EVOLUS, CORTEVA
Cel mai popular fungicid sistemic, pentru combaterea bolilor foliare la cereale păioase! Alege o cultură sănătoasă! In momentul în care sunt condiții de infestare cu făinare și agentul patogen se instalează, pagubele înregistrate pot atinge 25-30% şi pot fi mult mai însemnate la culturile de orz, deoarece zona afectată poate ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
corteva agriscience, corteva
Premii de recunoaştere a excelenţei în leadership, sustenabilitate, lanţuri de distribuţie şi operaţiuni Corteva Agriscience a anunţat că a fost desemnată câştigătoare a mai multor premii „Manufacturing Leadership Awards” decernate de Asociaţia Naţională a Producătorilor. Categoriile şi tehnologiile recunoscute pentru rezultatele excelente sunt: Premiul pentru leadership în excelenţă operaţională, acordat ...
Read More
AVINCIS
malta se redeschide, malta
După un an în care turismul s-a dovedit eclectic, Malta anunță din nou disponibilitatea sa de a primi, cu brațele deschise, turiștii români. Malta poate fi și refugiul râvnit, pe vreme de pandemie, căci toată lumea jinduie la un tărâm fărăr griji, atunci când lumea este de fapt, copleșită de ...
Read More
MALTA TRAVEL
Invitatie-TalentA corteva
Astronomii au anunțat descoprirea „Discului Wolfe”, o galaxie cu disc aflată într-o lume foarte îndepărtată de galaxia noastră. Astromonii au fost impresionați de particularitățile acestei galaxii, pe care nici un alt cercetător nu a mai întâlnit-o, având o vechime aproximativă de 12.5 miliarde de ani. Ce-i impresionează cel mai tare ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Secretele înghețatei

Ca toate lucrurile pe care le avem astăzi, înghețata a fost creată în China, în prezența anilor 100. Rețeta originală includea: gheață, lapte de bivoliță, făină și camfor. Cu toate acestea, ea se putea regăsi și în Grecia antică, iar Alexandru cel Mare era un iubitor al acestui aliment, consumând deseori o combinație de gheță îndulcită cu miere și nectar.

Cornetul de înghețată este mai modern să spunem și a apărut complet aleatoriu prin 1904, la un târg din St. Louis, SUA, atunci când un vânzător de înghețată i-a cerut unui vânzător de waffe să îi prepare câteva cornete cu care să-și servească clienții. Practica arată însă din 1920 că se folosea cornetul în combinație cu înghețată.

Se pare că cea mai consumată aromă din lume când vorbim de înghețată este vanilia, după care ciocolată și căpșune. Mai există și arome mai puțin folosite, cum ar fi ardei iute, usturoi, avocado, brânză cu mucegai – ultima fiind o rețetă creată de Heston Blumenthal pentru restaurantul lui, denumit Tha Fat Duck.

Înghețata modernă, adică cu gustul pe care îl cunoaștem azi, și-a făcut apariția în sec. al XVII-lea și a fost creată de Francesco Procopio. Se făcea din smântână, ouă și zahăr.

Știț de câte limbi este nevoie pentru a mânca o cupă de înghețată? de 50 de ori. Cea mai mare înghețată creată vreodată a avut 4 m în înălțime și cântărea o tonă.

, , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1