PRIAevents, în parteneriat cu OSIM, a organizat seminarul PRIA Registered Trademarks în data de 19 iulie 2019, seminar complex prin intermediul căruia directorii de marketing, consilierii, avocatii, cei care iși încep un business sau vor sa își protejeze business-ul, directorii de produs, directorii de dezvoltare și directorii juridici, vor beneficia de un seminar prin ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
CAMPANIE FGCR În primul număr din DECANTOR, FGCR a intrat cu 3 advertoriale. Unul are ca headline: GARANTĂM VIITORUL PROSPER AL FAMILIEI TALE. Un al doilea este mai metaforic, înfâțișând doi mâini care îngrijesc o plăntuță - și, mai vizibil inscripționat (în centrul paginii): 100 % PENTRU TINE Iar al ...
Read More
AVINCIS
ammouliani, grecia eterna, grecia fascinanta
Grecia eternă, Grecia fascinantă: UN PRELUDIU LA MUNTELE ATHOS Trebuie să legi, ÎNTOTDEAUNA, călătoriile tale de un reper, pentru ca lumea să le înțeleagă. Iar Ammouliani se relaționează, inevitabil, la Muntele Athos, ca la o autoritate (zeitate) tutelară. Asemeni oricărui muritor ortodox, am visat să pot intra, măcar nițeluș de puțintel, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
-->
100 de copii amărâți din Târgu Frumos speră să ajungă la mare. Vezi cine face demersuri în acest scop. 2019 este cel cel de-al 7-lea an în care Mihai Căldăraru, președinte al Asociației MicNews speră să poate aduce 100 de copii la mare. Sau poate mai puțini... rămâne de văzut ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Kombucha, beneficii și dezavantaje

Kombucha este un ceai fermentat, realizat din ceai verde sau negru, zahăr, drojdie și bacterii. Cercetatorii spun ca acest ceai provine originar din China, unde a fost descoperit acum 2000 de ani. Reteta cea mai cunoscuta este prin prepararea unor colonii de bacterii vii și drojdie în ceaiul îndulcit si prin fermentarea sa timp de mai multe saptamani. Dupa, este bun de consumat.
Kombucha este compusa din vitamina B, antioxidanți și probiotice, insa, desigur, reteta dupa care este facuta poate schimba putin continutul ei, din punct de vedere nutritiv, precum si gustul. Cele mai multe dintre aceste ceaiuri, pe care le gasiti cu usurinta la magazine, au in jur de 30 de calorii. Din nefericire, cantitatea de zahar adaugata in interiorul lor este, de multe ori, mai mare decat cea de kombucha.
Ingredientele introduse in kombucha trec, dupa cum am mentionat deja, printr-un proces amplu de fermentatie, proces care le transforma in proprietăți probiotice, iar principalele avantaje pe care le aduce sanatatii tale sunt imbunatatirea digestiei și echilibrarea microbiomului intestinal. Desi jombucha este un aliment care devine din ce in ce mai cunoscut pentru gustul sau foarte bun si beneficiile pe care le ofera corpului, nu exista, deocamdata, suficiente date stiintifice sau studii care sa le ateste 100% autenticitatea.
Au mai existat si studii care au dovedit ca ar putea imbunatatii sănătatea intestinală prin scaderea inflamației și prin aportul de antioxidanți. Kombucha și probioticele au beneficiul principal de a pastra intestinul sanatos, insa bautura in sine nu reprezita un regim. Daca vreti cu adevarat sa aveti o viata cat mai sanatoasa, atunci urmati un regim plin de alimente cu o tona de fibre din fructe, legume, nuci și semințe, deoarece fara un mediu sanatos nici substantele active din interiorul lor nu pot functiona.
Totodata, oamenii de stiinta au parerea ca majoritatea oamenilor pot consuma kombucha zi de zi fara nicio problema. Recomandarea este ca, la femeile însărcinate sau care alăptează și la persoanele care suferă de o boală autoimună să nu-l consumne asa des, intrucat bacteriile vii din interiorul lor pot face mai mult rau decat bine.

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply