Oamenii de stiinta au realizat un nou studiu in domeniul medical, care a scos la iveala factorii care conduc la aparitia diabetului de tip 2, a bolilor de inimă și a tensiunii arteriale crescute. Speicalistii au aflat de 60 de variante genetice care se pot observa cu usurinta in greutatea ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
MALTA TRAVEL corteva
Fulminantul turneu “This House Is Not For Sale” (un adevarat succes de casa) isi deschide portile pentru Europa incepand cu 31 mai, show-ul din Romania de pe data de 22 iulie, din Piata Constitutiei, fiind cel care inchide, in mod spectaculos, lista concertelor de pe continentul european! “In 2011, Jon ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

TOTUL despre roșii. Fructe sau legume? Ce beneficii are?

Rosia este una dintre legumele esentiale, care ar trebui sa existe la fiecare masa din zi, asta deoarece contine multi antioxidanţi (betacaroten şi licopen, vitaminele C şi E), potasiu şi fosfor. Totodata, acesta pastreaza sanatos sistemul cardiovascular (prin scaderea vâscozității sângelui şi a tensiunii arteriale), iti ofera o mai buna atentie si vedere, intarindu-ti imunitatea. Sa nu uitam ca e la fel bine listata si la fructe. Numeroase studii au demonstrat ca rosia ar putea fi considerata si un fruct,

Contine si foarte multe vitamine din complexul B, recomandate in hipoaciditate, ele cresc secreţia gastrică, precum şi pancreasul; ofera o digestie mai corecta (mai ales daca ai indigestie sau simti o lipsa acuta de pofta de mancare, la copii, anorexie, constipatie, rosia este recomandata).

Este bogata si in vitamina A și vitamina K., fiind compusa si din mici fibre, ce imbunatatesc digestia, seleniu și magneziu.

Daca folosesti in alimentatia ta rosiile, vei putea asimila mai bine fierul, deoarece aceste legume contin o gramada de vitamina C. Majoritar el se regaseste in lichidul gelatinos care imprejmuieste semințele.

Licopenul este, de altfel, substanta care da culoarea rosiilor, fiind un puternic antioxidant, avand mai multe beneficii chiar si decat vitamina C.

Scade riscul de a dezvolta boli cu care se confrunta des omul modern, cum ar fi: cancerul, bolile cardio-vasculare, procesele degenerative, tulburările de metabolism și contra diferitelor intoxicații. Este recomandat sa le consumi coapte, deoarece creste puterea de absorbtie si cresc beneficiile prin incalzire termica.

Medicii ne recomanda sa le mixam cu alimente grase, precum uleiul de măsline, avocado sau pește gras (ton sau somon), deoarece organismul nostru asimileaza mai rapid si mai bine licopenul din rosi.

Impreuna cu măsline şi cu usturoi, roşiile fac parte din dieta raw veganilor.

Studiile au aratat ca daca consumi rosiile coapte, atunci aceasta va avea o cantitate de licopen mai mare cu 35%. Roşia scade riscul de aparatie a anumitor afectiuni precum cancer sau cel de prostată, de pancreas, de sân şi de plămâni, plus al afectiunilor cardiovasculare.

 

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN