE. Un al doilea este mai metaforic, înfâțișând doi mâini care îngrijesc o plăntuță - și, mai vizibil inscripționat (în centrul paginii): 100 % PENTRU TINE Iar al ...
Read More
AVINCIS
AMMOULIANI   Începuturile   Secretul unei reușite   De ce a reușit, totuși, formula Ammouliani? Putem zice că e o formulă de succes? Am înclina să răspundem pozitiv: da, este. Prin ce? Prin opitalitatea afișată, dar și efectivă, care devine criteriu de bază, regulă de fier ( de aur)? Poate ...
Read More
MALTA TRAVEL corteva
Google Arts & Culture lansează expozițiile de artă a 4 noi parteneri din România. Muzeul Național Cotroceni, Castelul Peleș, Complexul Muzeal Național Moldova din Iași și Asociația „Semne Cusute” și-au digitalizat colecțiile de artă și le-au publicat pe Arts & Culture, platforma Google care oferă acces la patrimoniul istoric și ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Alimenteția ne scurtează viața mai mult decât o face tutunul

In acest articol va prezentam cele mai periculoase alimentele, multe dintre ele veti fi surprinsi sa aflati ca nici nu le cunoasteti si ca nici nu stiati ca le consumati.

In numeroase randuri, studiile au dovedit ca ceea ce mancam si consumam ne influenteaza viata in mod decisiv, fie ca simtim sau nu recunoastem noi.

Daca rezultatele ultimelor studii ar fi adevarate, atunci ar insemna ca in jur de 11 milioane de oameni decedeaza in fiecare an din cauza alimentaţiei, la nivel global, adica mai mult decat cazurile de deces pe motive de fumat.

In ciuda faptului ca pizza și dulciurile sunt foarte gustoase si o varianta nesanatoasa, dar ieftina si satioasa, nu trebuie sa uitam faptul ca cu acestea incepe lista de alimente nesanatoase.

Persoanele care decedeaza din cauza lipsei unei alimentatii corespunzatoare sunt in numar mai mare decat cei care mor din cauza tutunului, dupa cum argumenteaza oamenii de stiinta din toata lumea cu privire la tema consumului de alimente. Totodata, s-a dovedit ca românii consuma multă sare, carne procesată, dar mai putine legume.

Scopul cercetarii a fost de a afla cati oameni mor in fiecare an din cauza alimentaţiei, precum şi ce produse consumă. Studiul a fost sustinut de fundaţia condusă de Bill Gates şi de soţia acestuia şi a fost facut de zeci de cercetători din toata lumea.

România a fost introdusa in cadrul ţărilor din estul Europei, iar studiul a demonstrat ca trecem pragul recomandat cu privire la cantitatea de carne roşie recomandată care ar trebui consumata de organism, iar la cea procesată consumul este de 2 ori mai mare decat cel recomandat. La fel stam si cu privire la consumul de sare din bucate. Consumăm cu minimum 2 grame mai mult decat ne-ar sfatui specialistii.

Pizza este una dintre preparatele cu grad cel mai mare de dependență. Rezultatele studiului au aratat ca un mix de ingrediente duce la o plăcere similara efectelor drogurilor.

Oamenii de stiinta au mai aratat si ca zahărul creste nivelul de dopamină din centri de plăcere și are valoarea unei recompense pentru creier.

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN