Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal. Explicațiile lor De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Porumbul este cultivat în variate condiții de climă și sol, întâlnindu-se în emisfera nordică, în Canada și Rusia, până la 58ᵒ latitudine, iar în emisfera sudică, în Noua Zeelandă, pană la 42-43°. Prezintă o mare plasticitate ecologică, cultivându-se pe terenuri şi în condiţii climatice foarte diferite. Astfel, porumbul a reușit ...
Read More
AVINCIS
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Karathane™ Gold 350 EC- protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți Fainarea vitei de vie produsa de agentul patogen Uncinula necator a fost observata prima data in tara noastra in anul 1851 iar de atunci s-a extins continuu ajungand astazi sa fie prezenta in orice plantatie de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

TOTUL despre roșii. Fructe sau legume? Ce beneficii are?

Rosia este una dintre legumele esentiale, care ar trebui sa existe la fiecare masa din zi, asta deoarece contine multi antioxidanţi (betacaroten şi licopen, vitaminele C şi E), potasiu şi fosfor. Totodata, acesta pastreaza sanatos sistemul cardiovascular (prin scaderea vâscozității sângelui şi a tensiunii arteriale), iti ofera o mai buna atentie si vedere, intarindu-ti imunitatea. Sa nu uitam ca e la fel bine listata si la fructe. Numeroase studii au demonstrat ca rosia ar putea fi considerata si un fruct,

Contine si foarte multe vitamine din complexul B, recomandate in hipoaciditate, ele cresc secreţia gastrică, precum şi pancreasul; ofera o digestie mai corecta (mai ales daca ai indigestie sau simti o lipsa acuta de pofta de mancare, la copii, anorexie, constipatie, rosia este recomandata).

Este bogata si in vitamina A și vitamina K., fiind compusa si din mici fibre, ce imbunatatesc digestia, seleniu și magneziu.

Daca folosesti in alimentatia ta rosiile, vei putea asimila mai bine fierul, deoarece aceste legume contin o gramada de vitamina C. Majoritar el se regaseste in lichidul gelatinos care imprejmuieste semințele.

Licopenul este, de altfel, substanta care da culoarea rosiilor, fiind un puternic antioxidant, avand mai multe beneficii chiar si decat vitamina C.

Scade riscul de a dezvolta boli cu care se confrunta des omul modern, cum ar fi: cancerul, bolile cardio-vasculare, procesele degenerative, tulburările de metabolism și contra diferitelor intoxicații. Este recomandat sa le consumi coapte, deoarece creste puterea de absorbtie si cresc beneficiile prin incalzire termica.

Medicii ne recomanda sa le mixam cu alimente grase, precum uleiul de măsline, avocado sau pește gras (ton sau somon), deoarece organismul nostru asimileaza mai rapid si mai bine licopenul din rosi.

Impreuna cu măsline şi cu usturoi, roşiile fac parte din dieta raw veganilor.

Studiile au aratat ca daca consumi rosiile coapte, atunci aceasta va avea o cantitate de licopen mai mare cu 35%. Roşia scade riscul de aparatie a anumitor afectiuni precum cancer sau cel de prostată, de pancreas, de sân şi de plămâni, plus al afectiunilor cardiovasculare.

 

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1