Este vorba de un sat viti-vinicol, în apropiarea vămii Kulata :) Este vorba despre o localitate mică, dar pitorească, din sudul Bulgariei. Bineînțeles că, în original, se scrie cu k/kappa. Se află la cincisprezece-douăzeci de kilometri de granița cu Grecia, în apropierea vîmii Kulata/Promachonas. Pentru orice individ familiarizat cu vinul ...
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
AVINCIS
Este vorba de un sat viti-vinicol, în apropiarea vămii Kulata :) Este vorba despre o localitate mică, dar pitorească, din sudul Bulgariei. Bineînțeles că, în original, se scrie cu k/kappa. Se află la cincisprezece-douăzeci de kilometri de granița cu Grecia, în apropierea vîmii Kulata/Promachonas. Pentru orice individ familiarizat cu vinul ...
MALTA TRAVEL
cortevaInvitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
paris 2024, paris
Parisul este o sărbătoare de neuitat. Asta n-o spun eu, ci o spune Hemingway. Într-o carte a căruit titlu care chiar așa este. Adumbrită de amintirea ucigător de melancolică a unui Paris iubit până la ultima consecință.  De cealaltă parte a continentului, Nichita Stănescu se grăbește să rostească: Amintiri are ...

Experimentează bucătăria asiatică oricând, chiar la tine acasă cu Shan’shi!

restaurantele-chinezesti

Experimentează bucătăria asiatică oricând, chiar la tine acasă cu Shan’shi!

 

Foarte captivantă este bucătăria Orientului Îndepărtat prin contrastele, diversitatea şi exotismul preparatelor. Cu dorința de a experimenta gusturile de peste mări şi țări(am putea spune), dar şi cu dorinta de a găti simplu şi rapid la tine acasă. Distribuitorul produselor Shan’shi din România este Maresi Foodbroker, care printre altele,  anunţă extinderea gamei asiatice cu un număr de 19 produse în sortiment. Produsele se pot găsi în diferite magazine precum: Auchan, Carrefour, Cora, Mega Image, Profi și Selgros. În acest context, îți poți alege dintr-o gamă foarte diversă de ingrediente: sosuri/paste picante și condimentate, mirodenii exotice, muguri de bambus, lapte de cocos, mango chutney, paste wok pre-fierte, paste din orez, orez etc.

 Ușurința cu care poți prepara Shan’shi (în funcție de gama disponibilă în România):

Pastele de orez sunt extrem de cunoscute în Thailanda. Sunt paste formate din orez şi apă, unde „pad thai” este preparatul naţional al Thailandei.

Paste wok pre-fierte sunt paste făcute din grâu dur și nu necesită fierbere. Se adaugă direct în wok! – Ea reprezintă o specialitate din China.

Sushi este un preparat tipic japonezilor, cu orez, pește şi legume. Orezul Sushi este un sortiment de orez cu boabe mai scurte, orez mai lipicios şi umed decât orezul cu bob lung – reprezintă o specialitate din Japonia.

Desigur, cum ne-am putea gândi la bucătăria asiatică, fără să existe orez. Prin urmare, orezul este indispensabil de bucătăria asiatică. Orezul Wok este orez Basmati, un orez cu bob lung Specialitate din China.

Shan’shi Chop Suey este un mix din mai multe tipuri de legume precum: muguri de fasole, ciuperci Mu-Err, ardei rosu si verde, morcovi. Tradiţia în bucătăria chinezească este ca legumele să fie la aceeasi valoare ca şi un ingredient. Shan’shi este o specialitate din China, așa cum probabil deja v-ati dat seama.

Laptele de cocos este precum orezul în bucătăria asiatică, deci indispensabil în bucătăria thailandeză. Se prepară din pulpa fructelor de cocos proaspete și este perfect în cazul în care dotiți să-l folosiți la sosuri şi supe. Specialitate din Thailanda.

Shan’shi Chili este uscat şi tocat, pentru a întări astfel aroma şi iuţimea. Gustul este fructat, însă, atenție este foarte picant. Asiaticii folosesc chili cu scopul de-al pune în  diferite paste (numite și pasta curry) şi sosuri (sos chili). Chili conferă preparatelor: wok, cărnii, peştelui, dar şi legumelor prăjite o iuţime intensă – aceasta este pusă în funcţie de dozaj. Specialitate din Thailanda.

 

Urechi de lemn (ciuperci Mu-Err) numite și ca: urechea lui Iuda sau ciuperca neagră sau chiar și ciuperca urechi norişor. Urechiile de lemn sunt un ingredient principal pentru pachețelele de primăvară – specialitate din China.

 

 Dacă ar fi să caut o concluzie, aș spune că până la urmă cu ingredientele Shan’shi poți să-ți îmbunătățești stilul de viață.

Pentru mai multe informații accesați link-ul următor: www.shan-shi.com.

 Secretele-Bucatariei-Chinezesti

 

 

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1