malta
Malta? Pe hârtie, aparent, este doar numele unui arhipelag (lângă Italia), undeva în Marea Mediterană. Arhipelagul – e bine de știut - este format din șase insule: insula principală Malta, care este și cea mai mare (246 km2), iar apoi vine Gozo (67 km2) – celelalte fiind cu totul micuțe, aproape ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
malta
Malta? Pe hârtie, aparent, este doar numele unui arhipelag (lângă Italia), undeva în Marea Mediterană. Arhipelagul – e bine de știut - este format din șase insule: insula principală Malta, care este și cea mai mare (246 km2), iar apoi vine Gozo (67 km2) – celelalte fiind cu totul micuțe, aproape ...
Read More
MALTA TRAVEL
cortevaInvitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...
Read More

Când urmează să viziteze Papa Francisc România?

Urmeaza sa vina Papa Francisc in Romania! In acest sens, arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a si comunicat ca se asteapta ca, mai mult ca sigur, Suveranul Pontif sa vina in Romania, in anul urmator, vizita care, astfel, s-ar produce in acelasi timp cu evenimentul de beatificare a şapte episcopi ai Bisericii Greco-Catolice romani, persecutati de regimul comunist. 

De asemeenea, tot Monseniorul Robu a mai adaugat si ca Papa Francisc a mai fost invitat de mai multe ori sa vina in Romania, mai exact de 3 ori pana acuma, din partea Preşedintelui, a Patriarhiei Române, dar şi din partea Conferinţei Episcopilor Catolici. 

”Nu ştim când va veni, dar suntem aproape siguri că va veni anul viitor. Am putea să vedem legătura care există între vizita Papei şi beatificarea episcopilor greco-catolici pentru că nu ştim când va veni Sfântul Părinte, dar credem că va fi de acord Suveranul Pontif să facă această beatificare odată cu vizita în România. Eventualele întârzieri în procesul de pregătire a beatificării la Roma pot fi grăbite dacă vizita Papei Francisc va avea un termen exact. Atunci se vor pune de acord ca tot ceea ce înseamnă proces de beatificare să fie făcut într-un timp mai scurt’‘, a zis arhiepiscopul Robu. 

Revenind la beatificarea celor sapte episcopi greco-catolici romani, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a mentionat in mod spcial ca dosarele celor persecutati ar trebui să sa se afle, in mod normal, ”pe masa cardinalilor”, dar ca nu se poate “calcula un timp” in acest sens:

”Până când nu vor intra pe masa cardinalilor aceste dosare nu putem calcula un timp. Acolo, la Vatican, cauza este în lucru, este vorba despre şapte episcopi, nu de unul, şi este foarte complexă, atâta timp cât mai sunt dovezi care apar pentru a demonstra beatificarea. Până nu se încheie această parte nu putem face o previziune”, a declarat PS Florentin Crihălmeanu. 

Toate aceste de detalii le stim de la cei doi înalţi prelaţi care au discutat, in cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici din România de la Cluj, atat despre vizita Sfântului Părinte Papa Francisc în România, cat si despre sfinţirea Catedralei din Piaţa Cipariu din Cluj-Napoca, dedicată Martirilor şi Mărturisitorilor secolului al XX-lea. O a treia tema de discutie a fost si pregătirile pentru beatificarea Servilor lui Dumnezeu: Valeriu Traian Frenţiu, Iuliu Hossu, Alexandru Rusu, Ioan Bălan, Ioan Suciu, Vasile Aftenie şi Tit Liviu Chinezu, toti acestia au murit ca martiri, din cauza regimul comunist între anii 1950-1970.

Alte articole:

https://topbrands.com.ro/cand-unde-si-cum-e-cel-mai-bine-sa-ti-cumperi-o-locuinta/

https://topbrands.com.ro/unde-sunt-fermierii-la-hortus-florshow-romania-desigur/

http://agricult.ro/2017/05/03/de-azi-poti-incepe-depunerea-proiectelor-din-14-masuri-de-finantare-din-agricultura/

http://agricult.ro/2017/04/27/avanpremiera-agriplanta/

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1